שיווק ופרסום

הפסטה נאצי תוקף את הסועדים במסעדה: "הפסד כלכלי מטורף"

בזמן שענף המסעדנות נאבק על כל שקל, בעל המסעדה המדוברת בנחלת בנימין שובר את הכללים ומסביר למה הוא נותן ללקוחות שלו "לדפוק את המערכת" במודע
טל רשבסקי (צילום מסך כאן 11)
בעוד ענף המסעדנות הישראלי נאבק על כל אחוז של רווחיות ומחשב כל גרם של חומרי גלם, המסעדן טל רשבסקי בוחר לשבור את כל התבניות הכלכליות. במסעדה החדשה שלו "אוסקר'ס" בנחלת בנימין התוספת היא לא רק ליווי למנה, אלא חוויה נדיבה עד כדי הפסד יזום.
במסעדה בנחלת בנימין, שבה מוגשים כיום שניצלים בלבד לצד פירה עובר מלצר בין השולחנות עם עגלה ומחלק תוספת פירה חמה לכל המעוניין, ללא הגבלה וללא תשלום נוסף. יש כאלה אולי יראו בזה התאבדות כלכלית, אך עבור רשבסקי מדובר באסטרטגיה מדויקת שבונה נאמנות וסערה ברשתות החברתיות, מתוך הבנה שחוויית השפע והתחושה ש"דפקת את המערכת" שוות ללקוח הישראלי הרבה יותר מעוד שקל במאזן התקציבי.
בפודקאסט הוא משתף על ההפסד הכלכלי של הפירה "אצלי למשל הפירה הוא הפסד כלכלי מטורף, כל השותפים אומרים 'זה לא טוב לנו אנחנו מפסידים כסף', אנשים לא מאמינים כמה פירה בן אדם אחד לוקח, ומה עם הישראלי שלא הזמין כלום וחבר שלו אכל שניצל והוא אוכל לו את כל הפירה, אנחנו יודעים שזה קיים, תן ללקוח לדפוק אותך זה טוב, תחשוב על זה".
המנטליות הייחודית הזו, שמשלבת בין נדיבות מוגזמת באוכל לבין יחס חסר רחמים ללקוחות בעייתיים, עמדה במרכז הופעתו של רשבסקי בפודקאסט "לשבת לקחת" בהנחיית נדב בורנשטיין וכפיר ארביב. רשבסקי, שקנה לעצמו מוניטין של "המסעדן האנטיפט בישראל", הבהיר בראיון כי אינו מנסה להתנער מהתואר אלא להפך הוא מנפנף בו בגאווה. מבחינתו, תפיסת השירות הקלאסית לפיה "הלקוח תמיד צודק" היא מיתוס מיושן שיש להכחיד. לקוחות שבאים להתלונן ולטרטר את הצוות בסרוויס לא יזכו למענה , אלא להחזר כספי מיידי ולדרישה חד-משמעית לעזוב את המקום, כשהעיקרון המנחה אותו הוא שאין שום סיבה לסבול סועדים המקלקלים את האווירה במסעדה.

תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה