השוק
יצחק תשובה חוגג: דלק זינקה ברווחים ומחלקת 250 מיליון שקל דיבידנד
הכנסות של 4.7 מיליארד שקל, זינוק של פי ארבעה ברווח הנקי, ירידה בחוב ופיצול מניות דרמטי: קבוצת דלק פותחת את 2026 עם דוחות חזקים במיוחד והמשך התרחבות בפעילות האנרגיה והפיננסים
קבוצת דלק, שבשליטת יצחק תשובה ומנוהלת על ידי עידן וולס, פרסמה הבוקר את דוחות הרבעון הראשון של 2026 והציגה שיפור משמעותי כמעט בכל הפרמטרים המרכזיים. הקבוצה רשמה עלייה של כ-22% בהכנסות שהסתכמו בכ-4.7 מיליארד שקל, לעומת כ-3.8 מיליארד שקל ברבעון המקביל אשתקד. במקביל, הרווח הנקי המיוחס לבעלי המניות זינק לכ-45 מיליון שקל, לעומת כ-10 מיליון שקל בלבד בתקופה המקבילה.
לצד השיפור בתוצאות, בקבוצה ממשיכים להציג התחזקות פיננסית. החוב הפיננסי נטו ירד לכ-3.72 מיליארד שקל, לעומת כ-3.83 מיליארד שקל בסוף 2025, בעוד ההון העצמי של הקבוצה הסתכם בכ-9.4 מיליארד שקל. שיעור המינוף נותר נמוך יחסית ועמד על כ-15%, כאשר לקבוצה יתרות מזומן ומסגרות אשראי לא מנוצלות בהיקף של כ-1.4 מיליארד שקל.
אחד המהלכים הבולטים שעליהם הכריזה קבוצת דלק הוא חלוקת דיבידנד נוספת בהיקף של 250 מיליון שקל לבעלי המניות. בקבוצה ציינו כי תשואת הדיבידנד של מניית דלק במהלך 12 החודשים האחרונים עומדת על כ-8%, מהגבוהות במדד ת"א 125. במקביל, דירקטוריון החברה אישר מהלך לפיצול מניות ביחס של 1 ל-10, מהלך שנועד להגדיל את הסחירות במניה ולהרחיב את הנגישות למשקיעים חדשים.
תחום האנרגיה המשיך להיות מנוע הצמיחה המרכזי של הקבוצה. חברת איתקה, הפועלת בים הצפוני, רשמה הכנסות של כ-882 מיליון דולר — עלייה של כ-25% לעומת התקופה המקבילה. הרווח הנקי המיוחס לקבוצת דלק מפעילות איתקה הסתכם בכ-50 מיליון דולר, לעומת הפסד בתקופה המקבילה אשתקד. בנוסף, איתקה המשיכה להפחית את החוב הפיננסי שלה ואישררה תחזית לחלוקת דיבידנד שנתית של עד 520 מיליון דולר, כאשר לפי החברה, קיים סיכוי שהסכום אף יתקרב לרף העליון של התחזית.
גם פעילות הגז בישראל המשיכה להתפתח. ניו מד השלימה במהלך הרבעון את הנחת הצינור השלישי ממאגר לווייתן, מהלך שהגדיל את יכולת ההפקה של המאגר לכ-15 BCM בשנה. עם זאת, פעילות המאגר הושפעה מהשבתה זמנית במהלך מבצע "שאגת הארי", שהובילה לירידה זמנית במכירות הגז ובהכנסות הרבעון. למרות זאת, בניו מד מעריכים כי הכנסות מאגר לווייתן בשנת 2026 צפויות לצמוח לכ-2.88 מיליארד דולר — גבוה בכ-330 מיליון דולר מהתחזית הקודמת.
לאחר תאריך המאזן דיווחה ניו מד גם על התקדמות משמעותית בפרויקט אפרודיטה, כולל חתימה על מזכר הבנות למכירת מלוא הגז מהמאגר לחברת הגז הלאומית של מצרים בהיקף של כ-100 BCM. בנוסף, השותפות הגיעו להסכמות עם ממשלת מצרים לקידום תשתית הולכת גז ייעודית מהמאגר למערכת ההולכה המצרית.
גם תחום הפיננסים תרם לתוצאות הקבוצה. ישראכרט, שאוחדה לראשונה בדוחות דלק בשנה שעברה, סיימה את הרבעון עם הכנסות של כ-850 מיליון שקל ורווח נקי של כ-45 מיליון שקל. במהלך הרבעון תיק האשראי של החברה המשיך לצמוח והגיע לשיא של כ-12.4 מיליארד שקל. בנוסף, ישראכרט חתמה על הסכם אסטרטגי ל-10 שנים עם מועדון הנוסע המתמיד של אל על להפעלת כרטיסי FLY CARD, כאשר לפי הערכת החברה ההסכם צפוי לייצר רווחיות שנתית ממוצעת של 120 עד 160 מיליון שקל לפני מס.
במקביל, ישראכרט מקדמת גם את רכישת הבנק הדיגיטלי Esh במסגרת עסקה שעשויה להגיע להיקף של כחצי מיליארד שקל, כולל רכיב מותנה נוסף. המהלך נועד להרחיב את פעילות החברה לעולמות פיננסיים חדשים ולהגדיל את מגוון השירותים ללקוחותיה.
עוד ב-
בדלק סיכמו את הרבעון כאחד המשמעותיים בשנים האחרונות מבחינת חיזוק מבנה ההון והמשך פיתוח מנועי הצמיחה. לדברי וולס, "הפעולות שבוצעו ברבעון הראשון ממחישות את עומק ואיכות פורטפוליו הנכסים של הקבוצה ואת הפוטנציאל האדיר שגלום בהם".
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



