השוק

קודם המלונות ואחר כך השאר: מתווה היציאה מהסגר שהציג משרד הבריאות לבעלי העסקים

התוכנית ליציאה מהסגר של משרד הבריאות: תחילה יפתחו מקומות עם סיכון נמוך - כמו מלונות ללא חדרי אוכל או מוסדות תרבות ללא ישיבה, בשלב השני יפתחו את המקומות בעלי הסיכון הגבוה יותר - כמו מסעדות חדרי כושר וכדומה
כפיר אדר | 
מלון דניאל ים המלח (צילום דן פרץ)
בהנחייתו של שר הבריאות יולי אדלשטיין, נערך דיון בהשתתפות פרויקטור הקורונה נחמן אש ובכירי משרד הבריאות, כדי לשמוע את  בעלי העסקים ולהציג את המתווה הראשוני ליציאה מהסגר השלישי. על פי המצגת שהוצגה לאנשי העסקים, תחילה יפתחו מקומות כמו מלונות ללא חדרי אוכל ורק בשלב השני יפתחו המסעדות וחדרי הכושר.
תחילה בכירי משרד הבריאות נפגשו עם נציגי המלונות, שבה התאחדות המלונות ביקשה שמיד לאחר היציאה מהסגר - יפתחו קודם כל את האיים הירוקים. בכירי משרד הבריאות השיבו שאמנם עדיין לא ידוע מתי נצא מהסגר, אך כך צפוי להיראות מתווה היציאה.
השלב הראשון
על פי המצגת שהוצגה לבעלי העסקים, תחילה יפתחו מקומות עם סיכון נמוך - כמו מלונות ללא חדרי אוכל או מוסדות תרבות ללא ישיבה. המקומות האלו יפתחו לאנשים רק בהזמנה מראש, עם מסיכות וללא אוכל או שתייה.
על פי משרד הבריאות, בשלב הזה המקומות יפתחו בהתאם למתכונת הבאה: במקום סגור - יתאפשרו כשהתפוסה תהיה עד 60% ולא יותר מ-250 אנשים, ובמקום פתוח - עד 500 איש ועד 80% מכלל התפוסה.
השלב השני
בשלב היציאה השני מן הסגר יפתחו את המקומות בעלי הסיכון הגבוה יותר - כמו מסעדות חדרי כושר וכדומה. על פי המצגת, בשלב הזה מקומות עם תו ירוק יוכלו לפתוח לפני המתכונת הבאה: במקום סגור - ישיבה עד 40% תפוסה, ובעמידה או בתנועה - לא יותר מ-100 אנשים. במקום פתוח לעומת זאת, תתאפשר בישיבה תפוסה של עד 60% ואילו בעמידה או תנועה - לא יותר מ-200 אנשים.
בשלב השני יפתחו גם המקומות בעלי הסיכון הגבוה יותר וללא תו ירוק. על פי המצגת, הם יוכלו לפתוח במקום סגור עד 20% תפוסה ולא יותר מ-25 אנשים. לעומת זאת במקום פתוח תתאפשר תפוסה של עד 40% ולא יותר מ-50 אנשים.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה