קריירה ולימודים
"עומס נפשי קשה": זאת דרישת בתי הספר ממשרד החינוך
מנהלי בתי הספר התיכוניים פנו למשרד החינוך בבקשה חריגה: "נמצאים במצב מורכב במיוחד"
כמו רוב המשק הישראלי, גם מערכת החינוך לא פועלת בימים אלו. תלמידי השכבות הבוגרת עברו ללימודים בזום ואילו הכיתות הצעירות וילדי הגנים - נותרו ללא מעש. ימים ספורים לפני סיום שנת הלימודים באופן רשמי, מנהלי בית הספר יוצאים בקריאה למשרד החינוך.
היום (שני) מנהלי בתי הספר ברחבי הארץ פנו אל שר החינוך, יואב קיש, בבקשה לבטל את בחינות הבגרות שנותרו לתמידי התיכון, בניהן גם בחינות הבגרות בהיסטוריה וביולוגיה. ההצעה החלופית היא - להשתמש בתעודה השנתית בציון המבחן הפנימי שהעניקו בתי הספר לתלמידים. כך פורסם ב-ynet לראשונה.
איריס דורון, יו"ר תא מנהלי בתי הספר העל-יסודיים, שיגרה מכתב למנהל אגף בחינות הבגרות במשרד החינוך, דוד גל. במכתב ציינה את תחושות התלמידים והקושי לבצע את בחינות הבגרות עקב המצב: "התלמידים לא ישנים בלילות עקב האזעקות, דבר הפוגע קשות ביכולת הלמידה, הריכוז וההתכוננות לבחינות, שבינתיים נדחות למועדים בלתי-ידועים".
עוד הבהירה דורון במכתב כי הציון הפנימי "משקף באופן מהימן את הישגי התלמידים, וכי תלמידי י"א ו-י"ב נמצאים בתקופת קיצון חסרת תקדים. דחיית הבחינות שוב ושוב מוסיפה לאי-הוודאות והעומס.
תלמידי י"ב נמצאים במצב מורכב במיוחד, על אחת כמה וכמה הם אמורים להתגייס לצה"ל בחודשים הקרובים, המתח והלחץ הכפול להשלים את הבגרות בהצלחה ולהתכונן לשירות הצבאי במקביל למצב הביטחוני המתוח - יוצר עומס נפשי קשה במיוחד. דחיית הבחינות פירושה דחיית הגיוס או יציאה לצבא ללא השלמת תעודת בגרות".
עוד היא ציינה במכתבה כי "תלמידי י"ב נושאים עימם כמו כולם סיפורים אישיים מורכבים, בני משפחה המשרתים במילואים לתקופות ממושכות, בני משפחה שנפגעו באירועים ביטחוניים, בתים שנפגעו ומשפחות שפונו. בנסיבות קיצון אלו, זה פתרון צודק ומקצועי שישמור עליהם תוך התחשבות במצב הנפשי הקשה של התלמידים בתקופת חירום זו".
עוד ב-
בעקבות המכתב, מנהל אגף בחינות הבגרות מסר כי בימים אלו בוחן משרד החינוך חלופות שיוצגו בפני שר החינוך קיש. כזכור, קיש הודיע עוד במוצאי השבת על דחיית בחינות הבגרות שנועדו להתקיים השבוע. זאת בשל מצב החירום הלאומי. בנוסף הבהיר השר כי בהתאם למצב צפוייה דחייה נוספת של המבחנים.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



