השוק

בזכות עסקת "מקורות": קבוצת הנדל"ן מזנקת ב-154% בהכנסות

קבוצת הנדל״ן סופרין, פרסמה את תוצאותיה הכספיות לרבעון השני של 2025, מהן עולה כי החברה רשמה זינוק מרשים בהכנסות לכ-42.4 מיליון שקל, הרבה בזכות עסקת מקורות והתקדמות בגיוס ההון לפרויקט מגדלי עתיד בירושלים 
מערכת ice | 
השקעות (צילום shutterstock)
קבוצת הנדל״ן סופרין, פרסמה היום (חמישי) את תוצאותיה הכספיות לרבעון השני של 2025 ולמחצית הראשונה של השנה, מהן עולה כי ההכנסות של החברה זינקו ב-154%. 
תוצאות עיקריות למחצית הראשונה של 2025: ההכנסות במחצית הראשונה של 2025 זינקו בכ-154% לכ-42.4 מיליון שקל, לעומת כ-16.7 מיליון שקל במחצית הראשונה של 2024.
העלייה בהכנסות נבעה, בין היתר, מגידול משמעותי בהכנסות משירותי ניהול הנדסי בעיקר כתוצאה מהתקדמות בפרויקטים בקבוצות הרכישה, בין היתר טכנופארק אשדוד בו החלה החברה להכיר בהכנסה לראשונה בתקופה זו, פרויקט מגדלי עתיד ופרויקט באזל פארק בפתח תקוה אשר התקבל טופס 4 בגינו ברבעון הראשון של שנת 2025.
בנוסף, רשמה החברה הכנסות של כ-5.7 מיליון שקל מסיחור האופציה של פרויקט טכנופארק באשדוד, וכן הכנסות ממכירת מלאי בהיקף של כ-1.9 מיליון שקל, שנבעו מחלקה של החברה בהכנסות שהוכרו לראשונה בפרויקט בית שמש, בו החלה החברה בביצוע במהלך הרבעון הראשון של שנת 2025.
הרווח התפעולי במחצית הראשונה הסתכם בכ-9.2 מיליון שקל, לעומת הפסד תפעולי של כ-6.8 מיליון שקל במחצית הראשונה המקבילה. הגידול נובע מהעלייה בהכנסות כאמור, לצד קיטון בהפסדי חברות המוצגות לפי שיטת השווי המאזני, בעיקר בשל שערוך חיובי של בניין אוניקס, אשר נמכר לחברת מקורות.
בשורה התחתונה, החברה עברה לרווח נקי של כ-5.8 מיליון שקל, לעומת הפסד של כ-4.6 מיליון שקל במחצית הראשונה של 2024. השינוי נובע מהגידול ברווח התפעולי, כאמור, בקיזוז חלקי עם גידול בהוצאות המימון, נטו בשל הוצאות ריבית.
תוצאות עיקריות לרבעון השני: ההכנסות ברבעון השני של 2025 זינקו לכ-22.8 מיליון שקל, לעומת כ-3.9 מיליון שקל ברבעון השני של 2024. העלייה בהכנסות נבעה, בעיקר, מעלייה ניכרת בהכנסות משירותי ניהול הנדסי ופיקוח.
הרווח התפעולי ברבעון השני הסתכם בכ-3.5 מיליון שקל, לעומת הפסד תפעולי של כ-3.4 מיליון שקל ברבעון השני המקביל. החברה עברה לרווח נקי של כ-2.2 מיליון שקל, לעומת הפסד של כ-1.7 מיליון שקל ברבעון השני של 2024.
לחברה קיימת יתרת הכנסות לקבל בגין פרויקטים בסך של כ-113 מיליון שקל, אל מול הוצאות לשלם בגין פרויקטים בביצוע בסך של כ-67.2 מיליון שקל. ההכנסות לקבל וההוצאות לשלם צפויים להתקבל ולהיות משולמים בעיקרם עד תום הרבעון הראשון של שנת 2026. הונה העצמי, נכון לסוף יוני 2025, עומד על כ-157 מיליון שקל.
 
סיגל בן עלי, סמנכ"לית הכספים של סופרין: " סופרין נהנית מאיתנות פיננסית ומנזילות טובה, אשר יאפשרו לחברה לנצל הזדמנויות עסקיות ולהמשיך לקדם פרויקטים יזמיים. התוצאות הטובות לרבעון השני וכן למחצית הראשונה של שנת 2025, מצביעות על גידול בהכנסות וברווחיות החברה למול שנת 2024, וזאת למרות אתגרי התקופה".
עוד הוסיפה כי "בחודש יולי 2025 חתמנו על הסכם למכירת חלק מפרויקט אוניקס בקרית אונו בשווי אשר מציף לנו ערך למול עלות הקמתו של הפרויקט וכן למול שוויו בדוחות החברה במועד העסקה. התזרים בגין המכירה צפוי להתקבל בטווח הקצר ובכוונתו לנתבו להקטנת החוב הפיננסי העומד כנגד הפרויקט וכן לפעילותה השוטפת של החברה".
 
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה