רכב

החל מהיום: זה המס שנשלם על קניית רכב חשמלי חדש

ב-2025 היה אפשר לקבל הטבת מס של עד 35 אלף שקל בכל עסקה ואילו בשנה החדשה ההטבה תצמצם ל-22 אלף שקל בכל קנייה
מערכת ice | 
עמדת טעינה לרכב חשמלי (צילום פלאש 90/ שריה דיאמנט)
שנת 2026 הגיעה ואיתה גם צפויה עליית מחירים בשוק. בעבר, מדינת ישראל נתנה הטבת מס גדולה על רכישת רכבים חשמליים והחל מהיום (חמישי) המס יעלה. 
ב-2025 המס שניתן על קניית רכב חשמלי הייתה 45% ואילו השנה תעלה ל-48%. בנוסף, ב-2025 היה אפשר לקבל הטבת מס של עד 35 אלף שקל בכל עסקה ובשנה החדשה ההטבה תצמצם ל-22 אלף שקל בכל קנייה. 
למרות הבשורה הרעה לנהגים, הם יכולים להתעודד. מינהל הדלק והגז במשרד האנרגיה והתשתיות הודיע כי מחיר הדלק יירד החל מהיום. אז כמה תחסכו מעכשיו בכל תדלוק? המחיר המרבי לליטר בנזין 95 אוקטן נטול עופרת לצרכן בתחנה בשירות עצמי (כולל מע"מ) לא יעלה על 6.85 ש"ח לליטר, ירידה של 26 אג' מעדכון קודם. תוספת בעד שירות מלא תעמוד על 25 אגורות לליטר (כולל מע"מ), ללא שינוי מעדכון קודם.
המחיר המרבי לליטר בנזין 95 אוקטן נטול עופרת לצרכן בתחנה בשירות עצמי באילת (ללא מע"מ) לא יעלה על 5.80 ש"ח לליטר, ירידה של 23 אג' מעדכון קודם. תוספת בעד שירות מלא תעמוד על 21 אגורות (ללא מע"מ), ללא שינוי מעדכון קודם.
 
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה