בעולם
האזהרה השערורייתית של מזכ"ל האו"ם: "אלימות מינית"
מזכ"ל האו"ם אנטוניו גוטרש - שלא ידוע בגישה פרו-ישראלית - שלח מכתב אזהרה חריף לשגריר דנון בו טען לאפשרות של אלימות מינית מצד חיילי צה"ל נגד פלסטינים בבתי כלא
במכתב חריג שהועבר היום (שלישי) לשגריר ישראל באו"ם, דני דנון, מזהיר מזכ"ל האו"ם אנטוניו גוטרש כי ישראל נכנסה לקטגוריית "התראה" לקראת הכללה אפשרית בדו"ח השנתי הבא של האו"ם על אלימות מינית באזורי עימות.
המכתב מלווה את פרסום הדו"ח הנוכחי, בו נכתב כי קיימת "דאגה חמורה" למידע מהימן על אלימות מינית מצד כוחות הביטחון הישראליים נגד פלסטינים במספר בתי כלא, מתקן מעצר ובסיס צבאי, ובכלל זה מתקני "שדה תימן".
גוטרש מציין כי בשל סירובה של מדינת ישראל לאפשר גישה למפקחי האו"ם, מתקשה הארגון לקבוע באופן חד משמעי דפוסים ומגמות, אך מתריע על "חשש משמעותי" מהימצאות דפוסי אלימות מינית מתועדים.
במכתבו הוא מפרט שורה של צעדים שישראל נדרשת לנקוט באופן מיידי, בהם: הוראות פיקוד ברורות נגד אלימות מינית, מנגנוני אכיפה וענישה, חקירת כל תלונה אמינה, התחייבויות אישיות של מפקדים, ומתן גישה חופשית לאו"ם למעקב והגשת סיוע הומניטרי.
המזכ"ל מדגיש כי בתקופת הדיווח הבאה - דו"ח 2025 - יבחן אם ישראל יישמה את הצעדים הללו וקובע כי הדבר ישפיע ישירות על ההחלטה אם להכניס את ישראל לרשימה בדו"ח הבא.
שגריר ישראל לאו"ם, דני דנון, הגיב למכתב ואמר: "המזכ"ל בוחר שוב לאמץ ככתבן וכלשונן האשמות חסרות בסיס, שנשענות על פרסומים מגמתיים. על האו"ם להתמקד בפשעי המלחמה המזעזעים של חמאס ובשחרור כל החטופים. ישראל לא תירתע מהגנה על אזרחיה ותמשיך לפעול על פי החוק הבינלאומי".
עוד ב-
כזכור, במתקפת הטילים האיראניים באוקטובר 2024 גוטרש לא הזכיר כלל את איראן כגורם העוין שפתח במתקפה. מזכ"ל האו"ם התייחס בהודעתו רק למה שהוא מכנה "הרחבת הסכסוך במזרח התיכון", ו-"ההסלמה" כלשונו. לדבריו, "זה חייב להיפסק, חייבים הפסקת אש עכשיו".
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



