בארץ

אבל כבד: הטייס ויזם ההייטק נהרג בהתרסקות מטוסו בגיל 75

ערן פלג, טייס קרב לשעבר בחיל האוויר, מדריך טיסה ויזם טכנולוגיה, נהרג בהתרסקות מטוס קל סמוך לכפר קרע. הטייס בן ה-33 שהיה עמו נפצע ופונה לרמב"ם. פלג הותיר אחריו גם חותם בעולם התעופה וההייטק
הטייס ערן פלג זכרו לברכה (צילום איגוד התעופה האזרחי, רשתות חברתיות)
ערן פלג, בן 75 מכפר סבא, נהרג אתמול (שישי) בהתרסקות מטוס קל באזור כפר קרע שבוואדי ערה. במטוס היה גם טייס בן 33, שנפצע בתאונה ופונה לבית החולים רמב"ם בחיפה. נסיבות ההתרסקות נחקרות על ידי המשטרה והרשות לחקירה בטיחותית בתעופה.
הדיווח על התאונה התקבל בשעה 09:12 במוקד 101 של מד"א במרחב שרון. המטוס התרסק בשטח פתוח, עלה באש ונשרף כליל. האש התפשטה גם לחורשה סמוכה ולכיוון בתי כפר קרע, אך לוחמי האש הצליחו להשתלט עליה. הטייס שנפצע סבל מכוויות בגפיים. בתחילה הוגדר מצבו קשה, ובהמשך נמסר כי לאחר בדיקות בחדר ההלם מצבו בינוני.
פלג היה טייס קרב לשעבר בחיל האוויר בדרגת סגן-אלוף במילואים, ובהמשך עסק במשך שנים בתחומי הטכנולוגיה והמחשוב. הוא שימש גם מדריך טיסה בבית הספר לטיסה "סקאי טיסה", והיה מוכר בקרב טייסי המטוסים הקלים בישראל. 
לצד עולם התעופה, פלג פעל גם בתחום ההייטק. בשנת 2020 הקים יחד עם איאד בדר, טייס ארקיע, את חברת "מטאפור", שעסקה בפיתוח מונחה מודלים. החברה פיתחה מוצר שאפשר לבצע סימולציות של תהליכים מתוכננים באמצעות תרשימי זרימה, ובאותה תקופה נמנו עם לקוחותיה התעשייה האווירית, חיל האוויר ומובילאיי. החברה העסיקה 7 עובדים ומשרדה הוקם בחורפיש.
פלג שימש כמנכ"ל החברה והיה אחראי על ניהול הפיתוח והשיווק, בעוד בדר עסק בפיתוח העסקי ובגיוס השקעות. השניים ביקשו להקים בחורפיש מוקד תעסוקה בתחום ההייטק, שיאפשר למהנדסים ולתושבי האזור לעבוד בסביבה הקרובה לביתם. פלג סיפר בזמנו כי מבחינתו, גם במקרה של הצלחה עסקית משמעותית, החברה צריכה להמשיך לפעול בחורפיש ולספק תעסוקה באזור. 
בשיחה שנערכה עמו ב-2020 סיפר פלג על החיבור עם בדר ועל הרצון להביא את עולם ההייטק לחורפיש. הוא תיאר את המיזם כדרך לאפשר לתושבי האזור להשתלב בתחום מבלי להידרש לנסיעות ממושכות למרכז הארץ. לדבריו, אם הטכנולוגיה שפיתח תוכל לתרום לכך, הוא ישמח להשתמש בה כדי לקדם את המטרה.
מאיגוד התעופה הספורטיבית נמסר לאחר מותו: "בצער עמוק אנו מעדכנים כי בתאונה ביום ששי נהרג חברנו ערן פלג, איש משפחה, טייס קרב, מהנדס, מדריך טיסה וחבר". באיגוד ציינו כי פרטים נוספים על ההלוויה והשבעה יימסרו בהמשך.
לפי העדויות שפורסמו לאחר התאונה, פלג היה מעורב במשך שנים בהכשרת טייסים על מטוסים קלים. הוא הפסיק לטוס בתקופה מסוימת בשל בעיה רפואית, ולאחר שהחלים החל בהליך לחידוש רישיון הטיס שלו. לטיסה שבה אירעה ההתרסקות הצטרף כנוסע.
 
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה