השוק
ירושת הענק של עתליה שמלצר: כך חולקו המניות
נשיאת אחת מקבוצות האחזקות הפרטיות הגדולות בישראל, ובעלת השליטה בקבוצת שלמה עם 96.58%, עתליה שמלצר ז"ל הלכה לעולמה ב־1 במרץ בגיל 78. כך חולקו החזקותיה בין היורשים
בעלת השליטה של קבוצת שלמה, אחת מקבוצות האחזקות הפרטיות הבולטות והמשפיעות בישראל, עתליה שמלצר ז"ל, הלכה לעולמה בגיל 78 בחודש שעבר.
שמלצר, אלמנתו של מייסד הקבוצה שלמה שמלצר, הפכה לבעלת השליטה עם פטירתו בשנת 2014 והחזיקה ב-96.58% מחברת שלמה אחזקות ובעלות מלאה על שלמה נדל"ן ועוד. שמלצר הייתה בעלת השליטה בחברות הפרטיות סוב שמלצר החזקות (2201) בע"מ - דרכה החזיקה ב-20% במניות מספנות ישראל ובקבוצת גולד בונד, בחברת עתליה שמלצר החזקות (1999) בע"מ וכן בחברת טוביאס שירותי ניהול וייעוץ בע"מ.

עתליה שמלצר (צילום shutterstock, יחצ)
דרך חלק מהחברות הפרטיות - הוחזקו גם נתחים מחברות ציבוריות. כך, למשל, שמלצר החזיקה ב-56.37% מחברת אפקון החזקות: רוב מניותיה בחברה דרך השכרת רכב שלמה בע"מ, וחלק דרך סוב שמלצר אחזקות.
על פי דיווחי חלק מהחברות, אם כי לא ניתן לדייק את חלוקת אימפריית העסקים כולה של שלמה ועתליה שמלצר, עולה כי שמלצר הורישה לשלושת ילדיה: אסי שמלצר, יו"ר קבוצת שלמה, עופרה רייף-שמלצר (רעייתו של ישראל רייף המכהן כיו"ר אפקון) וטובי שמלצר - מבעלי שלמה ביטוח ומשנה למנכ"ל את כלל המניות הפרטיות בחלקים שווים.
על אף שטרם התקבל צו ירושה או קיום הצוואה בחברות הציבוריות, יורשיה - שלושת הילדים - כבר התקשרו ביניהם בהסכם בעלי מניות, המסדיר מנגנון שליטה משותפת בחברות ההחזקה ובכלל חברות קבוצת שלמה המוחזקות על ידן.
עוד ב-
יש לציין כי בין היורשים יש כבר שיתופי פעולה. כך, למשל, בחברת יומן אקסטנשנס, מעבר להחזקות קבוצת שלמה (13.2%), גם לחברה פרטית המוחזקת על ידי האחים אסי וטובי והגיס ישראל, מחזיקים ב-2.89%.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



