השוק

בנק מזרחי טפחות מפתיע: מה שצפוי להחליט בנק ישראל בנוגע לריבית

למרות הציפיות המתונות להחלטה הקרובה, האסטרטג הראשי של מזרחי טפחות חושף כי תחזית הריבית של הבנק עומדת לעלות באופן משמעותי על רקע עליות בשוק הבין בנקאי

מערכת ice | 
מזרחי טפחות (צילום shutterstock)
יוני פנינג, האסטרטג הראשי של חדר העסקאות של בנק מזרחי טפחות, ערך כמדי שבוע סקירה שבועית כלכלית בה נגע בכל הנושאים החמים בעולם החל מהחלטת הריבית של בנק ישראל, דרך האיפלציה בארצות הברית ועליית המחירים שם ועד המצב האינפלציוני בבריטניה וביפן.
"ישראל: לאחר לקיחת מספר צעדים מוניטריים אחורה על ידי הבנקים המרכזיים בעולם, מוקדם יותר החודש, והמשך העליות במחירי האנרגיה מאז, הציפיות הן מאוד מתונות מבנק ישראל מחר. כן יהיה מעניין לראות מה יהיה השינוי בתחזית הריבית של הבנק, אשר צפויה לעלות על רקע העליות החדות מאוד בציפיות בשוק הבין בנקאי.
נתוני שוק התעסוקה המקומי, בינתיים, מעידים על מחסור בכוח אדם זמין כבר בפברואר, קרי, לפני השפעות 'שאגת הארי' באופן ישיר, אבל כן בהשפעת המתיחות הביטחונית ששררה טרם תחילת המבצע. מנגד, קצב עליית השכר מתון בשלב זה אך ממשיך להיות אינפלציוני. ובדומה מאוד לסבבי הלחימה הקודמים, נצפה שההשפעות הדיפלציוניות של רגיעה ביטחונית בהמשך השנה תהיינה מהותיות יותר מ-'יישור קו' של סעיפים שלא עלו במהלך 'שאגת הארי.'
יצוא השירותים מנצל את ההפוגה הביטחונית בינואר כדי להרבות ולפרוץ. אם לא בגלל הגיאופוליטי, יהיה מעניין לראות אם המכירות במדדי המניות בארה"ב יספקו לזה רוח פנים. אבל בינתיים, ניכר שיש פה השפעת נגד ראויה לגירעון במאזן הסחר.

בארה"ב, אינדיקציות ראשוניות מצביעות על פסימיות צרכנית על רקע עליית מחירי הדלק בתחנה. קשה לקבוע עד כמה אלה יתפתחו בהמשך. אבל כן ראוי לציין שמצב הצרכנים הדוק יותר מבעבר. מנגד, כן ניכרת פה אופטימיות, בטח יחסית, מצד התעשייה האמריקאית.
בבריטניה, האינפלציה ממשיכה להיות גבוהה באופן מוגבל בפברואר. אבל הואיל וניכר שהרבה ממנה מגיע ממחירי השירותים, נצפה שעליית מחירי האנרגיה תביא את האינפלציה אל מעל ל-5.0%, בחודשים הקרובים.
ביפן, מאידך, ניכרת המשך התמתנות של אותה האינפלציה, על רקע מחירי שירותים יורדים עד כדי שליליים. אבל ההשפעה הרוחבית של המגבלות בהורמוז צפויות להיות מהותיות יותר, באופן כללי".
 
הוספת תגובה
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה