חדשות
תקופת הזכאות למענק אבטלה של 2,000 שקל הוארכה בשבועיים
עדיין אפשר לקבל את הכסף: ועדת העבודה, הרווחה והבריאות אישרה את התיקון להסכם. נציג הביטוח הלאומי מעריך כי המענק יינתן לכ-20,000 מובטלים נוספים לזכאים בעד תקופה של 100 ימי אבטלה בין ה-1 במרץ ל-17 באוקטובר 2020
לפני כשבועיים אישרה ועדת העבודה, הרווחה והבריאות הסכם שנחתם בין משרד האוצר לביטוח הלאומי שהעניק מענק של 2,000 שקל למי שנמצא באבטלה ממושכת בעקבות משבר הקורונה. הזכאות למענק הוגדרה כמי ששולמו לו דמי אבטלה בעד תקופה של 100 ימי אבטלה בין ה-1 במרץ ל-17 באוקטובר 2020.
היום (רביעי) אישרה הוועדה את התיקון להסכם, שמאריך את תקופת הזכאות עד ה-30 באוקטובר. לדברי עו"ד שלמה מור, סגן בכיר ליועמ"ש הביטוח הלאומי, התיקון יאפשר ל-20,000 מובטלים נוספים לצבור את תקופת ההכשרה הנדרשת לצורך זכאות למענק.
ביטוח הלאומי דיווח שכ-262,000 אזרחים קיבלו את מענק האבטלה באופן אוטומטי לחשבונות הבנק שלהם, בסך 2,000 שקל. זוהי הפעימה הראשונה של המענקים וכוללת בתוכה את מירב הזכאים. כזכור, המענק משולם למי שכרם הממוצע היה נמוך מ-10,551 שקל. באם שני בני הזוג זכאים למענק אבטלה ממושכת, הם מקבלים תוספת למענק בסך 500 שקל, כלומר מענק בסך 2500 שקל.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(1):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
1.תודה רבה לכםהשופט העליון 11/2020/25הגב לתגובה זו0 0מעריכים את זה מאוד. 20K איש שנפלו בין הכסאותסגור


