כסף וצרכנות
לראשונה בארץ: 31 אוטובוסים ירוקים מונעי גז שיוטענו ישירות מהאסדה
האוטובוסים, תוצרת HIGER, שיובאו לארץ על ידי חברת פנדן, יופעלו על ידי חברת דן באר שבע החל מהשבוע הבא. עלות כל אוטובוס כ-800 אלף שקל, ההשקעה בפרויקט כולו מוערכת בכ-28 מיליון שקלים
חברת פנדן תחבורה מתקדמת מסרה השבוע 31 אוטובוסים מונעי גז טבעי דחוס שייטענו ישירות מהאסדה. האוטובוסים יופעלו על חברת דן באר שבע כחלק מתהליך הפיכת הצי שלה לצי ירוק, פרויקט אותו הובילה החברה יחד עם משרדי התחבורה והאנרגיה ועיריית באר שבע. עלות כל אחד מהאוטובוסים כ-800 אלף שקל כשעלות הפרויקט כ-28 מיליון שקל והיא כוללת את האוטובוסים החדשים, הקמת תחנה והחיבור לתשתית הגז.
מדובר בתחילתה של מהפכה, שכן האוטובוס הממונע גז המיוצר על ידי חברת HIGER, הוא ירוק, חסכוני ובעל יעילות אנרגטית גבוהה. כיום מופעלים מספר אוטובוסים ממונעי גז, אך הייחודיות של פרויקט זה, כאמור, היא שהאוטובוסים החדשים יתודלקו ישירות מהאסדה, על ידי תשתית שנפרסה על ידי חברת נגב גז טבעי בכלל הנגב ובדגש על באר שבע, ולא על ידי משאיות כפי שנהוג כיום.
השקת אוטובוס על גז של פנדן - צילום קוסטה פאנוס
האוטובוסים נגישים בנגישות חושית ולנכים בכיסאות גלגלים, ונמצאים בפסגת הטכנולוגיה של אוטובוסים ציבוריים וכוללים, Wifi, שקעי USB, מכשיר למכירת כרטיסים באוטובוס, מכשירי תיקוף, מערכות בקרה לאבטחת בטחון הנוסעים ומערכות שליטה ובקרה. האוטובוסים יפעלו בכלל הקווים והשכונות שמפעילה החברה בעיר.
חברת פנדן, חברת בת של דן בשותפות חברת פנדום, מובילה בשנים האחרונות פיתוח, ייצור וייבוא של מגוון רחב של דגמי אוטובוסים בעלי אנרגיה חלופית. החברה מסרה עד היום מאות אוטובוסים המופעלים ברחבי הארץ. ביניהם ייבאה פנדן לאחרונה עשרות אוטובוסים חשמליים אשר גם הם הורכבו ב HIGHER. מדובר באוטובוסים בהטענה חשמלית על ידי קבלי על והטענת בטרייה שיכולים לנסוע 250 ק"מ להטענה אחת . גם אוטובוסים אלה שילבו שימוש באנרגיה ירוקה שכן החליפו אוטובוסים שהוטענו בדיזל או דלק.
עומר זוהר, מנכ"ל חברת פנדן, מסר כי: "חברת פנדן, בשילוב עם חברת האם דן, ממשיכה את המהפיכה הירוקה בישראל. אחרי עשרות אוטובוסים חשמליים שכבר פועלים בארץ לרווחת הציבור, כעת יתווספו עשרות אוטובוסים חדשים הממונעים על ידי גז לרווחת אזרחי באר שבע והמטרופולין".
עומר זוהר, מנכ"ל חברת פנדן, מסר כי: "חברת פנדן, בשילוב עם חברת האם דן, ממשיכה את המהפיכה הירוקה בישראל. אחרי עשרות אוטובוסים חשמליים שכבר פועלים בארץ לרווחת הציבור, כעת יתווספו עשרות אוטובוסים חדשים הממונעים על ידי גז לרווחת אזרחי באר שבע והמטרופולין".
טל כהן, מנכ"ל דן באר שבע מציין: "צירופם של 31 האוטובוסים הירוקים לצי האוטובוסים של דן באר שבע מהווה תרומה משמעותית למטרופולין מבחינת הפחתת זיהום האוויר והרעש, וכן הגדלה של צי האוטובוסים שלנו המשרת את תושבי העיר".
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה


