משפט

מהפכה בהקמת החברות החדשות בישראל: זה מה שיקרה מעכשיו

צעד נוסף לפתיחת השוק הישראלי לעולם: הפקת תעודות התאגדות לחברות ושותפויות באנגלית. המהלך יקל על חברות ושותפויות ישראליות בפעילותן הבינלאומית ויעודד יזמים מהעולם להקים חברות חדשות בישראל
 
מערכת ice | 
הייטק-אילוסטרציה (צילום freepik)
רשות התאגידים במשרד המשפטים הודיעה היום (ראשון) כי החל מסוף בפברואר 2025, כל חברה או שותפות שנרשמו/ ירשמו או יבקשו שינוי שם, יקבלו את תעודת ההתאגדות גם בשפה האנגלית.  
שירות זה נועד לספק מענה לצורך של חברות ושותפויות ישראליות להציג את מסמכי ההתאגדות הרשמיים שלהן לשותפים ומשקיעים בינלאומיים. פתיחת האפשרות לקבלת מסמכי התאגדות רשמיים בשפה האנגלית תחזק את הקשרים הכלכליים של ישראל עם העולם. עד השקת השירות, חברות ושותפויות ישראליות נדרשו להסתמך על תרגומים בלתי רשמיים של מסמכי ההתאגדות שלהן – כעת, התעודות יונפקו אוטומטית בשתי השפות, מהלך שיאפשר תהליכים עסקיים מהירים, אמינים ונגישים יותר.  

השירות החדש אינו מיועד רק לחברות חדשות – גם חברות ושותפויות קיימות יוכלו להנפיק את מסמכים ההתאגדות שלהן בשתי השפות ובכלל זה: תעודת התאגדות;  תעודת התאגדות עם אישור אפוסטיל בינלאומי; תעודת שינוי שם; אישור סטטוס חברה.
בנוסף, כל אחד מהמסמכים המפורטים יכיל לינק וקוד QR שיאפשרו גישה ישירה להפקת נסח חברה עדכני, כך שמשקיעים, גורמים פיננסיים ועסקיים יוכלו לקבל תמונה מלאה ומדויקת של הסטטוס המשפטי של החברה והכל בלחיצת כפתור ובעלות סמלית בהתאם לקבוע בתקנות.  
עו"ד שולי אבני-שוהם, ראש רשות התאגידים: "השקת השירות הינה חלק ממהלך אסטרטגי של רשות התאגידים להנגשת מידע עסקי, עידוד השקעות זרות וקידום שיתופי פעולה בין חברות ישראליות לשותפים ברחבי העולם. בנוסף, מהלך זה מחזק את מעמדה של ישראל כמרכז עסקי בינלאומי ומקל על פעילותם של גופים ישראליים בשוק הגלובלי."
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה