השוק

הסניף הישראלי של פירמת ראיית החשבון חוטף קנס ענק

הרשות האמריקאית לניירות ערך קנסה את הסניף הישראלי של PwC במיליוני דולרים לאחר שחקירה העלתה כי עובדים העתיקו במשך שנים במבחנים. פירמת PwC Israel הגיבו לטענות
מערכת ice | 
רואה חשבון (צילום shutterstock)
הרשות לניירות ערך האמריקאית (SEC), באמצעות המועצה לפיקוח על הביקורת בחברות ציבוריות (PCAOB) הטילה על הסניף הישראלי של פירמת ראיית החשבון PwC קנס בסך 2.5 מיליון דולר, זאת בהסתמך על דו"ח של המועצה לפיקוח על הביקורת בחברות ציבוריות (PCAOB). 
על פי הדו"ח, מאות עובדים בפירמה "העתיקו" במבחנים שהתקיימו בין 2017-2022, כשהם משתמשים במיילים שמוגדרים כפנימיים להעברת התשובות באותם מבחנים. PwC, בהיותה כחלק מרשת PwC העולמית, כפופה לכללי המועצה האמריקאית לפיקוח. 
עוד עולה מהדו"ח כי הבירורים בנושא החלו לאחר דיווח של אחד מהעובדים בשנת 2022, מה שהוביל לחקירה נרחבת , שהוביל לחשיפת אופן הפעולה של עובדים בפירמה לאורך מספר שנים. הרשות קבעה בנוסף כי PwC לא הצליחה לזהות באופן אפקטיבי את ההתנהלות הלא תקינה של עובדיה, וכי מדיניות בקרת האיכות של הפירמה "לא הייתה מספקת". רוברט רייס, אמר כי, "יושרה היא יסוד קריטי לביקורת אפקטיבית והמשקיעים חייבים להיות בטוחים שרואי חשבון יפעלו ביושרה."
עו״ד ספי זינגר, יו״ר רשות ניירות ערך, חשף אתמול בוועידת שוק ההון לחיסכון ארוך טווח שנערכת באילת כי, ״בשנה האחרונה הגיעו לשולחננו חשדות הונאות משקיעים בהיקפים של מיליארדי ש"ח. בחלקם נפגעו גם אנשים בעלי השכלה ואוריינות פיננסית גבוהה״.

מפירמת PwC Israel נמסר בתגובה: "אנו מחוייבים למתן שירות איכותי ללקוחותינו. המקרה האמור אינו מייחס ליקוי או ביקורת כלפי תוצרים שסיפקנו או ביקורות שביצענו עבור לקוחותינו. אף על פי כן, במקרה שאנו מזהים אי עמידה בדרישות האיכות הגבוהות שאנו מציבים לעצמנו, אף ללא קשר לתוצר ספציפי ללקוח, אנו נוקטים בפעולות הנדרשות לתיקון. 
בהתאם למחויבותנו לאיכות, אנו משקיעים בפיתוח מקצועי של אנשינו ובהכשרה קפדנית העולה על דרישות המקצוע שלנו. האירוע המדובר התגלה ב-2022 והטיפול בו הושלם בתחילת 2023, כמצוין בדוח של ה PCAOB. מיד עם גילוי המקרה דיווחנו ל- PCAOB ובמקביל הפירמה פתחה בחקירה שנוהלה לאורך שנה באופן מעמיק ומקיף על ידי משרד עו"ד חיצוני.
ממצאי החקירה, וכן הצעדים שננקטו בפירמה לתיקון הכשלים, כולל הפעלת סנקציות כלפי העובדים שזוהו כמעורבים, שוקפו באופן מלא ובזמן אמת ל-PCAOB, אשר ציין לטובה את הפירמה על הפרואקטיביות, השקיפות ושיתוף הפעולה יוצא הדופן. חשוב לציין כי העובדים שזוהו בחקירה כמעורבים במקרה לא היו אחראיים להובלת ההתקשרות עם לקוחות או דוחות ביקורת".
בתוך כך, פירמת רואי החשבון והייעוץ KPMG הודיעה באוקטובר החולף על צירופה של חברת הייעוץ הארגוני AL Consultants למערך הייעוץ של הפירמה. חברת AL Consultants נוסדה ע"י איה לחמי בשנת 2012. החברה עוסקת בייעוץ ארגוני למנעד רחב של חברות - מחברות סטארט אפ ועד לתאגידים גדולים.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה