השוק
מנכ"ל הבורסה חושף: זה מה שהוא צופה לשנת 2026
איתי בן זאב במסר למשקיעים: השנה החדשה החלה ומנכ"ל הבורסה בתל אביב חושף את הצפי שלו להמשך "המדדים שלנו היו מספר 1 בעולם"
לאחר שנת 2025, שנה שוברת שיאים בהיסטוריה עבור הבורסה בתל אביב, שנת 2026 נפתחה עם ציפיות גבוהות מצד המשק. כבר בראשיתה היא מצליחה לטלטל את המשקיעים - הורדת ריבית לא צפויה, קפיצה של המדדים המובילים בתל אביב לשיאים חדשים ותנודתיות בחברות מובילות. מנכ"ל הבורסה לניירות ערך בתל אביב, איתי בן זאב, משתף בריאיון חדש מה הוא צופה לנו השנה בבורסה הישראלית.
איתי בן זאב שיתף היום (שלישי) מה הוא צופה לבורסה הישראלית. במהלך ריאיון ל"ישראל ביזנס" נשאר מה הצפי שלו לשנה הקרובה, ובתגובה מנכ"ל הבורסה השיב "אני חושב שסך הכל יש סנטימנט חיובי. היו לנו שנתיים שהמדדים שלנו בגדול היו מספר 1 בעולם".
אכן מי שהעמיק ועקב אחרי השוק בשנת 2025, יכל לראות שהשנה שמאחורינו הייתה שוברת שיאים, בהיותה אחת השנים החזקות בהיסטוריה של הבורסה בתל אביב, כשמדדי ת"א 35 ות"א 125 עלו בכ-50%, ומדד ת"א 90 עלה ב-46%. מדד הבנקים טיפס בכ-60%, ומדד הביטוח התפוצץ בעלייה של כמעט 150%. אלה המספרים הטובים ביותר מאז 2009 - השנה שבה השווקים התאוששו ממשבר הסאב-פריים העולמי.
במהלך הריאיון, הוסיף בן זאב "מי שהשקיע והאמין בכלכלה הישראלית ובשוק ההון הישראלי ראה את החברות מצליחות. וזה חלק מהקסם והחוסן של החברה שלנו והאנשים".
עוד ב-
מנכ"ל הבורסה שיתף בריאיון על השוני שנעשה בבורסה, שמסמן את עידן המשקיעים הבא שישפיע על המסחר בשנת 2026 "אנחנו רואים שהדור הצעיר, לא הדור שלי, הוא הרבה יותר מודע לעצמו ולכסף שלו. הוא רוצה שהכסף יעבוד בשבילו, ואנחנו רואים הרבה יותר עניין ומעורבות של הדור הצעיר".
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



