השוק

הלחץ חזר לוול סטריט: הטכנולוגיה ירדה והנפט זינק

וול סטריט סיימה את יום המסחר בירידות בהובלת מניות הטכנולוגיה והשבבים, לאחר דיווח שהציב סימני שאלה סביב קצב ההכנסות של OpenAI. הנאסד"ק איבד 1.3%, בעוד הנפט זינק והתשואות באג"ח נסוגו מהשיאים שנרשמו מוקדם יותר. סיכום המסחר

מערכת ice | 
עליות במניות (צילום shutterstock)
המסחר בוול סטריט ננעל במגמה שלילית, כאשר הנאסד"ק הוביל את הירידות עם נפילה של 1.3% ומדד S&P 500 איבד 0.5%. הדאו ג'ונס הצליח להיחלץ מהמגמה וסיים בעלייה קלה של 0.1%, לאחר שתשואות איגרות החוב נסוגו מהשיאים שאליהם הגיעו מוקדם יותר.
הלחץ העיקרי הגיע ממניות הטכנולוגיה והשבבים. דיווח של "פייננשל טיימס" הצביע על כך שקצב ההכנסות השנתי של OpenAI נמוך ב-20 מיליארד דולר מההערכות המוקדמות. לפי מסמכים פיננסיים שהוצגו למשקיעים, לקראת סוף ספטמבר קצב ההכנסות של החברה התקרב ל-50 מיליארד דולר, לעומת 70 מיליארד דולר שפורסמו בחודש שעבר.
התגובה בשוק הייתה חדה. קרן iShares Semiconductor ETF נפלה ב-3.4%, כשגם אינטל, AMD ומיקרון טכנולוג'י רשמו ירידות חדות. קרן Roundhill Generative AI & Technology ירדה בכ-3.5%. מניות כריית הקריפטו נפגעו גם הן: ריוט פלטפורמס והאט 8 צללו ביותר מ-9% כל אחת, על רקע ירידת הביטקוין והחששות מהשקעות החברות בחוות שרתים ותשתיות AI.
מי שבלטה דווקא לחיוב הייתה פלנטיר טכנולוג'יס. גולדמן סאקס העלה את ההמלצה למניה מ"ניטרלי" ל"קנייה" וקבע מחיר יעד של 230 דולר.
גם פפסיקו משכה תשומת לב לאחר שפרסמה תוצאות חזקות לרבעון השלישי. החברה הציגה רווח מתואם של 2.34 דולר למניה והכנסות של 25.27 מיליארד דולר, מעל התחזיות.
במקביל, שוק האנרגיה סיפק תמונה הפוכה מזו של הטכנולוגיה. מחיר נפט WTI סיים בעלייה של 3.36% ל-91.25 דולר לחבית, בעוד הברנט טיפס ב-3.76% ל-103.97 דולר. מוקדם יותר נרשמו עליות חדות יותר על רקע המתיחות במזרח התיכון, אך הן התמתנו לאחר שהנשיא דונלד טראמפ הבהיר כי ארה"ב לא תתקוף באיראן לפני בחירות האמצע בנובמבר.
גם שוק האג"ח עבר יום תנודתי. לאחר שהתשואות הגיעו מוקדם יותר לרמות שיא של 24 שנה, מכרז ממשלתי לאג"ח ל-30 שנה בהיקף של 22 מיליארד דולר זכה לביקושים חזקים. בסיום, תשואת האג"ח ל-10 שנים ירדה ל-5.23%, והתשואה ל-30 שנה עמדה על 5.60%.
המסחר באירופה הסתיים גם הוא בירידות. Stoxx 600 איבד 0.7%, הדאקס הגרמני ירד ב-1.1%, הקאק הצרפתי נחלש ב-0.5% והפוטסי הבריטי ירד ב-0.2%.
המשך הדרך בוול סטריט צפוי להעמיד במבחן את התמחור הגבוה של תחום הבינה המלאכותית. בשבוע הבא תיפתח עונת הדוחות, שתבחן אם מאות מיליארדי הדולרים שהושקעו ב-AI מצדיקים את השיאים שנרשמו בשוק.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה