אוכל
בגיל 48 בלבד: אחד השפים האהובים בישראל הלך לעולמו
השף יזהר סהר שהוביל את מסעדת ''רוטנברג'' נכנע למחלת הסרטן אשר איתה התמודד בשנים האחרונות
עולם הקולינריה הישראלי איבד השבוע כוכב ייחודי - השף יזהר סהר, שהלך לעולמו בגיל 48 לאחר מאבק אמיץ במחלת הסרטן. סהר, שהיה ידוע בגישתו החדשנית למטבח המקומי, הוביל את מסעדת "רוטנברג" המיתולוגית בעמק המעיינות, שם יצר מטבח ייחודי המשלב בין עבר להווה.
יחד עם בת זוגו הילה רונן, יצר סהר במשך 12 שנים מטבח שהתבסס על עקרונות של קיימות, ליקוט וחיבור עמוק לאדמה. השניים פיתחו תפריט מרתק שהתבסס על חומרי גלם מקומיים ומתכונים עתיקים, תוך הקפדה על עיקרון ה"אפס פסולת" והתחברות עמוקה למסורת הקולינרית של האזור. גם לאחר גילוי המחלה, המשיך סהר לעבוד במסעדה מתוך אהבה אמיתית למקצוע ולאמנות הבישול.
גישתו הצנועה והאותנטית של סהר באה לידי ביטוי בדבריו האחרונים, בהם ציין כי אינו מעוניין להשאיר מורשת אלא "קומפוסט טוב לאדמה". אולם המציאות מספרת סיפור אחר - השפעתו על הקולינריה הישראלית תיזכר עוד שנים רבות, דרך הדור הבא של השפים שהושפעו מגישתו הייחודית ודרך המסעדות שממשיכות את דרכו בחיבור בין אדמה, היסטוריה ויצירתיות קולינרית.
עוד ב-
השף המוכר מותיר אחריו משפחה אוהבת אשר כוללת את בת זוגו הילה ושתי בנותיהם, נעם בת ה-17 וניב בת ה-13, שבוודאי ימשיכו לשמר את מורשתו הקולינרית והאנושית. ''יהי זכרו ברוך''.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



