נדל"ן ותשתיות
הבכיר במזרחי טפחות: "מחירי הדירות יעלו תוך שנה וחצי"
אבי בדלוב, מנהל זרוע המשכנתאות, דיבר על מחירי הדיור והוסיף כי לא נראה בטווח הקרוב שינוי נוסף במחירים. יו”ר בית ההשקעות מיטב אמר: "אני בדרך כלל מזלזל בבחירות ובדרך כלל זה משפיע בשוליים, אבל הפעם יהיה לזה משקל על שוק הדיור"
הבחירות בישראל בפתח. הם ייעכו ב-27 באוקטובר, ועלולה להיות להם השפעה משמעותית על שוק הנדל"ן בהמשך הדרך. למרות שלא הוכח בעבר שהחלפת הממשלה תוביל לירידת מחירים, מה שבא לידי ביטוי בזינוק משמעותי של המחירים בתקופת בנט-לפיד, לדברי אבנר סטפק, יו”ר בית ההשקעות מיטב, אבנר סטפק, הפעם הבחירות יהיו גורליות יותר.
“אני בדרך כלל מזלזל בבחירות ובדרך כלל זה משפיע בשוליים, אבל הפעם יש לזה משקל אותנטי במידה רבה”, אמר בכנס מגדילים. סטפק לא אמר כיצד החלפת ממשלה עלולה להשפיע אך לדבריו, אחד הגורמים המרכזיים שישפיעו על השוק הוא היקף העלייה לישראל. "מיצינו את העלייה מרוסיה. המאגר הבא הוא ארה”ב וקנדה, והשאלה הגדולה היא מה יקרה שם. אני די פסימי לגבי עלייה מסיבית לישראל", הוסיף.
"אני אופטימי לגבי עולם ההתחדשות העירונית, למרות המשבר הנוכחי. יש דרך להכניס את השוק המוסדי לשוק השכירות", הוסיף. לדבריו, לריבית יש השפעה משמעותית על שוק הדיור, והיא הייתה אחד הגורמים שתמכו בעליית המחירים בשנים האחרונות. “ריבית היא פקטור משמעותי, וזה מה שתדלק פה את עליות המשכנתאות". עם זאת, סטפק הדגיש כי לצד הריבית, גם נגישות הדיור היא גורם מרכזי בשוק. "פקטור משמעותי זה נגישות, ופה אני מדבר על המחירים - פשוט חוסר יכולת לקנות דירה בישראל", סיכם.
אבי בדלוב, מנהל זרוע המשכנתאות בבנק מזרחי טפחות, אמר כי "מחירי הדירות צפויים לשוב ולעלות בתוך כשנה וחצי". לדבריו, "בטווח הקצר לא נראה שינוי משמעותי במחירי הדירות, אבל להערכתי, בעוד כשנה וחצי נשוב לראות את המחירים עולים".
לדבריו, שילוב של מספר גורמים ובהם: המשך ירידת הריבית במשק, התייצבות במצב הביטחוני, והאטה בהתחלות הבנייה במיוחד במרכז הארץ, יוביל לשינוי מגמה בשוק, ולחזרתן של עליות המחירים. בדלוב ציין עוד, כי לאחר מספר שנים של עליות משמעותיות בשוק ההון, צפויים לפחות חלק מהמשקיעים להסיט השקעות לשוק הנדל"ן – דבר שיעורר את הביקוש לדירות וייצר לחץ כלפי מעלה על המחירים, במיוחד באזורי הביקוש.
לדבריו, שוק הדיור אינו מתנהג באופן אחיד בכל הארץ. בעוד שבירושלים נרשמות עליות מחירים, באזור תל אביב ניכרת דווקא ירידה, בין היתר בשל היצע גדול של דירות.
בדלוב התייחס בדבריו גם לפעילותם של תושבי חוץ וציין בשוק מורגשת בימים אלה גם פעילות ערה של יהודים מחו"ל, גם על רקע העלייה המדאיגה באנטישמיות בעולם. לדבריו, על מנת לשמור על הקהילתיות המאפיינת את החיים שלהם בארצות המוצא, עולים רבים מתארגנים ורוכשים יחד נכסים באותה שכונה ולפעמים אף בניינים שלמים. "אנחנו במזרחי טפחות – כבנק המשכנתאות הגדול והמוביל בישראל, נערכנו מבעוד מועד והכשרנו עשרות רבות של בנקאים וסניפים לתת מענה ייחודי ופרטני ללקוחות אלה".
בסיום דבריו קרא בדלוב למקבלי ההחלטות, לנקוט צעדים שיעודדו רכישת דירות בפריפריה, לא רק באמצעות תמריצים ישירים לרוכשים, אלא גם באמצעות השקעה בתשתיות ובאיכות החיים, בערים וביישובים עצמם. בין היתר הציע להעניק מענקים בהתאם למקום המגורים, להשקיע באזורי תעשייה, חינוך, תרבות ותחבורה, ולהגדיל את האטרקטיביות של הפריפריה כחלופה למגורים במרכז הארץ.
עוד ב-
עוד הציע לבחון הגדלה של שיעור המימון לרכישת דירות בפריפריה, והענקת הטבות מס לתקופה מוגדרת, במטרה לעודד את הביקוש באזורים אלה.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(1):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
1.לפחות אביך השפוי חושב הפוך ממךאמירה שהיא בדיחה 10/2026/06הגב לתגובה זו0 0ולא רך אביך, אלא כל אחד מאזרחי ישראל יודע שהירידות יסלימו וקבלנים יפשטו רגל, עור וגבות.סגור



