בארץ

ירי לעבר המרכז והשפלה בפעם השנייה הלילה: אין דיווחים על נפגעים

על רקע רמזים לגבי הצטרפות אמריקאית לתקיפות, איראן משגרת מטח מצומצם של 3 טילים לעבר גוש דן, השפלה ולכיש בפעם השנייה באותו לילה. אין דיווחים על נפילות או נפגעים
מערכת ice | 
מטח טילים מאיראן לשטח ישראל (צילום פלאש 90/ חיים גולדברג)
לאחר שנשיא ארה"ב שלח הודעת פינוי לאזרחי טהראן ודרש מהם לצאת מעיר הבירה, באיראן מגיבים בעוד ירי אל עבר ישראל שנשמע ברחבי גוש דן, השפלה ואזור לכיש.
לאחר המטח, שהיה שוב מצומצם וכלל טילים בודדים, לא התקבלו דיווחים על נפילות או נפגעים מלבד מקרים בודדים של אזרחים שמעדו בדרכם למרחב המוגן. כמו באזעקה הקודמת, לא התקבלה התרעת דריכות שמאפשרת היערכות של בין 15-30 דקות. בנוסף, חלק מהאזרחים לא קיבלו גם את ההנחיה המקדימה שמגיעה כ-5-10 דקות לפני האזעקות. 
כזכור, בשעות האחרונות הנשיא האמריקאי, דונלד טראמפ, שלח הודעת פינוי לאזרחי טהראן ורמז על הצטרפות אמריקאית לתקיפה. בציוץ מאיים וחריג ברשת החברתית שלו Truth, אמר נשיא ארה"ב: "איראן הייתה צריכה לחתום על ה'עסקה' שאמרתי להם לחתום עליה", והוסיף: "כמה חבל, ואיזה בזבוז של חיי אדם. במילים פשוטות: לאיראן לא יכול להיות נשק גרעיני. אמרתי את זה שוב ושוב! כולם צריכים להתפנות מטהרן מיד!".
לאחר הציוץ של טראמפ, בטהראן דיווחו על פיצוצים עזים ופקקי ענק של אזרחים שמנסים לצאת מהעיר.
יש לציין כי הבית הלבן צייץ מחדש את הפוסט של הנשיא והדגיש את הודעת הפינוי של טראמפ במארקר צהוב. דוברת הבית הלבן מסרה: "טראמפ עוזב את ה-G7 בשל התפתחויות במזרח התיכון".
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה