תקשורת ומדיה

אימפריית התוכן של פיני בראל: יוטיוב, יזמות והסיטאוציה עם דני אבדיה

פיני בראל שינה את חוקי המשחק והקים אימפריית תקשורת - "ספורט באיכות גבוהה". בראיון מיוחד ל-ice הוא מבקר את תקשורת הספורט המיינסטרימית ("הרבה שטחיות ומעט עומק"), על המיזמים הדיגטליים שלו ("הפכנו חבר'ה אנונימיים לסופרסטארים"), על "המעקבדיה" ומדוע כוכב ה-NBA דני אבדיה עצמו לא הגיע עדיין לראיון 
פיני בראל (צילום פיני בראל)
משוער כדוריד בליגת העל ויזם שהקים שני סטארט-אפים, פיני בראל הפך מבלי להתכוון לאחד מיוצרי תוכן הספורט הבולטים בישראל.
ערוץ היוטיוב שלו, "ספורט באיכות גבוהה", מונה 145 אלף עוקבים, כשהלהיט הגדול הוא 'המעקבדיה', בו הוא מסקר ומנתח באופן קבוע את הכוכב הישראלי ב-NBA. למרות הקהילה הענקית, אבדיה מעולם לא התראיין אצלו.
"יש סברה שאוהדי הספורט בישראל לא רוצים להתעמק, ומתייחסים אליהם כאילו הם טיפשים"
בראיון ל-ice מספר בראל על המיזמים החדשים שלו, הביקורת על תקשורת הספורט בישראל ומה באמת היה שואל את אבדיה אם היה יושב מולו.
פיני, עשית מסלול מאוד מיוחד, היית שוער כדוריד בהפועל אשדוד בליגת העל והקמת שני סטארטאפים. מה גרם לך פתאום להדליק מצלמה ולפתוח ערוץ יוטיוב?
"האמת שערוץ היוטיוב התחיל בטעות. בסטארטאפ השני הייתי צריך להביא טראפיק אורגני ולמדתי את האלגוריתם של יוטיוב. בהתחלה העליתי סרטונים של כדורגל שלא היו קשורים בכלל לדירוג עוצמה בליגת העל, והם היו ללא מצלמה, כלומר לא הראיתי את הפנים שלי. ראיתי שהם תפסו מהשנייה הראשונה ממש חזק, אנשים מאוד אהבו את זה ואת הכניסה לנתונים שמעבר רק לפרשנות שטוחה. ברגע שראיתי שכל כך אוהבים את זה, קצת לפני הקורונה, התחלתי לשים גם את הפרצוף שלי. לפני כן לא היה לי שום ידע בזה, וברגע ששמתי את הפרצוף זה באמת התפוצץ למעלה".
בסוף, אתה 24/7 סביב זה. קם בלילות, מנתח משחקים, מעלה סרטונים. זו עבודה לא הכי קלה. אפשר לעשות מזה כסף בישראל? אפשר להתפרנס מזה לגמרי?
"אפשר לגמרי להתפרנס מזה. זה לא פשוט, זה חיים שהם לא סדירים כי אתה יותר מדי תלוי בספונסרים ובדברים מאוד תנודתיים פה בישראל, בטח עם מלחמות כאלה ואחרות. אבל מי שמתייחס לזה כמו אל עסק ואני לא מתכוון במובן הגרידי של המילה, אלא מתוך הבנה שיש פה כמות גדולה מאוד של אנשים מהצד השני של המצלמה שצורכים את התוכן ואוהבים אותו והוא מסתכל לטווח הארוך, יכול לגמרי לעשות מזה מחיה ומשכורת".
צילום מסך יוטיוב
הערוץ שלך קם כמעין אנטיתזה לתקשורת הספורט הממסדית בארץ. איפה לדעתך המיינסטרים טועה היום ומה אתה נותן לצופה שהם מפספסים?
"לדעתי המיינסטרים נותן הרבה שטחיות ומעט עומק. יש סברה שאוהדי הספורט בישראל לא רוצים להתעמק, ומתייחסים אליהם כאילו הם טיפשים. כשאתה שומע את הקול שלהם, נותן להם הסברים, מנתח סטטיסטיקות ולא זורק רק קלישאות, אתה רואה שאנשים רוצים לשמוע.
בטלוויזיה יש הרבה קלישאות שאי אפשר לכמת לפרקטיקה, כמו 'הקבוצה לא רצתה מספיק'. אי אפשר להבין מזה מה קרה על המגרש. אלה בדיוק הדברים שחסרים היום: ההסברים והנתונים המתקדמים שאליהם כל העולם הולך, ולצערי התקשורת בארץ נמצאת מאוד מאחור".
בראל עלה על השיטה והחליט "לשכפל" אותה לברזיל. הוא הקים את הגרסה המקומית ל"ספורט באיכות גבוהה" רק בפורטוגזית. "לקחתי את הדברים שלמדתי פה בישראל על הערוץ שלי ורציתי לבדוק אם הם עובדים גם בצורה בינלאומית. לקחנו שלושה יוצרי תוכן ברזילאים אנונימיים לחלוטין, יחד עם עוד בחור יהודי-ברזילאי שעשה עלייה לארץ", סיפר. 
"לימדנו אותם את רזי המקצוע: איך לדבר, מה לנתח, איך להיות מעניינים, ומה לעשות כדי לגרום לערוץ להתפתח בצורה אורגנית. הרמנו ערוץ ספורט באיכות גבוהה בברזיל, שנכון להיום מתקרב כבר למיליון עוקבים. בחודש האחרון היו לנו 22 מיליון צפיות, הפכנו חבר'ה אנונימיים לסופרסטארים שם. יוצר תוכן שעבד איתנו קיבל תוכנית ב-ESPN ברזיל, והשני ב-TNT ברזיל".
בשנה האחרונה גם הוא הביא את אפליקציית הפנטזי "9 קטגוריות", שמצליחה מאוד בארה"ב, גם לישראל. "היא אפליקציית פנטזי, אבל לא רק. זה קונספט שמגיע מהשוק האמריקאי של משחקים שהם הרבה יותר מהנים מאשר מוצר הפנטזי הרגיל שכולם מכירים. בדרך כלל לפנטזי הרגיל יש אחוזי נטישה מאוד גבוהים בתחילת המשחק", סיפר.
"המוצר שלנו מבוסס על משחקי קטגוריות, מה שגורם לך לרדת להרבה יותר רזולוציות של המשחק ואתה משחק אותו ראש בראש מול חברים. בנוסף, בתוך האפליקציה יש גם הרבה תוכן וידאו שמקושר למשחק, ומשחקי ניחושים, בדיוק כמו שיש עכשיו אפליקציות הימורים במונדיאל כאלה ואחרות. זאת אומרת, זה אמור להיות 'וואן סטופ שופ' לכל המשחקים סביב עולם הספורט".
"במשך שש שנים בליגה לא ראינו את דני אבדיה נותן ראיון נורמלי בפודקאסט"
נעבור לדני אבדיה, ראינו אותו לאחרונה מתראיין אצל דני קושמרו בחדשות 12, ואמרת כי ראיונות כאלה הם "משמימים וחסרי תוכן אמיתי". מה היה חסר בראיון כזה לדעתך?
"הראיון עצמו בערוץ 12 הצליח, כי הוא מיועד לקהל אחר ולא נועד להיות ראיון עומק. הביקורת שלי הייתה על כך שנותנים לו להגיע אך ורק לראיונות כאלה. במשך שש שנים בליגה לא ראינו אותו נותן ראיון נורמלי בפודקאסט כדי להבין קצת מעבר לשאלות הגנריות של 'איך זה לשחק עם לברון'. אין לי ביקורת על עצם ההליכה לערוץ 12, אלא על חוסר הגיוון".

פיני בראל מגיב ב-X 

אם הוא היה בא אליך עכשיו לראיון של חצי שעה, מה היית שואל אותו?
"הרבה שאלות על איך זה בפועל להיות שחקן ב-NBA. למשל, הוא מדבר על כך שהרבה פעמים קשה להיות שם לבד. הייתי רוצה לעבור איתו על סדר היום שלו, מהרגע שהוא קם בבוקר, ההתאוששות, מה קורה בחדר ההלבשה. דברים שנותנים פרספקטיבה גם לילדים שרוצים לקבל השראה ולהיות ספורטאים בעצמם".
משהו מכעיס אותך בהתנהלות שלו או של הסביבה שלו מול הקהילה שבנית?
"צריך להגיד שכן. בניתי קהילה ייחודית שמסקרת אותו כבר שש שנים. לצערי הם בחרו להתעלם ולשים את זה בתחתית סדר העדיפויות שלהם. זה מאכזב, למרות שאני כבר די עברתי הלאה. אם העדיפות היא תמיד ללכת למקומות אחרים ולא לתת קרדיט לקהילה שעוקבת אחריו גם בימים הפחות טובים, זה פוגע בקהילה ובי. אנשים שואלים אותי בלי הפסקה 'מתי הוא מגיע?', ניסיתי לפנות דרך הסוכנים בצורה הכי כנה, ולצערי התעלמו ממני".
תגובות לכתבה(7):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 7.
    דני אבדיה
    רות יהל 06/2026/30
    הגב לתגובה זו
    1 0
    דני אבדיה אולסטאר, שחקן בחסד עליון.
    סגור
  • 6.
    דני הקהילה קוראת לך
    משה 06/2026/28
    הגב לתגובה זו
    3 0
    אם אכן יש התעלמות מצידו של אבדיה זה ממש מבאס. התוכן שאתה מייצר הוא איכותי, מקצועי ומפרגן לדני. ממש מוזר ואפילו לא בסדר. מקווה שדני יקרא את הראיון ויבין שצריך להשתנות ביחס שלו לתוכן שאתה מייצר.
    סגור
  • 5.
    ממש מבאס לקרוא שאבדיה לא מגיב לו.
    דני54 06/2026/27
    הגב לתגובה זו
    5 0
    פיני עשה את אבדיה לכוכב לפני שה- ,NBA הכיר בזה. כמו שכבר כתבו כאן. בלי מעקבדיה לא היו מכירים אותו ברמה הזאת. משהו דפוק אצל הסוכנים ומי שמייעץ לו, אלא אם כן יש משהו אחר שאנחנו לא יודעים עליו.
    סגור
  • 4.
    בשתי ידיים ומרפקים יצר וביסס נישה ייחודית. תקראו:
    מעריץ 06/2026/26
    הגב לתגובה זו
    9 0
    פיני בראל הצליח ביצר הישרדותו להפוך ענפי ספורט וספורטאים מסויימים למקום העבודה שלו ואני מעריך ומעריץ אותו עלכך. זה עדיף מכאלה שהפכו את הבחישה בביצה המעופשת של הפוליטיקה המקומית למשל למקום העבודה שלהם.
    סגור
  • 3.
    הוא צודק
    אוהד של פיני 06/2026/26
    הגב לתגובה זו
    8 0
    פיני תותח על רק בזכותו הכרתי את דני אבדיה בלי פיני לא הייתי יודע מי זה הבן אדם כל מילה שלו אמת
    סגור
  • 2.
    אחלה פיני
    זיוה רחמני צפת 06/2026/26
    הגב לתגובה זו
    8 0
    תוכן מעניין איש חכם רהוט ונעים הליכות
    סגור
  • 1.
    יוצר תוכן הספורט הכי טוב שיש בארץ! תבינו..
    harel 06/2026/26
    הגב לתגובה זו
    13 0
    לא אשכח את היום שבו בטעות קפץ לי סרטון של 'מעקבדיה' ביוטיוב, ואני כל כך שמח שנכנסתי וצפיתי בו. מאז למדתי לאהוב את המשחק, מה שלא קרה לי לפני כן, וזה לא עניין אותי בכלל. הצורה שבה הוא הנגיש וניתח את המשחק פשוט גרמה לי להתאהב. קודם כל בתוכן, ואז כמובן גם במשחק ובדני. זה הגיע לרמה שהייתי קם לראות משחקים שלו ב-3 בלילה, מה שבחיים לא עשיתי. כל מה שהוא עובר עכשיו זה פשוט אבסורד. זה שדני מגיע לראיון/כתבות במקומות אחרים מרגישים כמו צביטה בלב, כי הוא היה שם מההתחלה, ופתאום רק כשהוא נהיה כוכב התקשורת מתחילה לדבר עליו יותר. זה מבאס מאוד, כי אשכרה רק בזכותו אני אוהד אותו ברמה כזאת, זה לא נתפס! (מה שאני בטוח שלא היה קורה דרך תקשורת המיינסטרים). הדברים שהוא צריך לעבור בדרך לפסגה הם פשוט לא נתפסים, אבל מה שבטוח, הוא יסלול דרך לעוד אנשים לעלות למעלה, ויהיה להם הרבה יותר קל בזכות פיני. זכינו שהוא התחיל בטעות לייצר תוכן =], מקווה שיצליח להתגבר על כל המקלות ששמים לו בגלגלים. והלוואי שדני באמת יגיע לפודקאסט/ ראיון, כי לפחות אני ברמה האישית, לא הייתי אוהד ומעריץ אותו ורושם את זה לולא פיני והמעקבדיה.
    סגור