דיגיטל וטק

מרוץ חימוש דיגיטלי: האם ענקיות אבטחת המידע ירוויחו מפריצות ה-AI?

אירועי סייבר מתוחכמים והתקפות על קרנות גידור בארה"ב מאלצים ארגונים להגדיל את תקציבי האבטחה. חברות כמו פאלו אלטו וקראודסטרייק צפויות להרוויח, בעוד חוקרים קוראים לרגולציה דחופה על מודלים עצמאיים
אבטחת מידע-אילוסטרציה (צילום vecteezy)
התרחבות השימוש בבינה מלאכותית מחייבת היערכות מחדש בענף אבטחת המידע, ומעלה את השאלה המרכזית: לאן יזרום הגל החדש של תקציבי הסייבר, לענקיות הענן או לחברות סייבר ייעודיות? על פי נתונים וראיונות שפורסמו ברשת CNBC, מומחים בתעשייה מעריכים כי תחום הסייבר נהנה מעמידות יוצאת דופן בעידן ה-AI, אך מפת התחרות והפתרונות הולכת ומסתבכת.
לפי האנליסט מיקס, חברות סייבר טהורות כמו פאלו אלטו וקראודסטרייק יהיו המרוויחות הגדולות ביותר במחזור ההשקעות הנוכחי. לטענתו, לענקיות הטק ייקח זמן לפתח פתרונות מתקדמים מספיק, בעוד שספקים מתמחים מציגים תחכום רב יותר במניעת פריצות. מנגד, המומחה ג'ין יו מסכים שהשחקניות הבולטות יתפסו ראשונות את הנתח, אך מעריך כי לענקיות הענן יש יתרון מבני שיאפשר להן לפתח מוצרים פנימיים או לבצע רכישות בקצב מהיר.
לצד המאבק העסקי, המומחים מזהירים מסיכונים טכנולוגיים ודורשים שינוי ברישוי ובארכיטקטורה. מיקס התריע כי ללא רגולציה וכללי משחק ממשלתיים, "אנחנו בבעיה חמורה". במקביל, גארי מרקוס, פרופסור אמריטוס באוניברסיטת ניו יורק, ציין כי למרות הון העתק שנשפך על מודלי שפה, נדרש מחקר חדש לבניית מערכות ניתנות לבקרה. "ה-AI הסורר כבר כאן", קבע מרקוס, "ואין כרגע דרך טובה לשלוט בו".
שוק הסייבר מסתמן כאחד המרוויחים הגדולים ממהפכת הבינה המלאכותית, אך האתגר הרגולטורי והבטיחותי רק בראשיתו. המרוץ בין חברות האבטחה המתמחות לענקיות הטכנולוגיה יכריע לא רק מי יגרוף את מיליארדי הדולרים של השוק, אלא גם עד כמה המערכות של המחר יהיו בטוחות ויציבות.
 
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה