ויראלי
מרדכי דוד: "אנחנו נרדוף אותו. הוא גורף מיליונים וצוחק עלינו"
פעיל הימין מרדכי דוד הכריז על יוזמה חריגה לאיתורו של יוצר הסרט נז"א, יובל אברהם, שנמנע מלחזור לישראל. בסרטון שפרסם ברשתות החברתיות, סיפר דוד כי הוא החל לגייס כספים לטובת המבצע המתוכנן בחו"ל
פעיל הימין וכוכב הרשת מרדכי דוד הודיע היום (שני) לעוקביו כי הוא מתכוון לאתר את העיתונאי ויוצר הסרט נז"א יובל אברהם ברחבי העולם, זאת לאחר שנמנע מלחזור ארצה בעקבות חשש לאיומים על חייו.
נזכיר, אברהם יצר את הסרט יחד עם רחל שור, והוא זכה בפרס חבר השופטים במיוחד בפסטיבל הסרטים בוונציה. בסרט מוצגות עדויות של חיילים כי צה"ל ביצע פשעי מלחמה בעזה.
בסרטון שפרסם בחשבון ה-X שלו, פנה מרדכי דוד לעוקביו וסיפר על היוזמה שהוא מקדם בימים אלה: "עדכון חשוב לגבי יובל אברהם. אחרי שהבנו שהוא מפחד להגיע לארץ, הוא יודע שמחפשים אותו, החלטתי להקים צוות ולצאת לאיטליה או למקום אחר שבו הוא מתחבא, אנחנו נאתר אותו. כמובן, אנחנו נעשה הכל באופן חוקי. אנחנו נרדוף אותו, נחסום אותו, נציק לו עם מצלמות לפנים. הוא מרגיש בטוח כי הוא בחו"ל".
עוד הוסיף דוד: "אני מארגן עכשיו צוות, כולל טיסה, להגיע למקום שבו הוא נמצא ושם נציק לו ואתם תראו את זה. מי שרוצה לתרום מעכשיו לקמפיין המטורף הזה, החלטתי שזהו. עכשיו מקרינים את הסרט בכל העולם, הוא גורף מיליונים והבן אדם הזה צוחק עלינו, הוא לא בא לארץ ואומר: 'אני שם עליכם ז*ן'.
עוד הוסיף דוד: "אני מארגן עכשיו צוות, כולל טיסה, להגיע למקום שבו הוא נמצא ושם נציק לו ואתם תראו את זה. מי שרוצה לתרום מעכשיו לקמפיין המטורף הזה, החלטתי שזהו. עכשיו מקרינים את הסרט בכל העולם, הוא גורף מיליונים והבן אדם הזה צוחק עלינו, הוא לא בא לארץ ואומר: 'אני שם עליכם ז*ן'.
אנחנו נאתר אותו. מי שרוצה לתרום, יש קישור באינסטגרם לתרומה בעמותה או שירשום בגוגל 'אחוות אחים לצדק'. זה צוות רציני כולל טיסה וכולל מלון, נביא הרבה אנשים. אנחנו נאתר אותו ונציק לו באופן חוקי. מי שרוצה להצטרף ולעזור למיזם הזה, אנחנו נשמח".
עוד ב-
כאמור, הסרט נז"א עוסק בהרג אזרחים פלסטינים בתקיפות חיל האוויר הישראלי ברצועת עזה במהלך המלחמה, במנגנוני המודיעין ובתהליכי בחירת המטרות לתקיפה באמצעות 24 עדויות אנונימיות של חיילים וקצינים מיחידה 8200. רוב הסרט מתבסס על סדרת תחקירים שפרסם אברהם באתר שיחה מקומית ועיתון הגרדיאן במהלך המלחמה, וחלק גדול מהטענות בו פורסמו בעבר בגופי תקשורת בין-לאומיים דוגמת הוושינגטון פוסט, הניו יורק טיימס וסוכנות הידיעות AP.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(1):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
1.עברין קטן ומושתן.לח 10/2026/05הגב לתגובה זו0 1טמבל מי שתורם לו. הוא חושב שהוא רמבו. מה בדיוק תעשה לו.לך תזיין כבר מישהי ותניח לנו.סגור



