משפט

משרד המשפטים בהחלטה דרמטית: זו החברה שרישיונה נשלל מיידית

הוועדה לרישוי חוקרים פרטיים ושירותי שמירה במשרד המשפטים שללה את רישיונה של חברת שמירה "אלופים בביטחון בע"מ" על רקע מעורבותה במתן כסות חשבונאית לגביית דמי חסות
משרד המשפטים (צילום ויקיפדיה)
הוועדה לרישוי חוקרים פרטיים ושירותי שמירה במשרד המשפטים החליטה על שלילת רישיונה של חברת שמירה "אלופים בביטחון בע"מ" על רקע מעורבותה במתן כסות חשבונאית לגביית דמי חסות.
בהודעה שנמסרה מטעם הוועדה לרישוי חוקרים פרטיים ושירותי שמירה, צוין כי ההחלטה התקבלה נוכח קיומו של מידע פלילי ומודיעיני בעניינם של החברה ומארגן השמירה שלה, הקושר אותם לפעילות עבריינית שעניינה גביית דמי חסות והלבנת הון, שאף הוביל את פרקליטות מחוז צפון להגיש נגדם כתב אישום בעבירות של גביית דמי חסות והלבנת הון.
"ההחלטה התקבלה לאחר בחינת מידע וראיות מנהליות שהוצגו בפני הוועדה על ידי גורמי האכיפה והמודיעין, בליווי היחידה לאכיפה אזרחית בפרקליטות המדינה, פרקליטות מחוז צפון והלשכה המשפטית של משרד המשפטים, בשיתוף עם משטרת ישראל, ובתום הליך שימוע שנערך לחברות ובעליהן.
בין היתר, המידע שנאסף העלה כי לקוחות החברות תיארו שנאלצו לשלם עבור שירותי שמירה, וכי אם לא יעשו כן, הובהר כי ייגרמו להם נזקים. יתרה מכך, פעמים רבות, למרות התשלום, בפועל, כלל לא בוצעה שמירה באתרי הבנייה, כאשר התשלום לחברות השמירה במקרים אלו היווה למעשה "מס" שנגבה בידי שולטי שטח עבריינים (המכונים בעגה העבריינית 'ראיסים'", כך נכתב. 
מכתב האישום שהוגש נגד החברה והמעורבים בגביית דמי החסות, עולה כי הם פנו באופן אקטיבי לקבלנים ואנשי עסקים, הציגו עצמם כנציגי חברות השמירה או כמי שאחראים "מהיום והלאה" באזור וסיכמו מולם את תנאי ההתקשרות והתשלומים בגינם, זאת עקב חששם של הקבלנים ואנשי עסקים מפגיעה ברכושם ועסקיהם.
הוועדה התרשמה כי חברת השמירה העניקה כסות חשבונאית לפעילות עבריינית ברחבי הארץ, במסגרתה קיימת חלוקה לאזורי שליטה גיאוגרפיים שבהם נגבים דמי חסות על ידי שולטי השטח העבריינים. יש לציין כי לפני מספר חודשים משרד העבודה החליט על התליית רישיונות החברה מלעסוק כקבלן כוח אדם וכקבלן שירות בתחום השמירה, האבטחה והניקיון, על רקע מידע זה.
באגף לאסדרת מקצועות במשרד המשפטים מציינים כי ההחלטה לבטל את רישיון חברת השמירה מצטרפת לשורת החלטות קודמות של הוועדה מהעת האחרונה, בדבר ביטול רישיונות של חברות שמירה ושל מארגני שמירה על רקע מעורבות ישירה או עקיפה מצדם בעבירות של סחיטת דמי חסות.
פעולות אלו, במישור האכיפה המנהלית והכלכלית, מהוות נדבך משמעותי במאבק בתופעת סחיטת דמי החסות (פרוטקשן), אשר הפכה בשנים האחרונות ל"מכת מדינה", תוך ניצול גורמים עסקיים, וחברות שמירה בפרט, ככסות וכאמצעי להכשרת פעילות בלתי חוקית ולקידומה.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה