השוק

אמזון בצרות? לאחר השקעה של 20 מיליארד דולר, זה האיום על העסקה

חברת אמזון הודיעה כי השקיעה סכום של 20 מיליארד דולר להקמת שני מרכזי נתונים בארצות הברית, אך רשות הרגולציה לאנרגיה במדינה מאיימת על קיום העסקה; זאת הסיבה להתערבות של הרשות
מערכת ice | 
חברת אמזון (צילום shutterstock)
חברת "אמזון" הודיעה היום (שני) כי תשקיע 20 מיליארד דולר, בהקמת שני מתחמים של מרכזי נתונים במדינת פנסילבניה. אחד מהם בצמוד לתחנת כוח גרעינית, דבר שמעורר תשומת לב רגולטורית מצד הממשל הפדרלי.
קווין מילר, סגן נשיא לאתרי מרכזי נתונים גלובליים ב"אמזון ווב סרוויסס", מסר לסוכנות AP כי המרכז הראשון מוקם בסמוך לתחנת הכוח הגרעינית "ססקווינה" בצפון-מזרח פנסילבניה, והשני באזור פיירלס הילס, צפונית לפילדלפיה.
הביקוש העצום למרכזי נתונים, בעיקר בשל התפתחות הבינה המלאכותית והענן, דוחף את ענקיות הטכנולוגיה לחפש מקורות אנרגיה מהירים ויציבים להפעלת שרתים ומערכות קירור. העסקה היוצאת דופן בין אמזון לחברת האנרגיה "טאלן", שמחזיקה בתחנת הכוח, כוללת חיבור ישיר בין הכור למרכז הנתונים, בהספק פוטנציאלי של 960 מגה-ואט, המהווים כ-40% מתפוקת הכור שמספקת חשמל ליותר מחצי מיליון בתים.
אלא שההסכם, נמצא כעת בהקפאה על ידי רשות הרגולציה לאנרגיה בארה"ב, שמבצעת בחינה רגולטורית מקיפה, לראשונה במקרה מסוג זה. שאלות עולות לגבי הצדק בהסטת חשמל ללקוחות משלמים יותר, וכן על פטור פוטנציאלי של תאגידי ענק מתשלום על שימוש ברשת החשמל הציבורית.
כעת נותר להמתין להכרעת הרשות, שעשויה לעצב את עתיד התחום כולו, במיוחד עבור ענקיות טכנולוגיה שמבקשות לזרז פיתוח של מרכזי נתונים באמצעות גישה ישירה למקורות אנרגיה.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה