אוכל

לחיים! ארבעה קוקטיילים שיעשו לכם שמח לקראת סוף השבוע

וודקה, ג'ין וטקילה. כמה כיף לפתוח את סוף השבוע עם קוקטיילים מעולים שיעשו לכם שמח. קבלו ארבעה מתכונים שיגרמו לכם להתחיל לשקשק
מערכת ice |  1
קוקטייל (צילום אסף קרלה)
אין יותר כיף מלפתוח את סוף השבוע עם קוקטיילים כיפים ומרעננים שיכניסו אתכם למצב רוח טוב. אם גם אתם צמאים לאיזה משקה אלכוהולי טוב אבל לא בא לכם לכתת רגליים לפאב או הבר השכונתי, הכתבה הזאת היא במיוחד בשבילכם. ביקשנו מהמיקסולוג טל גנץ מבר הקוקטיילים "קולולו" ארבעה מתכונים לקוקטיילים ביתיים שכל  אחד יכול להכין.
קוקטייל K SMASH
הקוקטייל הזה הכלאה של שני קוקטיילים, ה-BASIL SMASH, וה-LAST WARD. זה קוקטייל  חזק בטעמים של חמוץ מתוק. הוא לא  מסובך להכנה, רק דורש השקעה בעבודת השייקר.
מרכיבים:
50 מ"ל ג'ין
15 מ"ל ליקר עשבים (עדיפות לשרטרז ירוק)
20 מ"ל מי סוכר (אפשר להשתמש בסירופ קנה סוכר או להכין לבד בבית - רק לערבב מים רותחים וסוכר ביחס של 1:1)
25 מ"ל מיץ ליים סחוט
4 מטבעות מלפפון
חופן של 5 עלי בזיליקום
להוסיף קרח ולשקשק היטב כ-20 שניות עד שימעכו המלפפונים והבזיליקום ישחרר את השמנים מהעלים ולבסוף לסנן סינון כפול בעזרת מסננת צפופה על מנת לסנן את חלקי העלים.
אם בא לכם להשקיע, אתם יכולים לקשט בתפוז מיובש ולחרוך ענף רוזמרין בשביל הארומה.

צילום: אסף קרלה
קוקטייל "טריפ טו קנקון"
הקוקטייל הזה הוא פרשנות של גנץ למרגריטה בהשראת ביקור בקנקון. 
מרכיבים:
50 מ"ל טקילה (תשקיעו בטקילה הכי איכותית שניתן אפילו שזה קוקטייל)
25 מ"ל ליקר תפוזים (עדיפות לקואנטרו)
25 מ"ל ליים סחוט
15 מ"ל סירופ אגבה
מוזגים לשייקר, מוסיפים קרח ומשקשקים היטב ולבסוף מסננים לכוס. אפשר לקשט מקושטת בטחין (תבלין מקסיקני) ואם אין אז אפשר גם מלח.

צילום: אסף קרלה

קוקטייל SASSY RED,
תמיד צריך קוקטייל אדום חזק ברפרטואר שלכם. קבלו את הגרסה של המיקסולוג לקוסמו פוליטן. 
מרכיבים:
50 מ"ל וודקה
20 מ"ל ליקר ליצ'י
20 מ"ל סירופ תות שדה (ניתן להשיג בחנויות אלכוהול)
25 מ"ל מיץ לימון סחוט
50 מ"ל מיץ רימונים
להקצפה להוסיף חלבון מביצה אחת או 20 מל' מים מקופסת שימורים של חומוס.
תחילה יש לשקשק את כל הרכיבים היטב ללא קרח לטובת  ההקצפה. לאחר מכן לשקשק שוב עם קרח לצינון. לסנן, לקשט ולהגיש.

צילום: אסף קרלה

קוקטייל ג'אפניז מיול
הקוקטייל הזה הוא גרגסה מחודשת לקוקטייל המוכר מוסקו מיול, אותו נהוג להגיש בספל
מרכיבים:
50 מ"ל וודקה
20 מ"ל ליקר יוזו
20 מ"ל מי סוכר
25 מ"ל מיץ לימון
לשקשק היטב ולסנן לכוס קוקטייל. יש למזוג ל-3/4 כוס ובחלק שנותר לסגור בבירה ג'ינג'ר ללא אלכוהול (לא, לפני שתשאלו -  ג'ינג'ר אייל לא יתאים לקוקטייל הזה)

צילום: אסף קרלה
 
תגובות לכתבה(1):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    תמיד יש מרכיב שחסר בבית
    אחד שרוצה 02/2025/03
    הגב לתגובה זו
    0 0
    כל הקוקטיילים קלים להכנה עד שצריך להוסיף מרכיבים אקזוטיים שרוב האנשים לא מחזיקים בבית. כמו סירופ אגבה, שארטרז, ליקר יוזו.
    סגור