מדדים ומחקרים
משתמשים בנייר אלומיניום? הרופאים מזהירים להפסיק בשל השלכות קטלניות
השימוש בנייר כסף במטבח משמש בדרך כלל לכסות תבשילים כאלה ואחרים ולשמור עליהם. אך מחקר חדש שפורסם לאחרונה בארצות הברית מראה כי אם אתם מבשלים עם נייר אלומיניום, אתם חושפים עצמכם לסיכונים בריאותיים חמורים במיוחד שעשויים להיות קטלניים בעתיד
כמעט בכל מטבח בישראל יש גליל של נייר אלומיניום, או בשפה פשוטה נייר כסף. הסיבה לכך היא כי הוא מאוד נוח ויעיל לשימוש עבור המטלות השונות במטבח ובפרט ובשאר חלקי הבית בכלל. אבל האם ידעתם שישנן סכנות חמורות מאוד בשימוש בו?
השימוש בנייר כסף במטבח משמש בדרך כלל לכסות תבשילים כאלה ואחרים ולשמור עליהם. אך מחקר חדש שפורסם לאחרונה בארצות הברית מראה כי אם אתם מבשלים עם נייר אלומיניום, אתם חושפים עצמכם לסיכונים בריאותיים חמורים.
הדבר הראשון שאתם צריכים לדעת זה שנייר אלומיניום מזיק למוח שלכם. הוא מתכת כבדה ורעילה ויש קשר ישיר בינה לבין מחלת האלצהיימר, כאשר חשיפה זו עלולה לפגוע בבריאות הנפש שלכם. בנוסף לנזק המוחי שיכול להיגרם ממנו, בישול עם נייר אלומיניום יכול להשפיע גם על העצמות שלכם. המתכת יכולה להצטבר בעצמות. זה רע מכיוון שהיא מתחרה עבור מקום עם הסידן בעצמות ולעתים קרובות היא גוברת על המינרל החיוני.
עוד ב-
וזה ממש לא נגמר כך. נייר האלומיניום מסוכן גם לריאות שלנו. נשימה של חלקיקי אלומיניום גורמת נזק למערכת הנשימה. אפילו אם אתם שמים נייר אלומיניום על הגריל, יתכן ואתם נושמים את החלקיקים האלה ולאט לאט הורסים את הריאות. אז בפעם הבאה, לפני שאתם משתמשים בנייר אלומיניום, כדאי שתחשבו פעמיים ואלי תמצאו פתרונות אחרים ומסוכנים פחות.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(7):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
6.אז מדוע אין הזהרות הרטב מכסה עם נייר אלומיניום (ל"ת)רחל 06/2023/13הגב לתגובה זו0 0סגור
-
5.אלומיניום?רוי 05/2023/12הגב לתגובה זו0 0יש הרבה מוצרי אלומיניום במטבח... מה עם החמגשיות? גם לעטוף תמזון?סגור
-
4.לא הבנתי, האלומיניום שממנו עשויים הסירים אינו מזיק??? (ל"ת)הר 04/2023/26הגב לתגובה זו0 0סגור
-
כן מזיק .עדיף נירוסטה (ל"ת)חן 10/2024/13הגב לתגובה זו0 0סגור
-
3.לא מציינים איזה שימוש אסור!!ויוה 04/2023/15הגב לתגובה זו1 0האם אפשר לעטוף אוכל קר האם מותר לכסות בנייר אפייה ואז בנייר אלומיניום ואז לאפות. כתה סתמית ולא מועילה.סגור
-
2.שימוש מושכלדוד ש 04/2023/13הגב לתגובה זו0 0לפני שאני מכסה בנייר אלומיניום את המזון, אני מכסה בנייר אפיה ועליו את הנייר אלומיניום. הכי פשוט.סגור
-
1.אלומיניום אסוןהבורר 02/2023/04הגב לתגובה זו3 0אם הייתם יודעים ורואים בעיניים איך מייצרים את ה" פויל" הזה .ואיך מביאים אותו לעובי של מיקרונים,הייתם עושים תביעת נזיקין בשם כל העולם.התהליך שבו מורידים את העובי של הפויל מלווה בשמנים ונוזלים מהמכונה על האלומיניום.השמנים והנוזלים המשמשים לריכוך ,נדבקים לסליל ובחיים לא יורדים . כאשר מבשלים בנייר האלומיניום ,תתארו לעצמכם את "התוספות " לבישולים שלכם ." דיר באלק"סגור



