עסקי ספורט

מוטי פשכצקי בהלם: שליח ערוץ הספורט הותקף במסיבת עיתונאים באירלנד

העיתונאי הבכיר מוטי פשכצקי הותקף על ידי איש צוות אירי לאחר ששאל על אמירות גזעניות שכוונות כלפי שחקני נבחרת ישראל. מסיבת העיתונאים פוצצה, המאמן נטש את החדר | כל הפרטים

מוטי פשכצקי (צילום צילום מסך ספורט 5)
תקרית חריגה, מתוחה ומכוערת נרשמה במסיבת העיתונאים של נבחרת אירלנד בסרביה, לקראת המפגש מול נבחרת ישראל במסגרת ליגת האומות. שליח ערוץ הספורט, העיתונאי ושדרן הספורט מוטי פשכצקי, הותקף מול המצלמות על ידי איש צוות של הנבחרת האירית, שלקח מידיו את המיקרופון בכוח - אירוע שהוביל לסיומה המיידי של מסיבת העיתונאים.
הדרמה התלקחה כאשר פשכצקי ביקש להפנות שאלה לנוכחים בנוגע לטענות כי שחקנים מהסגל האירי כינו את שחקני נבחרת ישראל "קופים". קודם לכן, בנבחרת האירית סירבו להתייחס גם לשאלה בנוגע לאירוע חטיפת המטוס בקו דובאי-תל אביב.
צפו:
ספורט 5

ברגע שפשכצקי הפנה את השאלה הקשה, הדובר האירי הכריז בתוקף "זה לגמרי לא נכון", ומיד לאחר מכן התנפל איש צוות אירי על הכתב הישראלי ונעקץ המיקרופון מידיו. פשכצקי לא נשאר חייב והטיח בו מול המצלמות: "אני עושה את העבודה שלי, אתה לא יכול לקחת את המיקרופון שלי. השחקנים שלנו לא משקרים, זה מה שהם אמרו. זאת מסיבת עיתונאים, הוזמנו לכאן ואנחנו יכולים לשאול שאלות".
בעוד הרוחות סוערות, מאמן נבחרת אירלנד, האיסלנדי האנטישמי היימיר הלגרימסון, יחד עם הדובר שלו, נטשו במהירות את החדר עמוס העיתונאים והביאו לסגירת האירוע. 
פשצקי התייחס לאירועים מאוחר יותר: "אני הרמתי את היד כמו יתר העיתונאים כדי לשאול שאלה, לא התפרצתי". בהמשך הוסיף: "קיבלתי רשות והשאלה הייתה 'מה יש לך להגיד לשחקנים שלך אחרי ששחקני ישראל טענו שקיבלו קריאות גזעניות. מכאן החל אירוע שכמותו לא חוויתי ב-24 השנים שלי כעיתונאי. חבר התאחדות אירי תפס את הידיים שלי בחוזקה, ניסה לקחת את המיקרופון ואמתי לו אל תיגע בי. לא קרה לי דבר כזה, שמרתי איכשהו על קור רוח. לא נפחד משום דבר", סיכם לבסוף.
התקרית המכוערת מצטרפת לשורה ארוכה של גילויי עוינות מצד ההתאחדות והנבחרת האירית עוד לפני שריקת הפתיחה של המשחק הראשון שהתקיים ביום ראשון האחרון. המאמן הלגרימסון הצהיר במסיבת עיתונאים טרם המשחק: "אנחנו לא משחקים עם ישראל, אלא נגד ישראל".
לכך התווספו איומי חרם מצד שחקנים בסגל האירי, מתקפות קשות נגד שחקן הנבחרת האירית פין עזאז (שאמו אורית יהודייה) רק בשל נכונותו לסביר את צידה של ישראל, וכן מחאה שכללה הרכנת ראש בזמן ניגון המנון "התקווה" וענידת סרטים שחורים כסימן להזדהות עם עזה.
המתח הפוליטי והלאומי הרב שהתנקז למפגש הספורטיבי הסתיים באכזבה ישראלית קשה: כבר ב-45 הדקות הראשונות של המשחק התפוצצה הנבחרת האירית על המגרש, כבשה שלושה שערים וקבעה תבוסה כואבת של 3:0 במחצית הראשונה - תוצאה שגררה גל ביקורות נוקב כלפי הנבחרת הישראלית - שתנסה מחר להחזיר את הכבוד האבוד שלה.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה