אוכל

משוקולד דובאי ועד סינייה: מתכוני ט"ו בשבט שאסור לפספס

לכובד ט"ו בשבט: משוקולד דובאי ועד לממולאים עם טוויסט - חמישה מתכונים ששברו את הרשת שנותנים הרבה כבוד לפירות היבשים
מערכת ice | 
פירות יבשים (צילום קובי גדעון פלאש90)
ט"ו בשבט הוא חג כזה שקצת נשכח מאחור, הוא בין חנוכה לפורים ואין לו חופש ייעודי. לפעמים קל לשכוח כמה טעים וכיפי הוא. אז נכון, שהמנהג לאכול פירות יבשים הוא בכלל מהימים בהם בני ישראל היו בגולה,  אבל כל כך כיף להכין איתם מטעמים וזה בדיוק הזמן. אספנו את חמשת המתכונים הכי מוצלחים מהטיקטוק מתכונים שנותנים הרבה כבוד לפירות היבשים.
עוף עם פירות יבשים ובצל מקורמל:
יותר התוכן הקולינרי, בן שי, מציג את הגרסה המשפחתית שלו למנה הקלאסית של עוף עם פירות יבשים. אומנם הוא הכין את המנה לכבוד ראש השנה, אבל זאת לגמרי מנה שאפשר לאכול גם סתם ככה ביום שישי ובמיוחד בט"ו בשבט...
 
@benshai עוף בטריאקי ופירות יבשים חגיגי במיוחד! זאת אחת המנות שהכי זכורות לי מכל שולחן חג אצלנו. העוף הזה עם הפירות היבשים שהוא רך רך רך ומתקתק, בדיוק מה שאנחנו אוהבים לאכול בחגים שלנו 😋 כשאסם ביקשו שאכין לחג מתכון העושה שימוש בטריאקי ישר ידעתי שזה הכיוון שאליו אני הולך. הכל משלב בשלמות ביחד ויוצר סיר שכל אחד היה מתגאה להגיש אותו! תסמכו עלי! הטריאקי כמו עוד המון מוצרי אסם נוספים מכיל את העניבה הירוקה, סימון המעיד על שקיפות שמזמין אתכם לקרוא את רשימת המרכיבים של המוצר. מה תגלו ברשימה? שאין שום חומר משמר ושאת כל המרכיבים אתם מכירים מהמזווה שלכם. ללא חומרים עם שמות אותיות ומספרים לא מזוהים! 💚 פרסום ממומן בשיתוף אסם בישולים את המתכון הכתוב המלא ניתן למצוא באתר אסם או בגוגל תחת החיפוש: ״בן שי עוף בטריאקי עם פירות יבשים ובצל מקורמל״ #מבשלים_עם_טיקטוק #פודטוק #עוף #חג #מתכון ♬ original sound - Ben Shai

פסטייה פרגית ופירות יבשים
עידו פלפל מציג את הגרסה שלו לאחת מהמנות האהובות על הישראלים - פסטייה. לכבוד החג הוא מכין אותה במילוי פרגית ופירות יבשים. כמה דקות של עבודה ויש לכם מנה מנצחת ומרשימה.
 
@ido.pilpel

טוסט שחיתות- לחם אמריקאי , מיקס גבינות, טבעות בצל ,רוטב בזיליקום של הלמנס, והכל מטוגן בחמאה. פשוט מושלם! רכיבים: ללחם(תבנית קסטאן 21X12): 500 גרם קמח פיצה 300 גרם מים קרים 8 גרם שמרים יבשים 60 גרם סוכר 15 גרם מלח 40 גרם שמן זית לטוסט: לחם אמריקאי פרוס מוצרלה פרוסה צ׳דר פרוסות/מגורדת פרמז׳ן מגורד רוטב בזיליקום הלמנ׳ס טבעות בצל חמאה אופן הכנה: 1.לטוסט- נקח 2 פרוסות לחם אמריקאי/קסטאן, נמרח את שתי הפרוסות ברוטב בזיליקום של הלמנ׳ס שהולך לשדרג לכם את כל הטוסט והולך להפוך למרכיב הסודי שלכם(אל תגלו🤫), מעל נשים גבינות ואת טבעות הבצל (אפויות או מטוגנות), נסגור בפרוסה השנייה ונטגן בחמאה על להבה נמוכה עם מכסה. *למשקיעים שרוצים להכין לחם לבד*: 1.בקערת המיקסר שמים את כל החומרים ולשים כ20 דקות לבצק מעט דביק ,רך וחלק. 2.נעביר את הבצק לקערה משומנת,ונשלח להתפחה של שעה עד הכפלת הנפח(התפחתי בתנור כבוי שחומם ל50 מעלות). 3.לאחר מכן נעביר את הבצק למשטח מקומח, נקמח את פני הבצק ונרדד למלבן דק ברוחב התבנית. 4.נגלגל את המלבן לרולדה , נקמח היטב מסביב ונעביר לתבנית קסטן משומנת. נשמן את פני הבצק ואת המכסה של התבנית, נסגור ונכניס להתפחה של שעה נוספת (לאחר התפחה הבצק אמור להגיע כמעט לגובה המכסה). 5.נפתח תתבנית, נרסס שוב את פני הבצק, נסגור ונכניס לאפייה בתנור שחומם ל170 מעלות לשעה בדיוק. 6.לאחר אפייה, נוציא את התבנית מהתנור ונתן לה להתקרר לגמריי לפני החילוץ. לאחר שהתקררה נחלץ את הלחם ונפרוס. וזהו! יש לכם תטוסט הכי מושחת בארץ! בתיאבון😄 בשיתוף ומימון הלמנ׳ס

♬ original sound - IdoPilpel🌶

טנזיה פירות יבשים:
איתי אדרי מציג את הגרסה שלו למנה האהובה - טנזיה כבש חגיגית עם פירות יבשים, אגוזים, שקדים וסילאן. מומלץ להגיש אותה עם אורז לבן או קוסקוס.
 
@itayedri טנזיה כבש חגיגית טנזיה על שלל הגרסאות שלה זאת המנה הכי חגיגית שיש בעיניי, טעמי הכבש המתקתקים עם הפירות יבשים, האגוזים השקדים התבלינים והסילאן המעולה של תבליני מימון , מוגש לצד קוסקוס או אורז ויש לכם מנה חגיגית שתמתיק לכם את השנה . מצרכים: 1 קילו צוואר כבש פרוס חופן משמשים מיובשים חופן שזיף מיובש חופן צימוק צהוב חופן חמוציות מיובשות חופן שקדים ואגוזים מכל סוג 1 כפית גדושה ראס אל חנות איכותי של תבליני מימון 1 כפית פלפל שחור גרוס של תבליני מימון 1 כף סילאן של תבליני מימון 1 מקל קינמון תבליני מימון 2 בצלים סגולים קצוצים גס מלח הימלאיה של תבליני מימון שמן זית אופן ההכנה: 1. שמים 4 כפות שמן זית בסיר סוטאז רחב, מוסיפים כפית פלפל גרוס ומערבבים. 2. מוסיפים את הבשר וצורבים כ-2 דק מכל צד. 3. מוסיפים 2 בצלים סגולים קצוצים ומערבבים. 4. מוסיפים מקל קינמון, פירות יבשים, אגוזים ושקדים ומערבבים. 5. מוסיפים ראס אל חנות, סילאן, כפית מלח ומים עד לכיסוי . 6. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש ללהבה קטנטנה למשך 2-3 שעות . 7. מגישים למרכז שולחן עם אורז ושקדים קלויים חג שמח ובתאבון! פרסום בשיתוף תבליני מימון #foodporn #foodtok #מבשלים_עם_טיקטוק #ראשהשנה #מתכונים #מתכון ♬ Labass - Jaylann
פירות יבשים ממולאים בשר טלה:
בדרך הפירות היבשים מגיעים במילוי של המנה או ברוטב שלה, אבל במנה של ענת אלישע ביטון זה בדיוק ההפך. הפעם, המשמשים והשזיפים הם אלו שזוכים למילוי בשר טלה.
 
@anat_elisha_kitchen פירות יבשים ממולאים בשר טלה🥰 פירות יבשים ממולאים בבשר טלה/anat_elisha_kitchen המרכיבים: למילוי: 500 גרם צאוור טלה טחון/בקר טחון 300 גרם שזיפים מיובשים מגולענים 300 גרם משמשים מיובשים בצל גדול קצוץ רבע צרור פטרוזיליה קצוץ גבעול סלרי קצוץ ( רק העלים) 2 פרוסות לחם רטובות וסחוטות/3 כפות גדושות פירורי לחם 3 כפות מים כף שמן זית כפית מחוקה ראס אל חנות חצי כפית כורכום חצי כפית פלפל לבן כפית מחוקה מלח (לפי טעם) לרוטב: 8 בצלים בינוניים קלופים ופרוסים לרצועות 2 מקלות קינמון כף סוכר חום כהה כף סילאן טבעי כפית שטוחה כורכום חצי כפית פלפל לבן כפית שטוחה מלח שליש כוס שמן זית חצי כוס מים. אופן ההכנה: מערבבים היטב את כל המרכיבים של המילוי ומכניסים למקרר לחצי שעה. חורצים את השזיפים לרוחבם. שימו לב , המשמשים מגיעים חתוכים לכן אין צורך לחרוץ. ממלאים בעדינות את הפירות היבשים בבשר ומניחים על צלחת בצד. מחממים שמן בסיר סטאז׳ ומוסיפים את הבצל. מטגנים על להבה גבוהה. מוסיפים את התבלינים, מערבבים היטב וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב כ 10 דקות. מנמיכים את הלהבה למינימום ומכסים את הסיר. מאדים את הבצל עם התבלינים כ 30 דקות (מקפידים לערבב מדי פעם) מוסיפים חצי כוס מים( לא יותר) ומביאים לרתיחה. מסדרים את הפירות היבשים המומלאים . מכסים את הסיר ומבשלים כחצי שעה על להבה נמוכה. מעבירים לתנור שחומם מראש ל 170 מעלות לשעה נוספת. מומלץ להגיש לצד קוסקוס. #בשיתוף מסחרי תבליני מימון #אוכל #ממולאים #פירותיבשים #חגשמח #ראשהשנה #מתכון ♬ Aesthetic - Tollan Kim

תמרים דובאי:
מי לא שמע על שוקולד דובאי? אפרת ליכטנשטט מציגה את גרסת ט"ו בשבט לקינוח שכבר את הישראלים - שוקולד תמרים דובאי. אפרת
 
@lichtenstadt

שוקולד (תמרים) דובאי פטנט 🚨 הפינוק הכי מושלם שיהיה לכם במקפיא לרגע הזה ביום שחייבים כזה ביס. מרכיבים 10-12 תמרי מג׳הול 150 גרם אטריות קדאיף 80 גרם חמאה 150 גרם קרם פיסטוק (מחית טבעית או ממרח ממותק - תלוי כמה מתוק אתם אוהבים) 100 גרם שוקולד מריר קצוץ דק 1 כפית שמן לקישוט: פסטוקים קצוצים אופן ההכנה מחממים חמאה במחבת גדולה וכשהיא נמסה מוסיפים את אטריות הקדאיף ומטגנים אותם עד להזהבה. מצננים. מגלענים את התמרים ומניחים על נייר אפייה. מועכים בעזרת כוס שטוחה את התמרים, אפשר לשמן את תחתית הכוס, ואם הם נדבקים לכוס פשוט מורידים בעדינות עם סכין. מערבבים היטב את השערות קדאיף עם הממרח ובעזרת כפית מניחים תלולית יפה על כל תמר. ממיסים את השוקולד במיקרו בפולסים קצרים עם ערבוב בין חימום לחימום. מערבבים היטב עם השמן ומוזגים עם כף על כל תמר. מקשטים עם פיסטוקים קצוצים ומצננים במקפיא או במקרר. שומרים במקפיא עד חודשיים (מוציאים כמה דקות לפני שמגישים) או במקרר עד שבועיים.

♬ Snowman - Sia

תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה