עסקי ספורט
בן 19 בלבד: אלוף ישראל בשחמט החדש בריאיון "נהנה לשחק, תשוקה אמיתית"
יהלי סוקולובסקי, בן 19 בלבד, רב האומן שמסומן כיורש העצר של בוריס גלפנד והתקווה הישראלית בזירה הבינלאומית, הוא אלוף ישראל החדש בשחמט - באחת התחרויות החזקות והדרמטיות בשנים האחרונות. בריאיון ראשון, מדבר האלוף הטרי על התחרות: "אינטנסיבית ומלאת אתגרים", ומסמן את שאיפתו המרכזית: "להיות אלוף עולם" | ריאיון
אליפות ישראל בשחמט 2026 שהתקיימה בעכו, הסתיימה השבוע עם ניצחונו מעל כולם של רב אומן יהלי סוקולובסקי - בן 19 בלבד, וכבר מסומן כאחד הכישרונות הגדולים שצמחו בישראל.
יחד עם סוקולובסקי הוביל לאורך כל התחרות ישעיהו צדקיה, והמשחק הדרמטי ביניהם הסתיים בתיקו. סוקולובסקי התמודד כמעט ברגע האחרון באחד המשחקים הקשים בתחרות, מול עידו גורשטיין - השחקן הישראלי החזק בתחרות, בן 23 שכבר כבש את כתר האליפות לפני כמה שנים. סוקולובסקי עמד בלחצים, השיג את הנקודה החשובה עם ניצחון קשה, ולא עצר כל הדרך עד הסוף.

אלוף ישראל בשחמט החדש עם הגביע. צילום: SE-PR
יש לציין כי סוקולובסקי ניצח בתחרות כולה וגם בגזרת הגברים, אלופת הנשים הייתה האמנית הבינלאומית מרסל אפרוימסקי, וסוקולובסקי מייד עם פתיחת הריאיון מתייחס לכך: "אני רוצה בהזדמנות הזו לברך את עמיתתי, אמנית בינלאומית מרסל אפרוימסקי על זכייתה באליפות ישראל לנשים, ואשר שמרה על התואר".
על תחילת דרכו בשחמט, מספר סוקולובסקי: "נולדתי בקריית אונו. בגיל חמש התחלתי לשחק שחמט במתנ"ס העירוני, שהיווה לאורך השנים כר פורה לצמיחתם של שחמטאים צעירים מכל אזור המרכז. שם הודרכתי על-ידי אמנית פיד"ה אירנה לן, שהנחילה לי אהבה עמוקה למשחק.
"לאורך השנים המשכתי להתאמן בהדרכת אמנים בינלאומיים: איליה בוטוויניק, עידו בן-ארצי, ורבי-אמנים אורי קובו, אלון גרינפלד וניצן שטיינברג, הארבעה האחרונים ליוו אותי שנים ארוכות ומלווים עד היום בלימוד ומנטורינג. כיום אני מייצג את מועדון השחמט ראשון לציון בראשותו של מר עדי להב - מועדון שהוא עבורי בית חם ותומך".
על המשיכה למשחק המלכים, ועל הקריירה אותה הוא מתעתד בשחמט, מספר רב האומן ואלוף ישראל החדש: "השחמט הוא עבורי תשוקה אמיתית. אני נהנה לשחק ורואה בהתקדמות המתמדת בלימוד המשחק מטרה בפני עצמה".
.jpg)
יהלי סוקולובסקי. צילום: SE-PR
אליפות ישראל בשחמט 2026: מה התחושות על התחרות והניצחון שלך?
"אליפות ישראל הפתוחה, שנערכה גם השנה בעכו, היא פועל יוצא של מאמץ משמעותי מצד האיגוד הישראלי לשחמט להנגיש את הספורט היפה הזה לכל שכבות האוכלוסייה - מילדים צעירים ועד מבוגרים.
האיגוד יוצר הזדמנויות חשובות לשחקנים מקצוענים בישראל באמצעות תחרויות חזקות המתקיימות בארץ, אליהן מוזמנים גם שחקנים מהצמרת העולמית. כך היה בתחרות בירושלים לפני מספר חודשים, וכך צפוי להיות גם בתחרויות נוספות שיתקיימו בחודש מאי הקרוב.
האפשרות להתמודד מול שחקני צמרת עולמיים ועם מיטב השחקנים בישראל היא גורם מרכזי בשיפור רמת המשחק. כל משחק כזה מהווה אתגר לימודי ומקצועי משמעותי".
האם יש משחק שבעיניך היה קשה יותר או מעניין יותר ששיחקת בתחרות אליפות ישראל?
"נהניתי מכל משחק באליפות. זו הייתה תחרות אינטנסיבית, תובענית ומלאת אתגרים - בדיוק מסוג התחרויות שמקדמות שחקן".
האם יש לך משחק בכלל בהרבה תחרויות, משחק שלך, שאתה מעריך אותו? הן מבחינת הניצחון או התיקו או העמדה אליה הגעת וכדומה?
"היופי בשחמט, בעיניי, הוא אינסוף המצבים אליהם ניתן להגיע והאתגר המתמיד שבפתרונם".
האם אתה חושב שיש עתיד לשחמט הישראלי? ואתה רואה יכולת לצמוח ולהרוויח מקריירה שחמטאית?
"אני מאמין שיש עתיד מצוין לשחמט הישראלי. נבחרת ישראל חזקה מאוד, צוות המאמנים: הגב’ אילנה דויד, מנהלת מועדון באר שבע ורב אמן יבגני רומנוב הינם צוות מקצועי ומסור, והאיגוד הישראלי לשחמט, בהובלת צביקה וגיל, מעניק תמיכה משמעותית.
הנבחרת מורכבת מקבוצת רבי-אמנים חזקים לצד עתודה איכותית מאוד. מחנות האימונים המתקיימים מספר פעמים בשנה והתחרויות החזקות שהאיגוד מארגן מעניקים בסיס יציב, ובהכירי את השחקנים - יש בהחלט סיבה לאופטימיות".
בוריס גלפנד: "פוטנציאל להיכנס ל-100 המובילים בעולם"
לפני תחרות המאסטרס בירושלים, ערכתי ריאיון עם בוריס גלפנד, אגדת שחמט בינלאומית שהתמודד על כתר אליפות העולם בשנת 2012 ונחשב לשחקן הישראלי החזק בכל הזמנים.
שאלתי אז את גלפנד אם האם יש מהדור הצעיר מישהו שאתה רואה בו כיורש שלך בטופ העולמי? והוא ענה: "כן. נכון לעכשיו, יש שני בחורים צעירים שיש להם פוטנציאל להיכנס ל-100 המובילים בעולם. יהלי סוקולובסקי ואיתן רוזן. יהלי סוקולובסקי משחק בראשון לציון, ואיתן שכן שלי, אבל שיחק בכפר סבא ואחר כך בבאר שבע. אני מתנדב לחנוך אותם קצת, ואני מנסה מכל הלב לדבר עם הבחורים האלה כדי לזרז את הדרך שלהם למעלה. אבל כמובן הרבה תלוי בהם".
.jpeg)
מוסקבה, 2012, אחד המשחקים בדו-קרב עם אנאנד על אליפות העולם. באדיבות המצלם
שאלתי את סוקולובסקי, אלוף ישראל החדש, על הקשר שלו עם גלפנד: "בוריס גלפנד הוא בעיניי אגדה ומקור השראה. כל משפט שלו מכיל עומק, ניסיון וחוכמה. כשאני חוזר ומשחזר את פגישותינו, אני מוצא בהן תובנות שמלוות אותי הן בטווח הקצר והן בטווח הארוך".
עוד ב-
סוקלובסקי נחשב בקרב רבים כדבר הבא בשחמט הישראלי, והוא עצמו מתעד קריירת שחמט. את שאיפותיו הגדולות הוא מסכם: " יש לי חלום להיות אלוף העולם ואני עושה כל מאמץ למקסם את יכולותי ולהתחרות ברמות הגבוהות. אבל בבסיס, אני אוהב שחמט ונהנה לשחק וכמו שמאמני חוזרים ואומרים לי תמיד לפני משחק: באנו ללמוד ולהנות".
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



