בארץ
עינב צנגאוקר פותחת על יאיר גולן: האמת מאחורי הדרמה בדמוקרטים
אמו של החטוף מתן צנגאוקר חושפת לראשונה את הסיכום החשאי שהיה לה עם יאיר גולן, ומסבירה כיצד המהלך הפוליטי המבטיח קרס ברגע האחרון ופגע בסיכוייה להכנס לפוליטיקה
אחרי שמועות ודיווחים לפיהם אמו של החטוף מתן צנגאוקר, עינב צנגאוקר, קיבלה הצעה להצטרף למפלגת הדמוקרטים של יאיר גולן לקראת הבחירות, צנגאוקר שמה סוף לשמועות וחשפה היום (שני) כי היא אכן קיבלה הצעה כזו, אך לטענתה גולן חזר בו בסופו של דבר והחליט למשוך את ההצעה.
בציוץ שהעלתה לחשבון הטוויטר שלו כתבה: "אני מוצפת בימים האחרונים בהודעות תמיכה וגם בהמון שאלות. יש לנו עם מדהים שבזכותו כל החטופים החיים והחללים הושבו ארצה. זהו העם שאני מתכוונת לפעול למענו בשנים הקרובות, לפעול לתקן את מה שכל כך מקולקל פה. לצערי זה לא יקרה מהכנסת, זה כן יקרה בדרך שלי".
צנגאוקר הסבירה: "מגיעות לכם.ן תשובות, אני בוחרת לספר פה את מה שהיה. כבר בחודש פברואר, כשהחלו הדיווחים על צפי לפיזור הכנסת, נפגשתי, לבקשתו, עם יאיר גולן. באותה פגישה הוצע לי שיריון בצמרת הרשימה מיד אחרי חברי הכנסת המכהנים. לאחר מחשבות והתלבטויות האם זהו הצעד הנכון עבורי, השבתי בחיוב ליאיר והשיריון סוכם ביננו".
צנגאוקר המשיכה: "מאותו הרגע נתבקשתי לשמור על כך בסוד ומאז הקפידו אנשיו של גולן לשמור איתי על קשר ובמהלך כל התקופה הזו אושררה במספר הזדמנויות ההתחייבות מול יאיר בעצמו. בכל פעם הודגש בפניי שמילה זו מילה, שהסיכום בינינו בתוקף, ושאחרי שתיבחר רשימת המתמודדים בפריימריז, יוכרז על השריון שלי בצמרת הרשימה.
נתבקשתי על ידם, כחלק מהסיכום בינינו, להוריד פרופיל תקשורתי במהלך התקופה שעד להכרזה. כמובן שעמדתי בהתחייבותי ושמרתי על חשאיות הסיכום בינינו, הורדתי פרופיל ולא בחנתי אופציות אחרות, כמו השתתפותי בפריימריז, וגם לא קידמתי אפשרויות אחרות. מילאתי את הצד שלי בסיכום".
"לצערי", הודתה עינב: "וכפי שפורסם, החליט גולן אחרת. זה הסיפור כולו. האירוע הזה נגמר והוא כבר מאחוריי. הבטחתי ואקיים: אני מתכוונת להחזיר את החוב העצום שלי לעם ישראל ולעשות הכל כדי שיהיה פה טוב יותר. בשבועות שנותרו עד הבחירות חובה עלינו לוודא שממשלת המחדל לא תצליח במזימתה להעלים ולהשכיח את הטבח, את ההפקרה ואת הכישלון המוחלט שהיא חתומה עליו בכל החזיתות! יחד נבנה כאן מחדש מדינה שבה יושב הסדר הנכון על כנו: שוויון בזכויות, בחובות ובהזדמנויות. לכולנו.
אני מוצפת בימים האחרונים בהודעות תמיכה וגם בהמון שאלות.
— עינב צנגאוקר (@enavezangauker) August 10, 2026
יש לנו עם מדהים שבזכותו כל החטופים החיים והחללים הושבו ארצה.
זהו העם שאני מתכוונת לפעול למענו בשנים הקרובות, לפעול לתקן את מה שכל כך מקולקל פה.
לצערי זה לא יקרה מהכנסת, זה כן יקרה בדרך שלי.
מגיעות לכם.ן תשובות, אני בוחרת…
במדינה כזו - תתאפשר אחדות אמיתית. במדינה כזו - יתאפשר ליצור גשר אמיתי לאיחוי הקרעים הנוראים שנוצרו פה. מיד אחרי הבחירות, נפעל לתיקון, לאחדות ולריפוי החברה הישראלית. בכל בוקר מחדש אני וילדיי בוחרים בשיקום ובריפוי".
עוד ב-
לסיום כתבה: "כשאני מביטה בהם, אני רואה לנגד עיניי חיים שלמים שקיבלנו בחזרה. לשניה אחת אני לא שוכחת את ההמונים ברחובות שגרמו לזה לקרות. לשניה אחת אני לא שוכחת את המשפחות שלא זכו לרגעים הללו. אמשיך להשמיע קול ברור וצלול למען תיקון המדינה. אני צריכה את כולכם.ן איתי".
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(4):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
4.מטומטמת. לא מבינה שהשתמשו בך רק כדי לטנף על נתניהו?חיים 08/2026/10הגב לתגובה זו1 1מה יש לך להציע חוץ מפה מלוכלך? יש לך השכלה? שכל?סגור
-
3.בדיוק כעת ישנן התארגנויות של מפלגות קטנותמיקי מאוס 08/2026/10הגב לתגובה זו0 0וכדאי לה ולאחת מהמפלגות הללו, לחבור יחדיו, למענה, למענם ולמען העם.סגור
-
2.עינב צנגאוקרתמי 08/2026/10הגב לתגובה זו0 2אישה ראויה! חבל שיאיר גולן לא עמד בדיבורוסגור
-
1.מי יקבל אותך, ג'ורה מהלכת (ל"ת)נלי 08/2026/10הגב לתגובה זו3 2סגור



