השוק
המניה שזינקה פי 3 בשנה האחרונה - נופלת. וזו הסיבה
למרות עלייה של 25% בהכנסות ברבעון, הרווח הנקי של פי.סי.בי ירד ברבעון. מה הסיבה ואיך מגיבה המניה במסחר?
חברת פי.סי.בי העוסקת בייצור מעגלים מודפסים ומתן שירותי אלקטרוניקה אחרים ממשיכה להציג זינוק בתוצאות, זאת אחרי עלייה של 60% במניה מתחילת השנה ושל 219% בשנה האחרונה לשווי של 870 מיליון שקל.
פי.סי.בי נהנית מגל ביקושים שמגיע מכיוון הסקטור הביטחוני. החברה ממשיכה לדווח על הזמנות מלקוחות ביטחוניים וכ-50% מההכנסות שלה מגיעות מחברות בתחום.
החברה דיווחה על עלייה של 25% בהכנסות שהסתכמו ב-44.4 מיליון שקל ברבעון השני של השנה. בחלוקה למגזרים, מגזר הזיווד רשם הכנסות של 27.3 מיליון דולר, עלייה של 51% לעומת התקופה המקבילה, מגזר המעגלים המודפסים רשם הכנסות של 15.2 מיליון דולר, ירידה של 7%, ומגזר המזעור רשם הכנסות של 1.8 מיליון דולר, לעומת 1 מיליון דולר ברבעון המקביל.
במגזר המעגלים המודפסים הרווחיות הגולמית נשארה דומה לרבעון המקביל אשתקד ועמדה על כ-26.3%, במגזר זיווד אלקטרוניקה הרווחיות הגולמית הגיעה לכ-13.5% בהשוואה לכ-7.1% ברבעון מקביל אשתקד, ובמגזר מזעור מערכות אלקטרוניות הרווחיות הגולמית עמדה על כ-40% בהשוואה לכ-22.7% ברבעון מקביל אשתקד.
הרווח הגולמי ברבעון עמד על 9.8 מיליון דולר, כ-22% מההכנסות, לעומת 6.5 מיליון דולר, כ-18% מההכנסות ברבעון המקביל. בשורה התחתונה רשמה החברה רווח של 1.4 מיליון דולר בהשוואה ל-2 מיליון דולר ברבעון המקביל.
הצמיחה בהכנסות לא תורגמה לצמיחה ברווח, לדברי החברה העיקר בעיקר בגלל גידול בהוצאות המימון שהסתכמו ברבעון ה-3.3 מיליון דולר, לעומת 0 ברבעון המקביל. החברה ציינה כי הגידול נבע מהפרשי שער חשבונאיים שהביאו להוצאות מימון של כ-2.9 מיליון דולר, בעיקר בגלל היחלשות הדולר מול השקל.
הירידה ברווח הביאה לתגובה שלילית מצד המשקיעים שמורידים את המניה בכ-10% במסחר.
היחלשות הדולר פוגעת בפי.סי.בי כמו שהיא פוגעת בחברות ישראליות אחרות שרושמות הכנסות בדולרים אך חלק גדול מההוצאות שלהן הוא בשקלים. עיקר העובדים של פי.סי.בי למשל הוא בארץ, כשהיא גם נמצאת בימים האלה בתהליך של שדרוג המפעל במגדל העמק. פי.סי.בי משלמת את המשכורות של העובדים בשקלים וכך גם את ההוצאות על שדרוג המפעל, ולכן דולר חלש משפיע עליה לרעה.
במקביל הצבר של החברה ממשיך להיות חזק: נכון לסוף הרבעון, צבר ההזמנות וההזמנות הצפויות של הקבוצה עלה ל-178 מיליון דולר, גידול של כ-4 מיליון דולר לעומת סוף הרבעון הראשון של 2025, כשהצבר של מגזר זיווד אלקטרוניקה עמד על כ-92 מיליון דולר. מגזר המעגלים המודפסים תרם לצבר 79 מיליון דולר, ומגזר המזעור כ-7 מיליון דולר.
עוד ב-
"אנו שמחים לדווח על רבעון מוצלח נוסף, עם שיאים חדשים במכירות, ברווחיות הגולמית, ברווחיות התפעולית וב-EBITDA. אנו ממשיכים לזהות גידול משמעותי בביקושים למוצרי החברה במגזר הביטחוני - הן בשוק המקומי והן בשווקים הבינלאומיים. החברה פועלת כעת באופן אסטרטגי לנצל את הזדמנויות הצמיחה שנוצרו, בהתבסס על הידע והיכולות הטכנולוגיות המתקדמות שפותחו בחברה במשך שנים. אנו ממשיכים להשקיע בהגדלת כושר הייצור על מנת שנוכל לענות על הצרכים הגוברים של לקוחותנו – ופועלים לתרגם את המומנטום שנוצר ליצירת ערך עבור כלל בעלי העניין בחברה".
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



