השוק

ענקית סייבר ישראלית נוספת תונפק בוול-סטריט

האב סקיוריטי קיבלה את אישור הרשות לניירות ערך בארה"ב להתמזג עם חברת הצ'ק הפתוח Mount Rainer ולהתחיל להיסחר בנאסד"ק. מניית החברה בבורסה בתל אביב צפויה להימחק
יאיר מור | 
וול סטריט וישראל (צילום unsplash pexels)
הרשות האמריקאית לניירות ערך (SEC) העניקה לחברה הישראלית האב סקיוריטי, המספקת פתרונות אבטחת סייבר לארגונים המשלבים תוכנה וחומרה, אישור סופי להנפקה בבורסת נאסד"ק בניו-יורק במיזוג עם SPAC (חברת צ'ק פתוח) לפי שווי של 1.28 מיליארד דולר, כך הודיעה החברה לפני שעה קלה.
מאז יוני 2021 נסחרה החברה בבורסה לניירות ערך בתל אביב, ושוויה הנוכחי, לאחר שהמניה זינקה הבוקר בכמעט 5%, עומד על 840 מיליון שקל. במלים אחרות: המעבר למסחר בוול-סטריט מתלווה להכפלת שווי החברה פי חמישה ורבע. במהלך כמעט 6 שנות קיומה, הושקעו בה כ-25 מיליון דולר בסבבי גיוס הון סיכון.
אישור ה-SEC מגיע כחודש וחצי לאחר שבעלי המניות של החברה הצביעו לאישור העסקה, וכעת נותר לה רק לקבל אישור משפטי לפיו אין מניעה חוקית למהלך, ואישור בעלי מניות של ה-SPAC, ששמו Mount Rainier Acquisition Corporation. בהנפקת ה-SPAC הושקעו בו כ-172 מיליון דולר, כך שהוא יכניס לקופת החברה סכום מכובד.
החברה צופה כי המהלך יושלם בחודש הקרוב ובמהלך ינואר תתחיל החברה להיסחר בנאסד"ק.
"אנחנו גאים ונרגשים להודיע היום על כניסתנו למועדון היוקרתי של החברות הישראליות הנסחרות בנאסד"ק", אמר אייל משה, מנכ"ל האב סקיוריטי ואחד משלושת מייסדיה, יחד עם אלון כהן ואנדריי לרמנקו. "המסחר בנאסד"ק הוא שיאו של תהליך בהתפתחותה של האב בשנים האחרונות, ואנו מאמינים שישיא ערך רב לבעלי המניות וישמש מקפצה משמעותית לפעילותה של החברה ברחבי העולם".
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה