כסף וצרכנות
אחרי שטראוס, תנובה ואסם: החברה הישראלית נקנסה בכ-14 מיליון שקל
הממונה על התחרות הטילה קנס עצום על חברת קימברלי קלארק ישראל בע"מ, במסגרתו תשלם 13.8 מיליון שקל לאוצר המדינה, בגין הפרות סעיפים בחוק קידום התחרות בענף המזון. הקנס מצטרף לקנסות בגובה 100 מיליון שקל שהוטלו על ענקיות המזון בישראל

הממונה על התחרות פרסמה היום (שלישי) להערות הציבור הודעה מוסכמת על כוונת חיוב. במסגרת ההסכמות אליהן הגיעה הממונה עם קימברלי קלארק ישראל בע"מ, היא תשלם 13.8 מיליון שקל לאוצר המדינה, בגין הפרות סעיפים בחוק קידום התחרות בענף המזון, העוסקים בהתערבות בשטחי תצוגה.
למעשה, הקנס מגיע לאחר שבהמלצות מחירי מוצריה לצרכן אצל קמעונאים, בהעברות תשלומים לקמעונאים, שלא כהנחות מוצר אותם היא מוכרת להם, ובהתערבות לקמעונאי ברכישה או מכירה של מוצרים אותם מספק ספק אחר המיובאים ביבוא מקביל.
חברת קימברלי קלארק עוסקת בשיווק מוצרי צריכה מתכלים לבית שאינם מזון וביניהם: האגיס, קלינקס, לילי, מולט, ניקול, טיטולים, קוטקס ועוד. קימברלי היא "ספק גדול" כהגדרתו בסעיף 2 לחוק קידום התחרות בענף המזון, התשע"ד -2014, ומשכך חלות מגבלות על יכולות ההתקשרות שלה עם הקמעונאים במשק.
כחלק מתהליך אכיפה רחב בענף המזון ומתוך ראיית הנושא בסדר עדיפות עליון לצרכן, פתחה הממונה על התחרות בראשית 2022 בבדיקה רוחבית של כלל ההסכמות הקיימות בין ספקי המזון הגדולים לקמעונאי המזון הגדולים (כפי שמוגדרים ברשימות המפורסמות על-ידי הממונה).
עוד ב-
הבדיקה התמקדה בהתנהגות הספקים ובחנה את היחסים המסחריים שבין כל אחד מהספקים הגדולים לבין כל אחד מהקמעונאים הגדולים ואת עמידתם בהוראות חוק המזון. במסגרת תהליך אכיפה זה הוטלו עיצומים כספיים על ספקי מזון גדולים, ביניהם: ש. שסטוביץ, ליימן שליסל, שטראוס, תנובה, אנג'ל, יוניליוור, אסם, נטו, ויליפוד, סנו, דיפלומט, סוגת וטמפו בסך כולל של מעל 100 מיליון שקל.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(5):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
5.קנסות קטנים מידייוספה 02/2025/08הגב לתגובה זו0 0למה לא 100 מליון לכל אחד מהם ? זה יכול כן להרתיע אותם.סגור
-
4.כמה נרוויח מזה כצרכנים ?? (ל"ת)יהושוע 02/2025/07הגב לתגובה זו1 0סגור
-
3.זה בסופו של דבר יגולגל לצרכנים (ל"ת)יס מיניסטר 02/2025/05הגב לתגובה זו1 0סגור
-
2.תחזירו את הכסף לצרכניםרן ברגר 02/2025/05הגב לתגובה זו1 3למי זה עוזר הקנסות. במקום להחזיר את הכסף לצרכנים, הכניסו את הכסף לבזבוזי השרים. חצי מליון למירי רקב ופמלייתה למרוקו. שימו מחיר מקסימלי לצרכן על האריזה. כמו בהודו. Maximum retail price. עושים הצגה ואחר כך לוחצים ידיים עם בעלי ההון בחדרים סגורים. תגבילו מחירים ותגבילו את המונופולים. אף חברת מזון לא תסגור את עצמה.סגור
-
1.פופוליזם נטואלי 02/2025/05הגב לתגובה זו2 1מאחל לה רק רע לממונה על התחרות זרקה לשוק אלפי עובדים בשכר זעוםסגור