בארץ
אבל כבד בישראל: גיבור המלחמה שהלך היום לעולמו
הרופא שהציל חיים תחת אש וקיבל צל"ש אלוף נכנע למחלה קשה לאחר מאבק ממושך, אחרי שהוביל לבדו מאבק היסטורי נגד עלילת דם שזעזעה את המדינה
גיבור ישראל, ד"ר יהודה דוד ז"ל, הלך היום לעולמו לאחר מאבק ממושך במחלת הסרטן. דוד, כירורג כף יד במקצועו, הותיר חותם בשדה הקרב ובזירה ההסברתית. במלחמת לבנון השנייה שימש כרופא גדוד 932 של הנח"ל, ועל תפקודו האמיץ תחת אש זכה בצל"ש אלוף.
דוד התפרסם בזכות מאבקו חסר הפשרות בפרשת מוחמד א-דורה. עם פרוץ האינתיפאדה השנייה, הופץ תיעוד של הילד ואביו נפגעים מירי, מה שהצית מהומות והוביל להאשמת צה"ל. דוד התייצב מול העלילה והוכיח כי הפצעים שהציג האב היו צלקות ישנות שבהן דוד בעצמו טיפל שנים קודם לכן, לאחר שהאב הותקף על ידי חמאס.
ברוך דיין האמת: נפטר גיבור ישראל ד"ר יהודה דוד ז"ל https://t.co/qq6CWY7y7N ד"ר יהודה דוד מי שניצח במשפט התביעה את אביו של מוחמד א-דורה וזכה בצל"ש אלוף על תיפקודו במלחמת לבנון השנייה, נפטר אחרי מאבק ממושך במחלת הסרטן https://t.co/o35nEaQD6x
— סרוגים (@SrugimNews) October 5, 2026
בעקבות גילוי האמת, הגיש האב תביעת דיבה נגד ד"ר דוד בצרפת. דוד הפסיד בערכאה הראשונה אך סירב להיכנע. בעזרת גורמי ממשל ואיילת שקד הוגש ערעור שמומן על ידי המדינה. ב-2012 התהפכה ההחלטה, ובית המשפט העליון בצרפת זיכה את ד"ר דוד תוך קביעה שדבריו נאמרו בתום לב ועל בסיס עובדתי.
עוד ב-
לימים, ניסה להשתלב בפוליטיקה והתמודד בפריימריז של "הבית היהודי", אך נאלץ לפרוש בשל החמרת מחלת הסרטן. לאחר כעשור וחצי של התמודדות בגבורה עם המחלה, הלך לעולמו.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



