נדל"ן ותשתיות
רמי לוי יודע: כך יוריד את מחירי הדיור בישראל
איש העסקים בעלי "רמי לוי נדל"ן" התייחס למחירי הדירות ומציע לשנות את שיטת שיווק הקרקעות. לוי: "המודל הנוכחי דוחף את המחירים למעלה"
בשבוע שעבר פרסם רמי לוי בפעם הראשונה את דוחות חברת הנדל"ן שלו. כזכור, בתחילת השנה השלימה החברה הנפקת מניות ראשונה (IPO) בבורסה בתל-אביב וגייסה כ-520 מיליון שקל משורה של גופים מוסדיים מובילים תמורת כ-15% מההון והקצאת אופציות.
היום, בריאיון לאתר "דה מרקר", חשף רמי לוי את תוכניתו לגבי מה צריך לעשות כדי להוריד את מחירי הדיור בישראל. לדברי איש העסקים, המפתח נמצא בשינוי שיטת שיווק הקרקעות של המדינה.
לדבריו, השיטה הנהוגה כיום – מכרזים שבהם הקרקע נמכרת למרבה במחיר – יוצרת מנגנון שמעלה את המחירים באופן מתמשך. רמי לוי מציע מודל אחר, שבו מחיר הקרקע ייקבע מראש על ידי השמאי הממשלתי, והזוכים ייבחרו בהגרלה או בשיטה אחרת שלא תגרום לעלייה מתמדת במחירים.
"הייתי משנה את שיטת שיווק הקרקעות. במקום למכור למרבה במחיר, שהשמאי הממשלתי יקבע מחיר, ואז ישווקו את הקרקע בהגרלה או בשיטה שלא מעלה כל פעם את המחיר", אמר לוי.
לדבריו, השיטה הקיימת יוצרת מעין "אפקט שרשרת" שמעלה את המחירים בכל מכרז נוסף. "אם מגרש אחד נמכר ב–100, ומיד אחריו נמכר מגרש דומה ב–150, המכרז הבא כבר יוצא מנקודת ייחוס של 150", הסביר. במודל שבו המחיר קבוע מראש, לדבריו, התחרות בין היזמים תעבור למקום אחר – איכות הבנייה והמחיר לצרכן.
לוי הוסיף כי שינוי כזה עשוי גם לאפשר ליזמים קטנים יותר להשתתף במכרזים, בניגוד למצב כיום שבו לדבריו רק מי שמציע מעל המחיר הריאלי יכול לזכות.
בריאיון התייחס לוי גם לפעילות חברת הנדל"ן שבבעלותו, שהונפקה לאחרונה. החברה גייסה כ–520 מיליון שקל תמורת 15% מהמניות, לפי שווי של 2.9 מיליארד שקל לפני הכסף, בעוד 85% מהחברה נותרו בידיו. הונה העצמי עומד על 2.1 מיליארד שקל, ולדבריו רמת המינוף שלה נמוכה יחסית.
לוי מעריך כי החברה תמשיך לצמוח במהירות בשנים הקרובות. "בתוך 3 שנים נהיה בין חברות הנדל"ן הגדולות בארץ מבחינת צמיחה", אמר, וציין כי החברה מחזיקה קרקעות ופרויקטים נוספים וממשיכה לבחון עסקאות ורכישות.
עוד ציין כי החברה בוחנת גם אפשרות להקים זרוע ביצוע משלה ואף שקלה הקמה של חברה משותפת עם חברה סינית שתבצע חלק מהפרויקטים. לדבריו, היו אף שיחות בנושא ותוכננה נסיעה לדובאי, אך המלחמה עצרה חלק מהמהלכים.
עוד ב-
לצד זאת, לוי הדגיש כי בתחום הנדל"ן היכולת להשפיע על המחירים מוגבלת יותר מאשר בעסקי הקמעונות. "אני לא יכול להבטיח להיות זול יותר — בנדל"ן אני תלוי במדינה, במחיר הקרקע, במינהל וברגולציה", אמר. לדבריו, למרות זאת הוא מבטיח לספק "דירה ברמה גבוהה, במחיר טוב והוגן".
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(9):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
6.מחיר הקרקע משמעותי אבל הוא לא קובע את מחיר הדירהנעם 04/2026/03הגב לתגובה זו0 0לראיה, קבלן רוכש קרקע ומתחיל לתכנן עליה, אחרי 5 שנים הוא מתחיל לבנות, מחיר הדירה הוא לפי מחירי הדירות באותו הזמן, אם הוא קנה את הקרקע ב100 אלף שח ודירות שנבנות עכשיו נמכרות במליון שקל הוא לא יוריד את המחיר של הדירה כי הוא קנה את הקרקע ב100, הוא ימכור אותה עדיין במליון שח. קבלנים ובעלי הון תמיד מנסים להקטין את הכסף שעולה להם, כשזה מגיע התור שלהם הם ישר מדברים על ״מחיר שוק״ ו״שוק תחרותי״, הכסף לעולם לא יחלחל לרוכשי הדירות.סגור
-
5.אם המחיר יהיה קבוע ויבחר בהגרלהכרובי 04/2026/03הגב לתגובה זו0 0נראה קבלנים זוכים במחיר זול מוכרים מכרזים , ואז ממילא המחיר יעלה .סגור
-
4.רשמית עושה רושם שלסרלקר יניב 04/2026/02הגב לתגובה זו3 0עושה רושם רמי לוי העושק הסיטונאי הכי הכי גדול באשקלון וסביבה להסגור
-
3.בתנאי שבבגרלה תהיה אמיתית ולא למקורבים בלבד (ל"ת)ציפי 04/2026/02הגב לתגובה זו1 1סגור
-
גם אם הייתי זוכה לא לוקחקובי 04/2026/02הגב לתגובה זו0 0.סגור
-
2.מצדיע לך איש יקר " ש כ ו י י ח "עלה מעלה מעלה (ל"ת)משה 04/2026/02הגב לתגובה זו1 0סגור
-
1.אז רמי לוי מציע שהמדינה תפסיד כסף על הקרקערענן 04/2026/01הגב לתגובה זו1 1השמאי לא יכול לדעת מה המחיר האמיתי של הקרקע. המחיר של השמאי תמיד מושפע ממחיר השוק וכאשר מבטלים את השוק אז השמאי לא יכול לדעת מה המחיר .סגור
-
זה לא הפסד, זה פשוט לא מיקסום רווחיםשמאי 04/2026/03הגב לתגובה זו0 0בכללי עליית מחירי הנדל"ן רק דופקת את הצמיחה וכך גם את הכנסות ממשלה, אז עדיף שהם יירדו וכסף של צריכה פרטית יוזרם גם לסקטורים אחרים ולא רק למשכנתאסגור
-
המדינה לא תפסיד מפני שהיא תמכור במחיר שהשמאי מעריך שהוא (ל"ת)לשם שינוי 04/2026/02הגב לתגובה זו1 1סגור



