קריירה ולימודים
טלטלה בשוק העבודה בישראל: חברת הענק סוגרת 4 סניפים
חברת ריג'ס, המפעילה עשרות מתחמים בישראל, החלה ביישום מודל ניהולי חדש שהוביל לסגירת סניפים בנתניה, רעננה וערים נוספות. המהלך הדרמטי מעורר התנגדות בקרב בעלי הנכסים ומשנה את פני שוק הנדל"ן המקומי
ענף חללי העבודה המשותפים עובר טלטלה שקטה, שבמרכזה עומדת ענקית המשרדים "ריג'ס". החברה, שמפעילה עשרות מתחמים בישראל, החלה לאחרונה ביישום מודל ניהולי חדש שמוביל לסגירת סניפים ותיקים במוקדי ביקוש מרכזיים.
על פי דיווח הבוקר (ראשון) ב"כלכליסט", ריג'ס סגרה ארבעה סניפים בנתניה, רעננה, רמת גן ורמת החייל בתל אביב. הסיבה למהלך היא דרישת החברה לעבור מחוזה שכירות סטנדרטי למודל של שותפות וניהול. במודל זה, בעל הנכס הוא שנושא בעלויות ההקמה והסיכון, בעוד ריג'ס מנהלת את המקום וחולקת ברווחים בלבד, ללא תשלום שכירות קבוע.
בשטח, נראה כי לא כל בעלי הנכסים ממהרים לאמץ את השינוי. בבניינים כמו פרויקט CU ברמת החייל או בניין תדהר-רוגובין ברעננה, העדיפו היזמים לסיים את ההתקשרות עם החברה מאשר לעבור למודל החדש. גורמים בענף מציינים כי התחרות הגבוהה בתחום חללי העבודה מקשה על ריג'ס להכתיב תנאים אלו, שכן בעלי נכסים רבים עדיין מעדיפים שוכר יציב המשלם דמי שכירות חודשיים ומסודרים.
עוד ב-
למרות הסגירות, ריג'ס אינה נסוגה מהשוק אלא משנה פנים. בחלק מהמקרים, כמו ברמת החייל, היא פתחה סניף חלופי תחת מותגים אחרים של הקבוצה (כמו HQ), אך המגמה ברורה: החברה שואפת לצמצם חשיפה לסיכונים ולהעביר את האחלות הכלכלית על הנכס לידי בעלי הבית. כעת נותר לראות האם שוק הנדל"ן הישראלי יתיישר לפי הסטנדרט החדש של ענקית הניהול, או ששחקנים מקומיים יתפסו את החלל שהותירה אחריה.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



