רכילות עסקית

המיליארדר האהוב מתחדש: זה מה שרכש במאות מיליוני שקלים

מייסד מטא מצטרף לעשירי העולם ורוכש אחוזת ענק על קו המים בעסקה שמוערכת בסיבות ה-200 מיליון דולר | כל הפרטים

מערכת ice | 
מניית מטא מזנקת (צילום יוטיוב/ shutterstock, CBS Mornings)
מגמת ההגירה של עשירי תבל לדרום פלורידה צוברת תאוצה, כאשר כעת מצטרף לרשימה גם מייסד ומנכ"ל "מטא", מארק צוקרברג. על פי דיווח ב"וול סטריט ג'ורנל", צוקרברג ורעייתו פריסילה צ'ן רכשו אחוזת ענק יוקרתית על קו המים בעסקה שבוצעה מחוץ לשוק החופשי ולא הוצעה לציבור הרחב.
שווי הנכס החדש נאמד בטווח שבין 150 ל-200 מיליון דולר, והוא משתרע על פני שטח נרחב של שמונה דונמים הכוללים טרסות רחבות ידיים, רציף פרטי ובריכת שחייה הצופה אל פני הים.
 
המעבר של צוקרברג אינו מקרי ומשקף תופעה רחבה יותר בקרב בעלי הון הבוחרים להעתיק את פעילותם העסקית ומרכזי חייהם למדינה. פלורידה הפכה ליעד אטרקטיבי במיוחד עבור המיליארדרים בשל סביבת המיסוי הידידותית שלה, ובעיקר בזכות העובדה שאינה גובה מס הכנסה מדינתי.
צוקרברג נכנס לשכונה מאובטחת ויוקרתית הכוללת שורה של דמויות מוכרות ורבות השפעה שכבר קבעו שם את מושבן. בין השכנים החדשים ניתן למצוא את מייסד אמזון ג'ף בזוס, כוכב ה-NFL לשעבר טום בריידי, איש העסקים קרל אייקן, וכן את ג'ארד קושנר ואיוונקה טראמפ. נוכחותם של שמות אלו מחזקת את מעמדה של דרום פלורידה כמרכז הכובד החדש של האליטה הכלכלית בארצות הברית.
האחוזה החדשה מצטרפת לתיק הנדל"ן המרשים של צוקרברג, שהונו האישי מוערך בכ-246 מיליארד דולר. נכסיו הקיימים כוללים בין היתר אחוזות באגם טאהו ובאי קאואי שבהוואי. נוסף על אלו, מחזיק המיליארדר בנכס בוושינגטון די.סי המשתרע על פני כ-1,400 מטרים רבועים, אותו רכש בעבר תמורת 23 מיליון דולר בעסקת מזומן.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה