ויראלי
דנה אינטרנשיונל בסרטון מלגלג: נתניהו בדמות פרעה
הדיווה שחררה קליפ בינה מלאכותית שבו היא נכנסת לנעלי משה רבנו ומעלה את "ארמון" ראש הממשלה באש. בתפריט: דגלי גאווה בלב ים סוף, נתניהו בלבוש מצרי והשרים בורחים בבכי על גמלים
הזמרת דנה אינטרנשיונל בחרה לציין את חג הפסח 2026 בדרך הכי פרובוקטיבית שיש: סרטון בינה מלאכותית מושקע ומורכב, המעניק פרשנות פוליטית חריפה למציאות הישראלית דרך סיפור יציאת מצרים. בסרטון, שהפך ויראלי תוך דקות, דנה מגלמת דמות של מנהיגה רוחנית ולוחמת חופש המתעמתת חזיתית עם הממשלה.
דנה אינטרנשיונל משתמשת בטכנולוגיית AI כדי לייצר סאטירה פוליטית נוקבת. היא מציבה את עצמה כגירסה מודרנית וצבעונית של משה, הדורשת חירות מ"פרעה" (בנימין נתניהו). הסרטון מסתיים במסר ברור של תמיכה בדמוקרטיה ובזכויות הלהט"ב, תוך הצגת דמויות הממשלה כחלשות ונסוגות.
הוויזואליה של הסרטון נפתחת בתיעוד מרשים של הסנה הבוער, ממנו יוצאת דנה בלוק של מלכה מהעת העתיקה. לאחר צעידה דרך המוני עבדים על רקע הפירמידות, היא פורצת לארמון מפואר. שם, על כס המלכות, יושב ראש הממשלה בנימין נתניהו כשהוא עוטה כתר מצרי ובעל הבעת פנים קפואה. לצדו, השר בצלאל סמוטריץ' נראה כשהוא מחבק ערימות של שטרות דולרים, והשר איתמר בן גביר אוחז בסלסלת מצות גדושה.
לאחר הדו-שיח המפורסם ( "פרעה! אני שומעת מכל מקום שאת מרכלת ומפמפמת... שלח את עמי!"), הארמון מתחיל להתפרק בלהבות בגרפיקה ממוחשבת דרמטית. ברגע המטמורפוזה, צומחות לדנה כנפי נוצות ענקיות בצבעי הקשת, והיא מובילה את הקהל החוצה.
החלק השני של הסרטון מתמקד בנאום של דנה על חופש הביטוי והתנגדות לאידיאולוגיות קיצוניות, ששיאו בחציית ים סוף. במקום חול וצדפים, בין חומות המים נראית חגיגה ענקית עם עשרות דגלי גאווה מתנופפים. הסרטון נחתם בתמונה לעגנית: נתניהו, בן גביר וסמוטריץ' דוהרים על גמלים בלב המדבר הצחיח, כשהם ממררים בבכי.
עוד ב-
במהלך הסרטון נשמע קולה של דנה כשהיא פונה לקהל ומפצירה בו לא לתת לקיצוניות דתית לעצור את הדמוקרטיה. המשפט שסוגר את הסרטון, ומהדהד כעת ברשתות החברתיות, הוא: "אם אין דמוקרטיה - אין ישראל!".
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(2):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
2.דנהדליה 04/2026/03הגב לתגובה זו0 0דנה לכי לעזה שם ישלחו את העם שלךסגור
-
1.חפש מנענעמשה 04/2026/02הגב לתגובה זו1 0לא חסר מנענעיםסגור



