השוק

גיל בפמן: סביבת האינפלציה תחזור בשנה הבאה ל-1%

הכלכלן הראשי של לאומי ואסטרטג הריביות של הבנק, ודודי רזניק אסטרטג ריביות בלאומי שוקי הון, מעריכים שהצמיחה במחצית השנייה של השנה תאט ל-3.5% במונחים שנתיים
ניצן כהן | 
גיל בפמן (צילום אורן דאי)
גיל בפמן, הכלכלן הראשי של לאומי, ודודי רזניק, אסטרטג ריביות בלאומי שוקי הון אומרים היום כי על רקע מגמת הביצועים העודפים של צמודי המדד שוב שבו ועלו ציפיות האינפלציה לאורך העקום.
"הציפיות עומדות כרגע ברמה של 1.95% עד 2.00% בממוצע לשנה כמעט לאורך העקום כולו. כפי שאנו כותבים מזה תקופה, מדובר להערכתנו בציפיות מעט גבוהות ביחס לתחזיתנו להתפתחות סביבת האינפלציה בישראל בשנתיים הקרובות. אנו צופים סביבת אינפלציה של סביב 2% עד לסוף השנה הנוכחית, אולם אל תוך שנת 2022 ובעיקר בהמשך אל תוך שנת 2023, אנו צופים חזרה אל סביבת האינפלציה שאפיינה את המשק הישראלי טרום משבר הקורונה - קרי סביבה של עד 1% בממוצע לשנה".
באשר לצמיחת התוצר בארה"ב מציינים בפמן ורזניק כי "העלייה של התוצר ברביע השני של 2021, בשיעור של 6.5% במונחים שנתיים, הייתה מתחת לקונצנזוס שצפה בממוצע עלייה בשיעור של 8.5%. הנתון החלש יחסית הושפע מירידה בלתי צפויה בהוצאות הממשלה ובהשקעות לבנייה למגורים וכן מירידת מלאים. החדשות הטובות הן שהתוצר שב ברמתו לרמה של טרום המגיפה".
בפמן ורזניק צופים כי הצמיחה הריאלית תאט ל-3.5% במונחים שנתיים במחצית השנייה של השנה, תוך שצמיחת התוצר ברביע השלישי צפויה להיות כ-4% וצפויה האטה נוספת ברביע האחרון של השנה. הצמיחה השנתית צפויה להסתכם בכ-6%.
עוד מציינים השניים את אופטימיות ה-FED למרות סיכוני וירוס הקורונה, "היו"ר פאוול הדגיש את הסיכון של עליית התחלואה במידה ניכרת בדרום ארה"ב, שם שיעורי ההתחסנות נמוכים, אך טען כי כל גל תחלואה נוסף פוגע פחות מבחינה כלכלית מאשר גלים קודמים.
"ה-FED התקדם בצעד קטן לקראת סיום ההקלה הכמותית (QE), אך הודעה ברורה ואופרטיבית בנושא זה צפויה לבוא רק בספטמבר, ומהלך צמצום קצב רכישות האג"ח (TAPERING) עצמו איננו צפוי להתחיל לפני תחילת שנת 2022.
"צפוי שמהלך צמצום הרכישות יתחלק באופן אחיד בין איגרות חוב ממשלתיות ואג"ח MBS. לאחר מכן, בטווח הרחוק יותר, ה-FED צפוי לאפשר למאזנו להצטמצם על ידי אי-השקעה מחדש של אחזקות אג"ח שיגיעו לפדיון. ה-FED יהיה זהיר יותר מאשר בפעם הקודמת, כאשר ההידוק הכמותי גרם למשבר נזילות חריף במחצית השנייה של 2019. הודעת ה-FED כללה עדכון לגבי שני מתקני ריפו חדשים על מנת לספק נזילות לשוקי הכסף המקומיים והבינלאומיים, זאת ככל הנראה על מנת להכשיר כלים נוספים בכדי להתמודד עם מצוקת נזילות על פי הצורך. העלאת ריבית ראשונה איננה צפויה לפני 2023".
בשונה מהמגמה בארה"ב, "כלכלת גוש האירו הפתיעה לחיוב עם צמיחה של 2% ברביע השני של השנה תודות לצמיחה מהירה יחסית במדינות דרום אירופה".
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה