השוק
עידן עופר בעסקת ענק: רוכש את ענקית התשתיות תמורת מיליארדים
חברת ההשקעות שבשליטת המיליארדר הישראלי מבצעת תפנית דרמטית ורוכשת 25% מחברת תשתיות אמריקאית מובילה, בעסקה שמשקפת לה שווי של מיליארדי דולרים. כך הגיבה המניה להודעה המפתיעה
חברת ההשקעות קנון, שבשליטת איש העסקים עידן עופר, מבצעת תפנית אסטרטגית ומפתיעה עם רכישה ישירה ראשונה מאז הוקמה: החברה רוכשת 25% ממניות חברת התשתיות האמריקאית וויסינתי (Vicinity) בתמורה ל-450 מיליון דולר.
העסקה, שנעשית בשותפות עם קרן האריסון סטריט שרוכשת 35% מידי קרן אנטין הצרפתית, משקפת לוויסינתי שווי פעילות עצום של כ-2.92 מיליארד דולר, כולל נטילת חוב קיים של 1.4 מיליארד דולר.
וויסינתי נחשבת לשחקנית מובילה בארה"ב בתחום האנרגיה האורבנית. החברה מחזיקה ברשת של 140 מייל של צנרת תת-קרקעית ב-12 ערים מרכזיות, ובהן בוסטון ופילדלפיה, ומספקת שירותי חימום, קירור וקיטור ליותר מ-1,000 מבנים ומוסדות ממשלתיים, בתי חולים ומגדלי משרדים.
מודל הפעילות שלה נהנה מיציבות גבוהה בזכות חוזים ארוכי טווח ל-15 שנה והכנסות משוריינות, כאשר בשנת 2025 רשמה הכנסות של 611 מיליון דולר ורווח תפעולי תזרימי (EBITDA) של 140 מיליון דולר.
עבור קנון, שהוקמה ב-2015 כספין-אוף של החברה לישראל במטרה לרכז את אחזקותיה הזרות, מדובר בשימוש משמעותי ראשון בקופת המזומנים הדשנה שלה, שמנתה כ-600 מיליון דולר ערב העסקה.
עוד ב-
לאחר שמימשה לאורך השנים נכסים בולטים כמו חברת הספנות צים וחילקה דיבידנדים בהיקף של מיליארדי דולרים לבעלי המניות, קנון נכנסת כעת לדירקטוריון וויסינתי ומבטיחה זכויות החלטה מרכזיות בניהולה. בעקבות ההודעה על העסקה נרשמה ירידה של 6% במניית החברה.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



