נדל"ן ותשתיות

בעקבות פרויקט הדיור: קריאה לחרם כנגד חברות הביטוח הגדולות

13 רבנים קוראים לחרם כנגד חברות הביטוח הגדולות בעקבות שיתוף הפעולה עם חברת הקבלן בפרויקט: "על כל אחד ואחד להודיעם, כי עומדים להתנתק מהם בהקדם מכל קשר וחיבור ולעבור לחברות ביטוח אחרים"
מערכת ice |  1
יעקב אטרקצ'י (צילום אלכס בורטמן, יחצ, ראובן קפוצ'נסקי)
חברת אאורה נקלעה בחודשים האחרונים למאבק מול אנשי הציבור החרדי בעקבות פרויקט נדל"ן בעיר יהוד של 150 יחידות דיור
גורמים חרדיים קיצוניים מנסים להשתלט על תהליך הטיפול בשרידים ארכיאולוגיים שנמצאים בשטח הפרויקט, תהליך שמחייב השקעה של מיליוני שקלים. במקום לאפשר לרשות העתיקות לבצע את עבודתה המקצועית והחוקית, הם דורשים שהכסף יועבר אליהם ישירות, ובאיומים.
השיא הגיע בתחילת החודש, תקיפה מזעזעת של מנכ"ל חברת הנדל"ן, יעקב אטרקצ'י אז מספר חרדים הגיעו לבית הקברות בו קבור אביו המנוח, ביצעו טקס "פולסא דנורא" על קברו של אביו הנפטר, ואף פגעו פיזית בקבר.
כעת, אותם גורמים קוראים לחרם אל מול חברות נוספות הפועלות עמה בעיתון חרדי ידוע. 13 רבני הציבור החרדי פרסמו פסק הלכה בעיתון "המבשר" הקורא לציבור החרדי להחרים את את "מנורה מבטים" ו"כלל ביטוח". 
בהודעה שפורסמה בעיתון נכתב: "המה משקיעים ושותפים בפרויקט הבניה בעיר יהוד של חברת 'אאורה ישראל', החברה הפושעת המבצעת את שוד המתים. ועל כל אחד ואחד להודיעם, כי עומדים להתנתק מהם בהקדם מכל קשר וחיבור ולעבור לחברות ביטוח אחרים".
תגובת מנכ”ל חברת אאורה, יעקב אטרקצ’י: ״הגיע הזמן לומר את האמת - מדובר במסע הסתה שקרי וחמור, שמובל על ידי קומץ קיצוני המבקש לסחוט את מדינת ישראל ואת חברותיה הציבוריות וחברות הבנייה תוך הפעלת לחצים אלימים, שקרים והפחדות. מדובר באיומים פסולים שמקומם לא במדינה שומרת חוק.
"חברת אאורה פועלת אך ורק על פי דין, ובהתאם להוראות החוק והגופים המוסמכים של מדינת ישראל. כל העבודות בוצעו באישור ובהנחיית רשות העתיקות, תוך רגישות מלאה ומתוך כבוד למסורת ולכללי ההלכה. כל ניסיון לטעון אחרת הוא שקרי ומגמתי.
"אאורה תמשיך לפעול בנחישות לטובת כלל תושבי ישראל, ותיאבק בניסיונות להלך אימים על עובדי החברה, לקוחותיה ושותפיה העסקיים".
 
תגובות לכתבה(1):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    אני הנחתי את סוכני הביטוח שלי
    רוני 06/2025/26
    הגב לתגובה זו
    1 0
    להביא הצעות מ מנורה מבטים" ו"כלל ביטוח". ואף אם יהיו קצת גבוהות הן מקבלות עדיפות. שלא יצטרכו להיכנע לסחתנים
    סגור