רכב

מהפכה ברב קו בישראל: מאות אלפי ישראלים מרוויחים בענק

רפורמת "צדק תחבורתי": משרד התחבורה הודיע כי בתוך כשבוע מאז השקת הפעימה השנייה, מימשו רבע מיליון נוסעים בני 67 ומעלה את זכאותם לנסיעות חינם ללא הגבלה בכל קווי התחבורה הציבורית ברחבי הארץ, באמצעות כרטיס "רב-זהב" והיישומונים
מערכת ice |  12
רב קו (צילום shutterstock)
משרד התחבורה הודיע היום (שלישי) כי בתוך כשבוע מאז השקת הפעימה השנייה של רפורמת "צדק תחבורתי" בהובלת השרה מירי רגב, מימשו 250,000 נוסעים בני 67 ומעלה את זכאותם לנסיעות חינם ללא הגבלה בכל קווי התחבורה הציבורית ברחבי הארץ, באמצעות כרטיס "רב-זהב" והיישומונים. במשרד התחבורה אומרים כי הצלחת המהלך עלתה על כל הציפיות.
הביקוש לנסיעות בחינם בישראל הוא מן הסתם עצום, כאשר המהלך מתבטא במאות שקלים בחודש ויכול להגיע לחיסכון של אלפי שקלים בשנה למשפחה. בתוך כך, השרה רגב ביקרה היום במרכז "על הקו" בחולון, במטרה לעמוד מקרוב על קצב ההצטרפות להסדרי הנסיעה החדשים לאזרחים ותיקים ולפרופיל גיאוגרפי המזכה ב-50% הנחה.
השרה שוחחה עם המבקרים במקום, רובם אזרחיות ואזרחים ותיקים אשר הגיעו לממש את זכאותם לנסיעה חינם בתחבורה הציבורית, וקיבלה לטענתה תגובות נלהבות לרפורמת התעריפים.
אחד הפונים ציין כי הוא נוסע לירושלים מספר פעמים בשבוע וכי מעתה הוא ייעזר בתחבורה הציבורית במקום ברכבו הפרטי. זוג גמלאים סיפר לשרה כי כל אחד מארבעת ילדיהם מתגורר במקום אחר בארץ, וכי מעתה יוכלו לבקר את הנכדים לעתים קרובות יותר בלי לדאוג לעלות הנסיעות.
שרת התחבורה מירי רגב, מסרה: "רפורמת המחירים 'צדק תחבורתי' היא לא רק שינוי במערכת התחבורה הציבורית, אלא מהלך חברתי מהמעלה הראשונה. אנו פועלים בכל הדרכים כדי להקל על האזרחים הוותיקים ולאפשר להם ניידות חופשית, וזוהי רק תחילת הדרך. תחבורה ציבורית נגישה ומשתלמת היא נדבך חשוב במאבק להפחתת יוקר המחיה, והיא תורמת לרווחת המשפחה הישראלית".
מנכ"ל משרד התחבורה, משה בן זקן, הוסיף: "חזונה של השרה מירי רגב לתחבורה ציבורית יעילה, נוחה ומשתלמת מתממש לנגד עינינו בקצב מהיר. הגדלת מספר הנהנים מכרטיס 'רב-זהב', המצטרפים למיליונים הרבים הזכאים להטבות והנחות בתחבורה הציבורית, היא ביטוי למחויבותנו להקל על אזרחי המדינה, לשפר את חוויית המשתמש ולהפוך את התחבורה הציבורית לחלופה אמיתית לרכב הפרטי".
עוד הוסיף מנכ"ל משרד התחבורה: "משרד התחבורה פועל במרץ להנגשת השירותים ולשיפור התשתיות, מתוך הבנה שתחבורה ציבורית היא לא רק שירות – היא מנוע חברתי וכלכלי משמעותי".
במקביל לרפורמה לגיל הזהב, מצטרפים מדי יום אלפי נוסעים למעגל מקבלי 50% הנחה ברכישת מנוי רב-קו חודשי מכל הסוגים על בסיס סוציו-אקונומי. הטבה זו היא עוד בשורה משמעותית שהביאה הפעימה השנייה של רפורמת "צדק תחבורתי" הביאה לתושבי מאות שכונות ורחובות בארץ המדורגים ברמה סוציו-אקונומית 1-5.
משרד התחבורה מזכיר לציבור כי למימוש ההטבה יש לעדכן "פרופיל גיאוגרפי" באתר המשרד או באתרי התשלום רב-קו אונליין ורב-פס, וביישומונים מוביט, פנגו, סלו והופ-און. במהלך הגשת הבקשה יש להעלות צילום תעודת זהות עם ספח בו מצוינת כתובת המגורים, וכן אחד מהמסמכים הבאים: חשבון ארנונה עדכני (או חשבון שנתי), חשבון חשמל או חשבון מים.
ניתן לברר בקלות אם אתם זכאים להנחה במחשבון באתר משרד התחבורה. משרד התחבורה ימשיך לקדם מהלכים נוספים לשיפור השירותים, הפחתת יוקר המחיה והרחבת ההזדמנויות לכלל תושבי המדינה.
 
תגובות לכתבה(12):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 12.
    אפליה לא צודקת
    שחר 05/2025/11
    הגב לתגובה זו
    2 0
    רק שכונות חרדיות משלמים חצי מחיר, כל השאר משלמים עליהם
    סגור
  • 11.
    בעצם גורמים לנזק בצורה ןא צודקת
    לא צדק ולא נעליים 05/2025/08
    הגב לתגובה זו
    1 0
    אני כמישהי שנוסעת בעיקר בעיר, אעדיף לקחת רכב כי זה יותר זול מלסוע בתחב"צ. אני לא מבזבז 16 שח על דלק בנסיעה של כמה תחנות בודדות, אפילו לא בנסיעה שכל התחנות בעיר. אז בעצם הצדק הוא שהתחבורה גם ככה גרועה בורו נדחוף את האנשים תחב"צ ונדחוף שימוש ברכב פרטי
    סגור
  • 10.
    בואו נתחיל באכיפה בנת"צים
    מתחב"צ 05/2025/07
    הגב לתגובה זו
    1 1
    כדי שאנשים לא ירגישו פראיירים שהם גם משלמים יותר וגם עומדים באותו פקק עם שאר הרכבים הפרטיים ותודה על עיכוב המטרו, צרת התחבורה
    סגור
  • 9.
    נתנו חינם ודפקו את כל מי שלא מגיע ל 68
    Ru 05/2025/07
    הגב לתגובה זו
    3 0
    זה ממש לא בסדר!! העלו לנו את הנסיעות בצורה גסה ולא מתחשבת בכלל!! זה לא יוצא מכיס המדינה,את כל ההפסד שלהם מוציאים מאיתנו.. אלה שלא הגיעו לגיל 68.. בושה !! בושה !!
    סגור
  • 8.
    צדק עלק
    מה אכפת לכם 05/2025/07
    הגב לתגובה זו
    3 0
    איפה אתם עוזרים לי בנסיעות?! בינתיים רק העלו לי את המחיר ואין לי שום הנחה, אין לי סיבה לעשות חופשי חודשי כי אני נוסע בתוך העיר ועל זה אין הנחה גיאוגרפית אז מה עשו בזה??
    סגור
  • טען עוד
  • 7.
    באמת?
    ענבל 05/2025/07
    הגב לתגובה זו
    3 0
    לא הבנתי. אני שילמתי עד עכשיו 6 שח על נסיעה ועכשיו 8 שח איפה הצדק? גם לי קשה לשלם
    סגור
  • 6.
    כתבה מטעם
    דויד 05/2025/07
    הגב לתגובה זו
    2 0
    מה זה ערוץ 14 כאן?
    סגור
  • 5.
    כמה טמטום...
    שיר 05/2025/07
    הגב לתגובה זו
    2 1
    מי אמר שאנשים בפנסיה מסכנים?? מה נסגר עם כל הקיטלוגים האלו, שחרדים וערבים ברמה סוציאלית נמוכה, או שאנשים מבוגרים עניים יותר, איזה חרטא.
    סגור
  • 4.
    עוד "צדק" בסגנון סדום ועמורה. (ל"ת)
    שי יובל 05/2025/07
    הגב לתגובה זו
    2 0
    סגור
  • 3.
    אוטובוסים מזוהמים ולא נוחים בפקקים איומים (ל"ת)
    למה לייקר? 05/2025/06
    הגב לתגובה זו
    4 0
    סגור
  • 2.
    הגברת החליטה שאנחנו נשלם קנס (ל"ת)
    אלינור 05/2025/06
    הגב לתגובה זו
    4 0
    סגור
  • 1.
    מתנה נהדרת לכבוד גיל 67, תודה?? (ל"ת)
    מרי 05/2025/06
    הגב לתגובה זו
    4 0
    סגור