בארץ

לאחר שנפל להגנת המולדת: זו הבקשה היחידה של משפחת הלוחם

משפחתו של סמ"ר טל לוי ז"ל, לוחם בגדוד 50 בחטיבת הנח"ל שנפל במלחמה להגנת המדינה, פונה לאזרחי ישראל בבקשה לסיוע כספי שמיועד להכנסת ספר תורה לעילוי נשמתו, שיקום קיבוץ סופה ותרומת ציוד לחיילי צה"ל

מערכת ice | 
מלחמת חרבות ברזל (צילום vecteezy, דובר צהל)

בשבת השחורה בה נערכה מתקפת הטרור הרצחנית של מחבלי חמאס, סמ"ר טל לוי, לוחם בגדוד 50 בחטיבת הנח"ל, נהרג יחד עם חבריו בלחימה מול מחבלי הנוח'בא של הארגון "חמאס". בן 21, היה בנופלו. 

כעת, מבקשת משפחתו של הלוחם האמיץ מאזרחי ישראל סיוע כספי בפרויקט ההנצחה אשר כולל הכנסת ספר תורה לעילוי נשמתו, שיקום קיבוץ סופה בו שירת בחודש וחצי האחרון ואף כולל מיועד לתרומות ציוד לחיילי צה"ל. משפחתו של סמ"ר טל לוי ז"ל, גייסה עד כה 14,807 שקל, כאשר מטרתה הוא לגייס 150,000 שקל עוד 86 ימים. גיוס התרומות שמארגנת המשפחה, מתקיים באתר "giveback", תחת השם "ספר תורה לזכרו של טל". 

סיפורו לחימתו של מפקד גדוד 50 בחטיבת הנח"ל, מציג את סמ"ר טל לוי ז"ל כלוחם אמיץ, מנהיג אשר הוביל מספר חיילים בשעת חירום.  באירועי הטבח המזעזעים שהתרחשו ב-7 באוקטובר, טל שהה עם 11 חייליו במוצב סופה, כאשר לקראת השעה 6:30 החלו רעש הפיצוצים להישמע. על פי סיפור המשפחה, טל לוי ז"ל הרגיע את חייליו ואמר להם: "בסדר, אנחנו חודש וחצי מול עזה, כל יום יש פה פיצוצים, זה לא חדש לנו אבל נגביר ערנות".
 


 
לאחר שנודע לטל ז"ל כי מתקיים ירי רקטות ("גשם סגול"), הוא מכניס את חייליו למיגונית במוצב. כעבור כמה דקות, טל וחייליו מחליטים להשיב באש, והוא יורה  במשך כחצי שעה, 35 מרגמות ומבין שאלו כ-60 מחבלי נוחבא שהגיעו לבצע ירי. מלבד זאת, שם לב כי עוד 60 מחבלים מגיעים מאזור הש"ג.

בהמשך הלחימה מול מחבלי נוחבא, סמ"ר טל לוי והצוות שלו חיסלו מחבלים, אחד החיילים של טל, יונתי, צעק לטל ולחייל עמית: "מחבל מאגף אותנו!". לאחר שיצא מהאזור של הבטונדה, במטרה לחפות על שאר החיילים, נשמעה צעקה כי המחבלים ירו טיל  RPG לעברם. טל וחברו עמית, ספגו רסיסים בבטן וביד. עמית, קיבל טיפול רפואי ואילו טל מצא את מותו בחדר בו שהו השניים.
באותו קרב, נהרגו שלושה חיילים של טל: אמיר לביא, שגב שוורץ, ונחמן דקל. כחלק מפרויקט ההנצחה של סמ"ר טל לוי הי״ד, החברים והמשפחה הקימו מבצע במסגרתו אוספים תרומות לשלוש מטרות: הכנסת ספר תורה לעילוי נשמת הלוחם הגיבור, שיקום קיבוץ סופה בו שירת בחודש וחצי האחרונים של שירותו ותרומת ציוד הכרחי לחיילי צה״ל.

תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה