כסף וצרכנות

אחרי 52 שנה: אחת החנויות המפורסמות בישראל נסגרת

"הפנינג" שנפתחה אי שם בתחילת שנות ה-70 כ-"קמפוס" תיסגר בסוף דצמבר 2023 אחרי שנים ארוכות של פעילות במדרחוב בן יהודה, שם היה מוקד עליה לרגל עבור תושבי העיר הגדולה בישראל
מערכת ice |  8
עסק סגור-אילוסטרציה (צילום shutterstock)
ירושלים נפרדת אחרי 52 שנה מאחת החנויות האייקוניות של העיר. ״הפנינג״ שנפתחה אי שם בתחילת שנות ה-70 כ״קמפוס״, תיסגר בסוף דצמבר 2023 אחרי שנים ארוכות של פעילות במדרחוב בן יהודה, שם היה מוקד עליה לרגל עבור תושבי העיר הגדולה בישראל.
במיינט ירושלים פרסמו כי בני ישככר בן ה-79, שפתח את המקום לפני למעלה מיובל, סיפר: ״הגיעו אלינו מכל הארץ. כשפתחנו לא היה עוד את הז'אנר הזה בארץ והיינו למעשה היחידים, הגיעו אלינו מחוץ לעיר. ריכזנו בחנות אחת את כל המזכרות והטרנדים של אז לבני נוער ובכלל. המוצר הכי נמכר אצלנו במשך ששנים היו הפוסטרים, אפילו פתחנו בשלב מסויים חנות צמודה נפרדת רק לפוסטרים. היו תמונות בגדלים שונים החל מכוכבים של סדרות טלווזיה וקולנוע, להקות רוק, דרך חיות סוסים וחתולים ומה לא. מכרנו אלפים בחודש״.

עוד סיפר למיינט ירושלים: ״היתה לנו מסגרייה פרטית, בקומת מתחת לחנות ומי שרצה גם למסגר את הפוסטר פשוט ירד קומה. היום כבר אף אחד לא קונה ותולה על הקירות בחדר של הילדים פוסטרים. זה עבר מן העולם. אחרי זה הגיע עידן המדבקות ואחרי זה כרטיסי ברכה בכל הגדלים והצורות. כל פעם יש משהו אחר".
בנו, רם, מספר על ההחלטה: "זה מפעל חיים של אבא שלי כמובן וגם עכשיו שלי. אבל העולם משתנה וכמה שזה עצוב הגיע הזמן לסגור ולחשוב לעשות משהו חדש. בנתיים עד סוף החודש אנחנו מחסלים כאן את כל המלאי במבצעים מיוחדים. אחר כך נראה מה נעשה. אנחנו חושבים אולי לפתוח עסק אחר וגם אולי זה כבר לא יהיה בירושלים. אנחנו בהחלט היינו חלק מההיסטוריה של העיר. אבל הגיע הזמן להמשיך". בני מסביר את הסיבה לסגירה: "כשפתחנו את החנות בקניון השכירות אז עמדה על 17,000 שקל לחודש. היום זה מגיע ל 80,000 שקל. יש לנו חנות ענקית של מעל ל 150 מ"ר וקשה להחזיק עסק כזה כיום".
תגובות לכתבה(8):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 5.
    בהצלחה
    פולה 12/2023/24
    הגב לתגובה זו
    1 0
    בהצלחה בהמשך דרככם!
    סגור
  • 4.
    ישראל החדשה
    חי 12/2023/24
    הגב לתגובה זו
    1 0
    הסוף למחירי רצחהיום יש רשתות סטוק הכל בזיל הזול
    סגור
  • 3.
    הפנינג
    Mad 12/2023/22
    הגב לתגובה זו
    3 0
    כתלאביבית ממש לא שמעתי על החנות הזא. חור בהשכלה.??
    סגור
  • זאת רשת שקיימת בכל הארץ
    אור 12/2023/22
    הגב לתגובה זו
    2 1
    וגם בתל אביב... אולי פשוט בחיים לא נכנסת לקניון
    סגור
  • 2.
    אם בהצלחה שלכם לא היה לכם שבריר שכל לקנות את המקום
    לולו 12/2023/21
    הגב לתגובה זו
    0 2
    כנראה שאין לכם זכות קיום היום, וזה נכון כלפי כל העסקים - אם מושכר תסגרו.
    סגור
  • ידוע לך שקניונים עובדים לפי שכירות, נכון?
    חכמה 12/2023/22
    הגב לתגובה זו
    1 0
    מעט מאוד חנויות בקניון נמכרות לאנשים פרטיים. מודל הרווח שלהם הוא שכירות פלוס אחוזים מהמחזור. אז היה להם הרבה שכל, בעיקר כי הצליחו להחזיק עסק פעיל וכנראה רווחי במשך 50 שנה. מה את/ה עשית בזמן הזה?
    סגור
  • 1.
    ביבי מרסק הכלכלה. עד זוב דם.
    שרה 12/2023/21
    הגב לתגובה זו
    7 11
    ביבי למאסר עולם.שוחה בדם חיכינו. טנף ומבזה אתה הצבא. גועל נפש
    סגור
  • אתם מאהובים
    עופר משה 12/2023/23
    הגב לתגובה זו
    1 0
    אתם מאהובים בפלסטינים עד כדי טירוף
    סגור