קריירה ולימודים

שכר של 300 אלף שקל והיד נטויה: זו הסיבה שאתם תממנו את זה

משבר השוחטים מייצר דאגה וצרות לכיס: כיצד מחסור בכוח אדם מייקר את הבשר ב-20% ואת העלויות לחברות בסכומי עתק?
דסק קריירה |  1
מחירי הבשר לקראת עליה (צילום פלאש 90/ יוסי אלוני, shutterstock)
זירת יבוא הבשר בישראל נמצאת בלב משבר תעסוקתי חריף שמשפיע ישירות על כיסם של הצרכנים. יבואני בשר מתארים מציאות בה ראשי צוותי שחיטה דורשים שכר חודשי של עד 300 אלף שקל, לצד דרישות נוספות כמו טיסות במחלקת עסקים עבור בני משפחה ואספקת אלכוהול יוקרתי כך על פי פרסום היום (שישי) בגלובס.
הרקע למצב: חוק בשר ומוצריו מחייב הכשר מטעם הרבנות הראשית לכל יבוא, והרבנות מפעילה כ-640 שוחטים מוכשרים בלבד ב-60 בתי מטבחיים ב-10 מדינות. כאשר מספר השוחטים, ובמיוחד ראשי הצוותים שגילם הממוצע 70-80, לא השתנה במשך שנים, בעוד הביקוש לבשר זינק ב-50% בעשור האחרון מ-80 אלף טונות ל-138-172 אלף טונות בשנה.
על פי הפרסום המצב יצר בעיית היצע וביקוש קלאסית שבה השוחטים מנצלים את המחסור בכוח האדם. יבואנים מדווחים שבמהלך שנה וחצי בלבד דרישות השכר כמעט הוכפלו - ממחציתן של 150 אלף שקל נטו ל-220-240 אלף שקל לחודש עבור ראשי צוותים, בעוד בודקים מרוויחים 100-120 אלף שקל ושוחטים רגילים 80 אלף שקל. התוצאה מתגלגלת ישירות למחיר הבשר: אם בעבר הוצאות הכשרות היוו 3-4% מעלות הבשר, כיום הן מגיעות ל-20% ואף יותר.

כזכור, רק לפני כמה חודשים, במערכת הכשרות התגלה עימות חריג עם השלכות רחבות על שוק הבשר בישראל. יבואנית המזון נטו מלינדה, אחת מהחברות המרכזיות בתחום הבשר הכשר, עתרה לבג"ץ נגד הרבנות הראשית, בעקבות החלטה שנויה במחלוקת המונעת ממנה לשחוט במפעל באורוגוואי למשך שנה שלמה, כמו שנחשף בזמנו באתר כלכליסט.
המפעל, סירסיל, הוא מקור הייבוא הבלעדי של בשר בכשרות בד"ץ לנדא עבור נטו. הרבנות החליטה להשעות את פעילות השחיטה בו לאחר שהתברר כי לפני כשנה וחצי שווקו ממנו באורוגוואי נתחי בשר לא כשר, תוך שימוש בתוויות כשרות מטעות. ברבנות מתארים זאת כעבירה חמורה המחייבת ענישה מרתיעה.
תגובות לכתבה(1):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    האם בדקתם את הנתונים
    קובי 12/2025/02
    הגב לתגובה זו
    0 0
    אתם סתם מעתיקים כתבות מגלובס בלי שום בדיקה והוכחה גם בחלום הכי וורוד אין את המשכורות האלו בכל מערכת השיחטה לא ברבנות ולא בגלאט כשר, המשכורות נע בין 250 דולר ל400 דולר ליום כולל הוצאות, טיסות וכל המסביב, ביררתי אצל כמה שוחטים, בודקים, משגיחים ומנהלי קווי ייצור, הרבנים והמנהלי קווים מקבליםצהמשכורת הכי גבוהה וזה 400 דולר ליום אין לי מושג איך הגיעו לסוכומים האלו, כנראה התבלבלו והכוונה זה לשנה או לכל טיסה שזה בין 3 חודשים לחצי שנה וגם אין שם משגיחות ורבניות, לא נוסעים זוגי, הכל שקר ובלוף וכתבה מגימתית
    סגור