השוק

הכסף המזומן נעלם מהארנקים בישראל: החוק החדש שישנה את הכל

התאחדות המלאכה והתעשייה עותרת נגד התיקון המגביל ניכיון שיקים מעל 6,000 שקל. המהלך מעורר סערה במשק בשל הפגיעה הקשה בעובדים ללא חשבון בנק וביכולת לפרוע שיקים של שכירות

כסף (צילום shutterstock)
התאחדות המלאכה והתעשייה בישראל, הגישה השבוע עתירה כנגד תיקון החקיקה בדבר הגבלות נוספות בחוק לצמצום השימוש במזומן, כפי שאושרו בחוק ההסדרים האחרון (בג"ץ 29338-05-26).
ההגבלות הנוספות בחוק לצמצום השימוש במזומן, נדונו במהלך חודשים פברואר-מרץ 2026, בוועדת חוקה, חוק ומשפט של הכנסת, במסגרת חוק ההסדרים. תיקון החקיקה החדש מונע או מחיל מגבלות על ניכיון, פריטה או המרה של שיקים למזומן במעל 6,000 שקל, מונע ניכיון, פריטה או המרה של שטרות עסקיים במעל 25,000 שקל, למרות שנמסר בגינם מספר הקצאה מרשות המיסים, ומונע החזר הלוואה לגוף פיננסי מפוקח בשטר של מעל 25,000 שקל וכדומה.
למרות ההתנגדויות מגורמים רבים לתיקון החקיקה, משרד האוצר לחץ לאשרו, כך שהוא נכנס לתוקף ביום 31.3.2026 והוחל מיידית במשק. משכך, בהתאחדות המלאכה והתעשייה בישראל טוענים כי נוצר מצב אבסורדי, לפיו עסקים אינם יכולים לנהל את תזרים העסק.
בנוסף לכך, עובדים רבים, שאין להם חשבונות בנק (כגון מודרי אשראי, עובדים זרים וכדומה), שעד כה פרעו את שכרם בגופים פיננסים מוסדרים, לא יכולים להמשיך לעשות זאת ולקבל את שכרם. גם מי שרצו לפרוע שיקים של שכירות דירה או אפילו שיקים עצמאיים למזומן, לא יכולים לעשות זאת כיום.
רונן סלומון (צילום: רמי זרנגר)
בעתירה, שהוגשה ע"י עוה"ד עודד אופק, מרים קריכלי ונוי אטדגי, ממשרד פירון, יחד עם עו"ד איתן פינקלשטיין, נכתב כי תיקון החקיקה פגע במאות אלפי שכירים שאין להם חשבונות בנק, בין אם בשל הגבלות שהוטלו עליהם ובין אם בשל כך שהתאגידים הבנקאיים לא פתחו להם חשבונות מסיבות אחרות, בעיקר בסקטורים מסוימים, כדוגמת המגזר הערבי והחרדי, עובדים זרים, עובדים מהרשות הפלשתינאית, מבקשי מקלט מדיני שקיבלו היתר עבודה ועוד.
 
תגובות לכתבה(8):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 8.
    תמשיכו להיות פריירים
    אאאאאאאאאאאא 05/2026/18
    הגב לתגובה זו
    0 0
    עוד מעט תצטרכו לבקש רשות לנשום
    סגור
  • 7.
    שפוטים של המימסד
    אאאאאאאאאאאאא 05/2026/18
    הגב לתגובה זו
    0 0
    עד שלא השתלטו לחלוטין על בני האדם על כול היבטים בחיים של האדם יהפכו את בני האדם מריונטות של האליטה ו הממסד שפוטים כנועים תגיעו בקצב הזה למצב שתצטרכו לבקש רשות לנשום וכול אחד ואחת חושב שזה לא יגע בו אתם חיים באשליה זמנית!
    סגור
  • 6.
    שר אוצר שלא עובר את אחוז החסימה מנהל אותנו (ל"ת)
    בנצי 05/2026/16
    הגב לתגובה זו
    0 1
    סגור
  • 5.
    העיקר אנחנו בחרנו בהם ונמשיך לבחור
    יוסי 05/2026/14
    הגב לתגובה זו
    1 1
    הם רק דופקים אותנו ואנחנו ממשיכים לבחור בהם נמאס כבר מהשיטה צריך לבחור ראש ממשלה בנפרד ואת השרים או שיטת הניהול בנפרד
    סגור
  • 4.
    הסוף למזומן - תחילת ארנק דיגיטאלי
    צבי 05/2026/14
    הגב לתגובה זו
    3 2
    הדרך ליצירת ארנק דיגיטאלי ממשלתי יהיה קצר, ובכך שליטת ממשלה הכיס האזרח עי מעקב סעיפי ההוצאות
    סגור
  • 3.
    מנותקים
    הכי קל לפגוע בחלשים 05/2026/13
    הגב לתגובה זו
    0 1
    ובבנקים הכל כרגיל אפשר למשוך את השקים במזומן ללא הגבלה!
    סגור
  • 2.
    אלופים
    שימי 05/2026/13
    הגב לתגובה זו
    2 0
    המדינה לא מצליחה להתמודד עם אירגוני הפשע אז הם מנסים לסגור את כולם כדי שלא יהיה מזומן לאף אחד מאיתנו והכל יהיה בשליטה של הבנקים והדיגיטל
    סגור
  • 1.
    סדר כלכלי חדש
    יואל 05/2026/13
    הגב לתגובה זו
    3 0
    רוצים להוציא את הכסף המזומן ורוצים לעשות שקל דיגטלי. אסור לתת לזה לקרות כי אז הלך החופש שלנו האזרחיים.
    סגור