רכב

שנתיים לרכבת הקלה: הצלחה או כישלון? זה השיא שנשבר

120 אלף נוסעים ביום ו-49 מיליון בסך הכל מאז ההשקה – הקו האדום של הרכבת הקלה בגוש דן חוגג שנתיים עם תחילה של מהפכה תחבורתית, אך רחוק מהציפיות המוקדמות ל-230 אלף נוסעים ביום
מערכת ice |  4
הרכבת הקלה בגוש דן (צילום פלאש 90/ עומר פיכמן)
שנתיים לאחר הפעלתו הרשמית, הקו האדום של הרכבת הקלה בגוש דן מסכם נתוני שימוש מעורבים: מצד אחד, עלייה מתמדת במספר הנוסעים, זמני נסיעה מקוצרים ונתוני דיוק וזמינות מרשימים; מצד שני, מספר הנוסעים בפועל נמוך בכמחצית מהתחזיות המקוריות.
לפי נתוני נת"ע וחברת תבל (מקבוצת אגד, המפעילה את הקו), ביולי האחרון נשבר שיא חודשי עם 2.7 מיליון נוסעים, לעומת 1.7 מיליון בלבד בחודש ההפעלה הראשון. כיום נוסעים בקו מדי יום כ־120 אלף איש – לעומת יעד של 230–250 אלף. בסך הכול, מאז הפתיחה בקיץ 2023 השתמשו בקו 49 מיליון נוסעים.
השירות עבר שיפורים ניכרים: זמן הנסיעה המלא בין בת-ים לפתח תקווה התקצר מ־95 דקות ל־65 דקות בלבד – ירידה של כ־30%. בקטע התת־קרקעי התקצרו הנסיעות מ־30 ל־23 דקות. זמינות הקו עומדת על 99% ודיוק בלוחות הזמנים על 97%, לצד שביעות רצון של 90% מהנוסעים.
לפי נתונים שפורסמו בידיעות אחרונות, התחנה העמוסה ביותר היא תחנת יהודית בתל אביב, עם מעל 3.5 מיליון תיקופים בשנתיים, ואחריה תחנות אלנבי ובן גוריון ברמת גן עם נתונים דומים. 62% מהנוסעים עולים בתחנות התת־קרקעיות בתל אביב, רמת גן, בני ברק ופתח תקווה; לעומת 12% בלבד בבת ים ו־10% ביפו – נתונים המעידים על חולשת הקו בדרום המטרופולין בשל זמני נסיעה ארוכים יותר.
למרות העלות הגבוהה – כ־19 מיליארד שקל – הקו טרם סיפק את ההפחתה בעומסי התנועה שלה קיוו. עם זאת, בנת"ע ובתבל מציינים כי התחזיות המוקדמות התייחסו להפעלה מלאה של רשת הקווים, הכוללת גם את הקו הסגול והקו הירוק, שצפויים להיפתח בהדרגה החל מ־2028.
תגובות לכתבה(4):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 4.
    טוב שיש רק"ל ויהיה טוב שיהיו עוד קוים. דבר מצויין!
    אחד מהעם 09/2025/16
    הגב לתגובה זו
    1 0
    אני משתמש ברק"ל מידי פעם כשאני באזור תל אביב. היא נעימה, נוחה, תדירות גבוהה וטמצעי תחבורה נוח ויעיל בעיר צפופה. הלוואי שיהיו עוד קוים. למקטרים: אי אפשר לפתח מהירות ברק"ל בגלל המרחק הקצר יחסית בין התחנות, ןאתם לא רוצים מכות וזעזוע בכל בלימה חזקה, אם המהירות תהיה גבוהה.
    סגור
  • 3.
    נוסעת כמו צב
    יוסי השיפוצניק 08/2025/22
    הגב לתגובה זו
    0 1
    במקום שתסע 70/80 קמש יותר מהר מרכב היא נוסעת על 30 קמש. אפילו אוטובוס יותר משתלם ממנה
    סגור
  • 2.
    פרויקט הרכבת הקלה הוא כשלון
    אזרח חילוני 08/2025/22
    הגב לתגובה זו
    0 2
    ברכבת הקלה המחיר פרויקט יותר מהוכפל והגיע ל 19 מיליארד ש"ח מבחינת לוחות הזמנים הפרוייקט נמצא בפיגור מעל ל3 שנים ואפילו לא רואים את הסוף במקטעים : רח'
    סגור
  • 1.
    מקום להחמיא על הישג תחבורתי משמעותי מחפשים ומוצאים
    חמוצים בע״מ 08/2025/22
    הגב לתגובה זו
    2 0
    משהו רע להגיד.
    סגור