נדל"ן ותשתיות

אחרי שבוע סוער: הבשורה החיובית שמקבלת חברת הנדל"ן של צחי אבו

אחרי הפיצוץ בעסקה עם חיים כצמן, ארי נדל"ן עם אבן דרך חשובה בפרויקט להקמת תחנת הכוח אורות יצחק. הערכה: הקרקע תהיה שווה כ-1 עד 1.5 מיליארד שקל אחרי שינוי הייעוד שלה
צחי אבו בעלים ומנכל קבוצת אבו יחיאל (צילום יובל אליאס, shutterstock)
בסוף ספטמבר 2025 דיווחה ארי נדל"ן שזכתה, ביחד עם שותף, במכרז של רמ"י לתכנון והקמת תחנת כוח, מבוססת גז, באזור המועצה האזורית מנשה. מדובר בשטח של 73.6 דונם, במחיר של כ-362 מיליון שקל. כעת, כך לפי הודעת החברה, היא מקבלת בשורה חיובית: התוכנית בדרך לביצוע.
איש העסקים והיזם צחי אבו, עבר שבוע סוער: פיצוץ העסקה עם חיים כצמן בנוגע לרכישת מניות ג'י סיטי, העסיק אותו לא מעט. כעת, החברה קיבלה אור ירוק מהוועדה לתשתיות לאומיות (הות״ל) לפרסם את דבר הכנת תת"ל 229 - תחנת הכח אורות יצחק. המשמעות: הות"ל הכניסה את התוכנית להקמת תחנת הכוח, המוסקת גז באזור מועצה אזורית מנשה, למסלול סטטוטורי והיא 'מסמנת' חלק מהשטחים הדרושים לצורך הקמת הפרויקט, בשלב שמצביע על עליית הוודאות התכנונית לפרויקט.
בחברה מעריכים כי מדובר בהתקדמות משמעותית לאישור התוכניות להקמת תחנת הכוח. נזכיר כי בנובמבר אשתקד, הודיעה החברה שממשלת ישראל הסמיכה את חברת הבת שלה, אס.אל.אס מפרשים וכן את אותו שותף, לקדם את הפרויקט מול הות"ל, במקום וועדה מחוזית - וזה מהלך שמקצר משמעותית את הליכי קבלת האישורים הרגולטוריים להקמת תחנת הכוח.
החברה העריכה תחילה כי בהסתמך על בדיקות שערכה, לאחר קבלת האישורים הרגולטוריים ניתן יהיה להקים על המקרקעין תחנת כוח בהספק של בין 850 ל-1,700 מגה-ואט והעריכה כי שינוי הייעוד כאמור צפוי להשביח את המקרקעין כך שערכו המוערך לאחר אישור התב"ע צפוי לעמוד על כ-1 עד 1.5 מיליארד שקל. בפברואר 2026 עדכנה ארי נדל"ן כי משרד האנרגיה והתשתיות המליץ להרחיב את שטח ההקצאה לתכנון בכ-30 דונם נוספים, תוספת שעשויה לאפשר את הגדלת ההספק המתוכנן של התחנה לכ-1,700 מגה-ואט, בכפוף לקבלת האישורים הנדרשים. כלומר, ההספק המתוכנן עשוי להגיע לכ-1,700 מגה-ואט.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה