תקשורת ומדיה
מגיש חדשות 13 תחת מתקפה: משרד החינוך יקיים בירור בגלל הרצאתו
במהלך שיעור שגרתי בתיכון ירושלמי נחשפו תלמידות להרצאה יוצאת דופן של כתב חדשות, שהפכה לעימות רועש סביב גבולות חופש הביטוי בכיתה. ההורים דרשו תשובות, והשר התערב
במהלך יום שגרתי בתיכון פלך בירושלים, הפך מפגש עם כתב חדשות 13 אור הלר לעימות פוליטי טעון. ההרצאה, שנועדה לעסוק באקטואליה ובחופש הביטוי, גלשה לביקורת חריפה על הנהגת המדינה ועל התנהלותה מאז מתקפת ה-7 באוקטובר.
בערוץ 14 נחשפו ההקלטות בהם נשמע הלר כשהוא אומר כי "ראש הממשלה במדינת ישראל הוא האחראי העליון לביטחון הלאומי… הוא לא מבקש סליחה, לא מקבל אחריות, לא מוכן להקים ועדת חקירה ממלכתית". דבריו גררו תגובות מעורבות מצד התלמידות, שחלקן טענו כי אינן צופות בערוץ 13 כלל, ואחרות הביעו התנגדות לטון החד-צדדי.
עם סיום ההרצאה, פנו הורים לבית הספר ודרשו הבהרות. לטענתם, בית הספר אפשר לפעילות פוליטית להיכנס למערכת החינוך במסווה של הרצאה עיתונאית. אחד ההורים אף אמר כי "לא משנה מאיזו מפלגה מגיע המרצה – בית ספר איננו מקום לתעמולה".
עוד ב-
בעקבות התלונות, משרד החינוך מסר כי השר יואב קיש רואה את המקרה בחומרה. ממשרד החינוך מסרו: "השר יואב קיש מתנגד בכל תוקף להכנסת תכנים פוליטיים לבתי הספר. מערכת החינוך איננה במה לקידום אג'נדות פוליטיות. בעקבות הפנייה על האירוע בתיכון פלך בירושלים, הנחה השר לקיים בירור מיידי של המקרה על ידי הצוות המקצועי".
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(5):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
5.המלצה חמה: תבדקו עובדותאובי 10/2025/29הגב לתגובה זו0 0פרויקט מפגש עם המשך שנים. במסגרתו התלמידות עצמן מזמינות מגוון של אנשים ממגוון מקצועות כדי לשמוע אותם. לא בית הספר. מה הקשר לקיש שמנסה להתחנף באופן לבייס.איחססגור
-
4.חלקם?רועי 10/2025/29הגב לתגובה זו0 0רוב מוחלט של התלמידות צעקו (לשאלתו) שהן צופות רק בחדשות 14 חבל שאתם לא משמיעים את הקטע... אולי בכוונה??סגור
-
3.איזה טיפש יצא אור הלר. (ל"ת)רחל רוטנר 10/2025/28הגב לתגובה זו3 0סגור
-
2.זאת לא הייתה הרצאה אלא תעמולת בחירות ודמגוגיה בוטה.מראה שעל הקיר 10/2025/28הגב לתגובה זו3 0בוא לפטריוטים עם הטיעונים המגוחכים האלו ותקבל בראש.סגור
-
1.הלר כתב פוליטי ולא צבאי. כל פרשנות שלו זה תרעלהסימה 10/2025/28הגב לתגובה זו3 0בושה לךסגור



