רכילות עסקית

הדרמה במטוס פליי דובאי: נחשף הפילנתרופ היהודי שהיה בין הניצולים

סטיבן וקרול מוס, בני זוג יהודים מסידני המוכרים בזכות הונם ופעילותם הפילנתרופית, היו בין נוסעי טיסת פליי דובאי שכמעט התרסקה אמש. שגרירות ישראל בקנברה אישרה כי השניים היו בין האזרחים האוסטרלים שהיו על המטוס וכי הם בטוחים
מטוס פליי דובאי (צילום יוסי אלוני/פלאש 90)
סטיבן וקרול מוס, בני זוג יהודים מסידני שבאוסטרליה, היו בין 174 הנוסעים בטיסת פליי דובאי FZ1073, שבה התרחש ניסיון השתלטות במהלך הטיסה מדובאי לתל אביב. השניים נמנו עם האזרחים האוסטרלים שהיו על המטוס, ושרת החוץ האוסטרלית פני וונג אישרה כי לפחות שני אזרחים אוסטרלים שהיו בטיסה בטוחים.
בני הזוג מוס מוכרים באוסטרליה בזכות הונם ופעילותם הפילנתרופית בקהילה היהודית בסידני. משפחת מוס צברה את הונה באמצעות רשת האופנה האוסטרלית Katies, שהוקמה ב-1956 על ידי סם מוס, אביו של סטיבן. סם מוס היה ניצול אושוויץ, ובהמשך הפך לאיש עסקים בולט באוסטרליה. הוא נפטר ב-2016 בגיל 90.

צילום מסך מרשת X
סטיבן וקרול מוס היו בעבר הבעלים של מה שתואר כבית היקר ביותר באוסטרליה. מדובר באחוזה בסגנון סקוטי בשם Uig Lodge שבסידני, שאותה מכרו בשנת 2022 תמורת כ-130 מיליון דולר. נכס נוסף שהיה בבעלות המשפחה, אחוזת Edgewater היוקרתית בפוינט פייפר, נמכר בשנת 2020 תמורת כ-95 מיליון דולר, לאחר שנרכש ב-1985 תמורת 5 מיליון דולר.
המשפחה מוכרת גם בזכות תרומותיה למוסדות יהודיים וחינוכיים באוסטרליה ולפעילות הקשורה לאוניברסיטת תל אביב. סם מוס קיבל מהאוניברסיטה תואר דוקטור לשם כבוד בשנת 1990, כהוקרה על תרומתו. בני הזוג מוס עצמם נמנעו מתגובה לתקשורת האוסטרלית לאחר האירוע.
שרת החוץ האוסטרלית פני וונג הודתה לנוסעים ולאנשי הצוות שסייעו להשתלט על התוקף ולהביא את הנוסעים למקום מבטחים. "אנו חושבים על הפצועים ומקווים להחלמתם המלאה", מסרה.
כזכור האירוע התרחש לאחר שטייס המשנה העומאני תקף את הטייס הראשי בתא הטייסים ודקר אותו. במהלך המאבק בין אנשי הצוות, המטוס צלל בחדות ואיבד בתוך כ-30 שניות כ-14 אלף רגל. הטייס שנפצע הצליח לפתוח את דלת תא הטייס, ונוסעים ישראלים השתלטו על התוקף וסייעו לטייסים נוספים שהיו במטוס להחזיר את השליטה ולנחות בסעודיה.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה