מדדים ומחקרים

משתמשים בנייר אלומיניום? הרופאים מזהירים להפסיק בשל השלכות קטלניות

השימוש בנייר כסף במטבח משמש בדרך כלל לכסות תבשילים כאלה ואחרים ולשמור עליהם. אך מחקר חדש שפורסם לאחרונה בארצות הברית מראה כי אם אתם מבשלים עם נייר אלומיניום, אתם חושפים עצמכם לסיכונים בריאותיים חמורים במיוחד שעשויים להיות קטלניים בעתיד
מערכת ice |  7
נייר אלומיניום (צילום ויקיפדיה)
כמעט בכל מטבח בישראל יש גליל של נייר אלומיניום, או בשפה פשוטה נייר כסף. הסיבה לכך היא כי הוא מאוד נוח ויעיל לשימוש עבור המטלות השונות במטבח ובפרט ובשאר חלקי הבית בכלל. אבל האם ידעתם שישנן סכנות חמורות מאוד בשימוש בו?
השימוש בנייר כסף במטבח משמש בדרך כלל לכסות תבשילים כאלה ואחרים ולשמור עליהם. אך מחקר חדש שפורסם לאחרונה בארצות הברית מראה כי אם אתם מבשלים עם נייר אלומיניום, אתם חושפים עצמכם לסיכונים בריאותיים חמורים.
הדבר הראשון שאתם צריכים לדעת זה שנייר אלומיניום מזיק למוח שלכם. הוא מתכת כבדה ורעילה ויש קשר ישיר בינה לבין מחלת האלצהיימר, כאשר חשיפה זו עלולה לפגוע בבריאות הנפש שלכם. בנוסף לנזק המוחי שיכול להיגרם ממנו,  בישול עם נייר אלומיניום יכול להשפיע גם על העצמות שלכם. המתכת יכולה להצטבר בעצמות. זה רע מכיוון שהיא מתחרה עבור מקום עם הסידן בעצמות ולעתים קרובות היא גוברת על המינרל החיוני.
וזה ממש לא נגמר כך. נייר האלומיניום מסוכן גם לריאות שלנו. נשימה של חלקיקי אלומיניום גורמת נזק למערכת הנשימה. אפילו אם אתם שמים נייר אלומיניום על הגריל, יתכן ואתם נושמים את החלקיקים האלה ולאט לאט הורסים את הריאות. אז בפעם הבאה, לפני שאתם משתמשים בנייר אלומיניום, כדאי שתחשבו פעמיים ואלי תמצאו פתרונות אחרים ומסוכנים פחות.
תגובות לכתבה(7):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 6.
    אז מדוע אין הזהרות הרטב מכסה עם נייר אלומיניום (ל"ת)
    רחל 06/2023/13
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 5.
    אלומיניום?
    רוי 05/2023/12
    הגב לתגובה זו
    0 0
    יש הרבה מוצרי אלומיניום במטבח... מה עם החמגשיות? גם לעטוף תמזון?
    סגור
  • 4.
    לא הבנתי, האלומיניום שממנו עשויים הסירים אינו מזיק??? (ל"ת)
    הר 04/2023/26
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • כן מזיק .עדיף נירוסטה (ל"ת)
    חן 10/2024/13
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 3.
    לא מציינים איזה שימוש אסור!!
    ויוה 04/2023/15
    הגב לתגובה זו
    1 0
    האם אפשר לעטוף אוכל קר האם מותר לכסות בנייר אפייה ואז בנייר אלומיניום ואז לאפות. כתה סתמית ולא מועילה.
    סגור
  • 2.
    שימוש מושכל
    דוד ש 04/2023/13
    הגב לתגובה זו
    0 0
    לפני שאני מכסה בנייר אלומיניום את המזון, אני מכסה בנייר אפיה ועליו את הנייר אלומיניום. הכי פשוט.
    סגור
  • 1.
    אלומיניום אסון
    הבורר 02/2023/04
    הגב לתגובה זו
    3 0
    אם הייתם יודעים ורואים בעיניים איך מייצרים את ה" פויל" הזה .ואיך מביאים אותו לעובי של מיקרונים,הייתם עושים תביעת נזיקין בשם כל העולם.התהליך שבו מורידים את העובי של הפויל מלווה בשמנים ונוזלים מהמכונה על האלומיניום.השמנים והנוזלים המשמשים לריכוך ,נדבקים לסליל ובחיים לא יורדים . כאשר מבשלים בנייר האלומיניום ,תתארו לעצמכם את "התוספות " לבישולים שלכם ." דיר באלק"
    סגור